Hae
My Project Is Me

Toukokuun mitat, ainakin melkein

Moikka,


Tänäänhän olisi se päivä kuukaudesta kun minun kuuluisi astua vaa’alle ja tutkailla mittanauhan kanssa tuloksia. Olenkohan ihan maailman kamalin ihminen jos en tee näin vaan ensimmäistä kertaa hieman huijaan ja otan mitat parin päivän päästä? 

Kuten sataan kertaan mainittu niin edellinen viikko on ollut ihan katastrofi ja olokin on juuri nyt sen mukainen.  Tiedättekö sen tunteen kun posket ”pullottavat” ja olo on kuin hamsterilla? Jos tosiaan ei riittänyt se että viikkoon mahtui vappu ja työporukan kanssa reissu Lahteen niin sitten on vielä syntymäpäiväjuhlat.  Juhlatkaan eivät olisi ollut ihan niin katastrofi JOS asuntomme vain olisi suurempi. Pienen 48m2 sisällä kun jouduin jakamaan osallistujat neljäksi eri ryhmäksi ja järjestimme siis neljät kemut eikä kumpanakaan päivänä päässyt syömään muuta kuin herkkutarjoiltavia..

Tämän selittelyn siivittämänä kipuan kuitenkin vaa’alle mutta taidan tehdä sen myös jonain toisena, vähemmän turvonneena päivänä.


Paino:                                             56,2kg   +2,5kg (ja torstaihin +1,1kg)

Vyötärö:                                          70cm     +2,5cm
Navanympärys:                                80cm     +6cm
Lantio:                                            83cm     +4cm
Rasvaprosentti:                               20,6%    +1,7prosenttiyksikköä

Melko järkyttynyt olen kirjaamistani luvuista ja jo hetken aikaa ajattelin että kehtaako niitä kirjatakaan. Takaraivossa toki jyskyttää että aivan totuudenmukaisia nämä eivät ole, sillä kyllähän nestekertymä tuo myös ylimääräisiä senttejä. Ihan silkasta nestekertymästä ei kuitenkaan tällaisissa luvuissa ole enää kyse ja mukaan mahtuu varmaan myös ihan oikeaakin kasvua. Hyvänä esimerkkinä toimii vyötärö, joka on tässä matkan aikana kadonnut jonnekin ja tilalle on tullut vain suorakaiteenmuotoinen malli. Haluan kovasti uskoa että torstaina saamanieni kehonkoostumusmittausten tulos olisi oikeamman suuntainen (lihas ylös ja tasva alas) verrattuna tähän aamuun.

Jotta turvonneisuus oikeasti tulee todistettua niin ohessa vertailuna viikko sitten maanantaina ottamani kuvat. Kuvat tuli napattua koska oletin päätyväni illalla kehonkoostumusmittaukseen ja ajettlin että on mukava että lukujen lisäksi jää jonkinmoista kuvatodistusaineistoa yös ulkonäöllisesti. mittaukseenhan en koskaan päässyt ja kuvat soveltuvatkin nyt sitten tähän.

Eivät ne kuvat nyt niin mahdottomasti eronneet siihen nähden mikä on itsellä tuntuma ja olotila. Tässä muuten huomaa hyvin myös sen kuinka reilu vikko sitten ottamani suihkeruskitus on haalistunut menojaan.

Jotta tämä katkerankuuloinen teksti ei kuulostaisi ihan niin mahdottomalta, niin sanottakoon että edellisviikkoa lukuun ottamatta kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin.  Viimeviikon ruokakulttuuri on vain kerryttänyt sen verta nestettä että jotenkin toivon saavani hieman totuudenmukaisemman arvion muutaman normaalipäivän jälkeen. Tästä suunta on ylöspäin 🙂

36 kommenttia

 1. Rimma kirjoitti:

  You go girl! (:

  • jennie kirjoitti:

   Ylhäältä ei pääse kuin alas ja alhaalta ylös- se on ihan miten päin tätä asiaa katsoo 😀 Kyllä on pakko todeta että kahden höttöpäivän jälkeen raikas vihreä salaatti oli ehkä parasta maailmankaikkeudessa!

  • Rimma kirjoitti:

   I feel you! Itsekin tein tänään ryhtilikkeen, sillä hitsi kaksi viikkoa (no joo oltiin lomalla, mutta silti) on mennyt ihan harakoille! Nyt loppu mässääminen 😀

 2. Janette kirjoitti:

  Oot kyllä hyvässä kunnossa, nostan hattua!! 🙂 Saa kyllä lisämotivaatiota huuuuimasti omiin treeneihin ja diettiin!

  • jennie kirjoitti:

   Kuin myös 🙂 Kyllä treenailu olikin ihan mahtavaa koko viikon kestäneen tauon jälkeen, tai no olihan perjantai mutta muutoin viime viikko jäi ihan vaille treenejä.

  • Janette kirjoitti:

   Joo, sitä itekki huomaa usein jos joutuu kiireiden ja muiden päällekkäisten menojen vuoksi skippailemaan treenejä, että tulee oikeesti niitä ”vierotusoireita” ! 😀 Alkaa tuntuun että pelkkä ruuan ajatteleminenki lihottaa ja haluaa mahd. nopeesti päästä hikoilemaan! Ei se pari päivää-tai viikkokaan ilman treenejä onneksi mitään kauheita muutoksia tee, kun saa heti niiden jälkeen palata normirutiineihin. 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  🙂 eipä tuosta nesteen kertymisestä ja ’hamsteri’pöhöstä kannata stressata, jos yhtään lohduttaa niin itselläni oli viime torstaina navan(jenkkojen) ympärys 78cm ja viikonlopun mässäilyn jälkeen 85cm, kohtuullisesti turvotusta 😀 ja (olen se joka heitti vaa’an jätekuskin kyytiin) kävin anoppilassa vaa’alla niin eroa oli +4,2kg. Mut kyl se siitä tasaantuu viikon sisällä. Se on vaan fakta että kun treenaa salilla niin se paino nousee ja sillä sipuli, ja ite oon huomannu kun nyt on lihasta kropassa hyvin, niin myöskin mässäilyiden aiheuttama turvotus on jotain sanoin kuvailematonta. Oot kyllä melkoinen superNainen, oon seurannu sun blogia ja ei voi kuin hattua nostaa. Ja hei, vertaa kuvia nyt nestepöhössä ja niitä sun ekoja kuvia noissa bikineissä niin huomaat ettei paljoa nesteytymisestä kannata murehtia 😀 sun lihakset näkyy vaikka vähän pöhöttäisikin. Muutakun uuteen nousuun ilman stressiä!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Hei,Olen uusi lukija, sinulla on aivan supermahtavan motivoiva blogi : )! Olet ihan superhyvässä kunnossa, onnittelut! : ) Itselläni tilanne on se että 43-vuotiaana olen ns. laiha läski 170 cm/53 kg enkä näytä lähellekään noin hoikalta kun sinä näilläkään kiloilla. Ja sekös harmittaa..en voi loputtomiin laihtuakaan enää tästä. Olenkin miettinyt minkäverran tässä iässä pystyy enää kiinteytymään..kuntoani olen hoitanut lähinnä tuntikausien kävelylenkeillä ja nyt sitten viimein 1,5 kk sitten aloitin jumpat. Aineenvaihdunta on lähinnä nolla ja lihon todella helposti..vaikka liikuntaa voi parhaimmillaan tulla jopa 16t viikossa (suurin osa kävelyä, lenkkeilyä koiran kanssa). Olen laskenut että siltikään en voi lihomatta syödä kuin n. 1800 kcal/päivä ja se on minusta aika vähän. Kaikki liikaherkuttelu pitää ”korvata” tai huonosti käy.Jokatapauksessa on hauska lukea blogiasi näin ”vanhanakin” ; ), se on inspiroiva. Hyvää kesän alkua sinulle!

  • jennie kirjoitti:

   Tervetuloa vain mukaan ja ihan mahtavaa että päädyit kommentoimaankin 🙂 Sehän taitaa tosiaan olla väistämätön fakta että iän myötä painonhallintaan tulee lisähaastetta perusaineenvaihdunnan hidastuessa. Mahdottomaksihan tämä ei suinkaan muutu mutta treenailuun täytynee asennoitua hieman erilailla. On ihan huippuhienoa että olet aloittanut kävelyn lisäksi myös hieman toisentyyppisen liikkumisen – sitäpaitsi, 43-vuotta on vielä nykymaailmassa ihan priimaikä – on kaikenmaailman Jennifer Anostonia ja Lopezia. Loppupeleissä, ikä on vain numeroita :)Mutta siis, mahtavaa että liikut ja pidät itsestäsi huolta. Hieman liikuntatehoja vaihtelemalla saat varmasti vielä ihmeitä aikaan. Tsemppiä tulevaan!

  • Anonymous kirjoitti:

   Juu, kiitos, ei minulla ole ikäkriisiä ollut enää kolmenkympin jälkeen, mutta en ole tottunut kommentoija tällaisiin blogeihin..niin tuntuu että pitää hiukan ”selitellä” 😀 Henk. koht. en usko tuohon perusaineenvaihdunnnan hidastumiseen suurissa määrin…mulla on ihan aina ollut sama tilanne. Haluaisin kuitenkin olla hiukan vahvempi ja kiinteämpi, mutta saadaan nähdä..kiitokset tsempeistä! : )

 5. 2o2o kirjoitti:

  Vähän liian tuttukin tunne nykyään tuo turvonnut olo itelle ja se ettei tee mieli nousta vaa’alle. Mutta ”ihanaa” ,että siultakin kuulee näistä huonommista päivistä, koska oot toiminu aikamoisena motivaattorina miulle niin on omalla tavallaan helpottavaa kuulla, että en oo siis ainut jolla välillä menee vähän överiksi. 😀 Enkä siis tarkota mitenkään pahalla että ”ihanaa kun siullakin on mennyt huonommin” tai mitään 😀 Anteeks en osaa oikeen selittää taaskaan, toivottavasti ymmärrät mitä ajan takaa. Hyvää alkavaa viikkoa! Ainiin ja aivan mahtava kroppa, ei voi taaskaan muuta sanoa.

  • 2o2o kirjoitti:

   Ainiin ja tunnustusta tuli taasen myös takasinpäin. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ymmärrän ihan täydellisesti mitä tarkoitat 😀 Tämä taitaa olla juurikin sitä ihan tavallisen ihmisen elämää ja tavallisen ihmisen tavallisia haasteita.Ja kiitos itsellesi tunnustuksesta <3

 6. Anonymous kirjoitti:

  Sun kroppa on mun silmään TÄYDELLINEN. <3

 7. Anonymous kirjoitti:

  Olen seurannut blogiasi jo vuoden alusta. Luin huvikseen nuita vanhoja postauksia uudemman kerran,lähtötilanteesta tähän päivään. Kuvat oli herkullista katsottavaa, miten mielettömästi oot edistyny! Muutenkin blogisi on inspiroiva ja sinä kaunis.Tsemppiä mielettömästi lihaksenkasvatusprojektiin. Uskon että enää parin pvn päästä et edes muista tuota hiilarihuurua! 🙂 Anniina

 8. Anonymous kirjoitti:

  Kun aloitin seuraamaan blogiasi, sain täältä ihan mielettömästi inspiraatiota ja ihailin timmiä kroppaasi ja positiivista asennetta tähän touhuun. Nyt kuitenkin olen viime aikoina huomannut, että tunnut itse olevan jatkuvasti tyytymätön tuloksiin ja valittelet repsahduksista yms. Kaikista kamalinta on kuunnella tuota panikoimista lisääntyneistä kiloista ja senteistä, koska nehän ovat ihan selvää lihasta! Minusta kuvissa on huima ero lihaksistossa. Toivottavasti oppisit itsekin iloitsemaan saavutetuista tuloksista 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitokset kovin tästä huomiosta ja anteeksipyyntöni en suhteen että homma vaikuttaa muuttuneen tyytymättömämmäksi. Jäin ihan miettimään tätä, ja tulin siihen tulokseen että ”ongelma” on nimenomaan siinä että nyt ne pienet epäsuotuisat muutokset tuntuvat paljon suuremmilta kuin ennen. Ajatellaanpa vaikka siivoamista, jos asunto on täysin puhdas niin lattialle pudonneet leivänmurut ärsyttävät paljon enemmän kuin silloin jos siellä lattialla olisi vaikka mitä muutakin pikkuroskaa. Olipas ontuva vertauskuva mutta toivottavasti ymmärsit :DItse tuloksista vielä niin olen kyllä tyytyväinen muutoksen, tämän maanantain nesteturvotusta lukuunottamatta, siksi ehkä hieman selittelin (ja harmittelin) tapausta tavanomaista enemmän. Mutta kuten siis todettu, kiitän ja arvostan kommenttiasi ja jatkossa muistan iloita entistä paremmin niistä kaikista onnistumisista!

 9. Anonymous kirjoitti:

  Mä haluan just tuollaisen vatsan kun sulla!!<3 Ongelma-alueeni sattuu vaan just oleen se ja varsinki jenkat jotka ei meinaa sulaa, ei sitte millään! 🙁 Onko vinkkejä??:)

  • jennie kirjoitti:

   Voi vitsit, tulipa tästä ihan voittajaolo 🙂 Kiitokset siis sinulle. Joskus aikaa sitten menin lupailemaan että teksisin koostetta hyviksi havaituista vatsaliikkeistä mutta kuten sitä jokapaikassa toitotetaan niin rutistuksiahan saa tehdä vaikka miljoona päivässä ilman että mitään näkyvää tulosta syntyy jos tiellä on rasvakerrosta. Kaikki liikuntahan on aina kotiinpäin ja tuovat tulosta ennemmin tai myöhemmin. Yritänpä palata tähän mahdollisimman pian tarkemmin ihan blogin puolella. Kiitos vain ideasta 🙂

 10. Trina kirjoitti:

  Sä näytät musta ihan mielettömän hyvältä!! Ja selkeästi huomaa muutoksen kehossa, vaikka vähän nestettä olisikin. Täytyy lainata Rimmaa; you go girl!! <3

 11. Summer kirjoitti:

  Kyllähän tossa keskimmäistä kuvaa katsottaessa huomaa, että ainakin etureisiin ja jonkin verran taaksekin on tullut aika mukavasti kaarta! (Hieman itseäni aina häiritsee, kun et päivitä reiden mittaa, niin vaikeaa seurata kehitystä kokonaisuudessaan). Mun mielestä kroppa näyttää nyt jotenkin tasapainoisemmalta ja itseasiassa juurikin tossa keskimmäisessä kuvassa vyötärö näyttää kapeammalta, kun lihaksisto on jotenkin paremmassa tasapainossa.Tosi hyvää edistymistä, eikä parista lisäsentistä kannata tässä vaiheessa stressata. Tärkeintä on pitää päämäärä mieleessä ;)!

  • jennie kirjoitti:

   Taisit olla sinä joka muuten sai minut koskaan reiden ympärysmittaa ottamaan. Ehkä se kuuluu itsellä siihen samaan kategoriaan kuin käsivarsi, että sen muutoksen näkeminen riittää 😀 Ja sis ainakaan pienemmäksi jalat eivät ole muuttuneet, se on ihan varma ja nyt siis positiivisessa mielessä. Jokatapauksessa, ihanaa kun kävit pitkästäaikaa kommentoimassa :)ps. reiden ympärys paksuimmalta kohdalta on nyt 52cm oikeassa jalassa ja vasemmassa 51cm. Oikea se on minun ponnistusjalkani ja sitmyöten varmaan hitusen voimakkaampi.

 12. Marja kirjoitti:

  Joo ei voi muuta sanoa että kyllä senteistä ja pikkuturvotuksista huolimatta oot mun esikuva. Ja älyttömän iso kiitos siitä, että jaksat postailla päivittäin!! Aina löytyy uutta luettavaa ja pohdittavaa ja mikä parhainta, joka päivä saa muistutuksen ja tsemppipotkun pepulle 🙂 Ihmisiä mekin vaan ollaan, aina ei mee ihan niin kun piti mutta periksi ei anneta. Kiitos sulle 🙂

 13. Lila kirjoitti:

  Olet upea! 🙂

 14. Laihd. maist. kirjoitti:

  Heippa! Löysin blogisi vasta muutama päivä sitten ja leukani loksahti kun katson kuvia sinun edistymisestäsi. Varsinkin kuva sinusta projektisi alusta on melkein prikulleen kun minun tällä hetkellä ja ajatus siitä, että joku toinen ihminen on sitkeäll työnteolla saanut siitä tuollaisen ihailtavan lihaspakkauksen on ihan MIELETÖNTÄ! Ja luo uskoa että minäkin voin siihen pystyä. 🙂 Kiitos siis, että olet jakanut kokemuksesi. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Moi, Ihan varmasti pystyt samaan, kuka tahansa joka vain tahtoo pystyy. Ja sinähän tahdot! Itse uskon että blogin pitäminen on auttanut asiaa ja vaikka rohkeaa onkin esittää omat kuvansa julkisesti niin samalla se luo tietyntyyppistä positiivista painetta onnistumiselle. Eli eikun hurjasti tsemppiä!!Kun tärkein asia on saatu kerrottua niin kiitos myös kommentistasi, on sanoinkuvaamattoman mahtava tunne toimia jollekulle tietyntyyppisenä innostajana ja onnistumisen mahdollisuuden luojana 🙂

  • Laihd. maist. kirjoitti:

   Kiittelin vierailustasi ja tsemppauksista jo tuolla omassa blogissani, mutta kiitokset nyt vielä tänne sunkin puolelle. Taisit olla yksi ensimmäinen kävijöistäni! 😀 Projekti tosin vasta aluillaan, mutta motivaatio on kyllä kova. Ja niinkuin kuvista näkyi, niin on kyllä tarvekin. Oletko muuten miettinyt koskaan itse jonkinlaiseksi personal traineriksi ryhtymistä? Jotenkin tuntuu, että sulla saattais olla oikeanlaista otetta siihen hommaan. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tottakait käyn vierailemassa, aina käyn kun saan uuden lukijan/kommentin 🙂 Ja muistan varsin hyvin itsekin miten tärkeä jokainen käynti blogissani minulle oli ja on edelleen. Mitä tuohon PT puoleen tulee, niin kiitos tästä luottamuksesta. Olen jossain tainnut hieman vinkatakin ettö olen hieman salaa haaveillut työskentelystä terveyden parissa nimenomaan tavitsemuksen ja liikunnan parissa mutta koska minulla ei ole alalle minkäänlaista koulutusta ei ammatinvaihto ole ajankohtaista. Ainahan voisi toki aloittaa opiskelemaan alaa, eikä tämä ole mikään mahdoton ajatus lainkaan..

 15. Anonymous kirjoitti:

  Tosi motivoiva blogi! Pitkäaikaisen jahkailun jälkeen ( ja muutaman päivän luettua blogiasi) päätin aloittaa myös itse elämäntaparemontin 🙂 olen niin innoissani ja kaikki kiitos kuuluu sinun motivoiville kuvillesi!!! Toivottavasti myös minä onnistun. Itelläni myös kuvat käytössä, mutta ihan vain omassa 😉

  • jennie kirjoitti:

   Saipa tämä kommentointi minut iloiseksi, ihan mahtavaa 🙂 Kerrothan ihmeessä kuulumisia jossain vaiheessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.