Hae
My Project Is Me

Sokeriton kahvikeksi

Keskiviikko on toiselta nimeltään keksiviikko, joten jaanpa eräiden sopivan rapsakoiden sokerittomien keksien reseptin. Ohje  on alkujaan Sarah Wilsonin kirjasta Irti Sokerista. Ohjeesta tulee noin 25-30 keksiä.

Sokerittomat keksit

  • Reilu 6dl mantelijauhoja
  • 1/2tl ruokasoodaa
  • 1/2tl suolaa
  • 120g voita
  • 3rkl steviasokeria (tai muuta makeuttajaa itse käytin eritrytolia)
  • 1tl vaniljajauhetta

 

Lämmitä uuni 180c. Valmista odottaessa taikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan pehmennyt voi ja sekoita tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Nostele taikinasta ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele litteiksi kiekoiksi. Paista noin 8-10min ja jääähdytä pellin päällä.

P1150849

keksi

Varsinaisesti keveämpiähän nämä eivät ole kuin muutkaan keksit, mutta ovatpahan ainakin sokerittomia. Toki, jos energiaa haluaa säästellä, niin mantelijauhoista voinee osan korvata varsin hyvin jollain kevyemmällä versiolla mutta korvaavasta jauhosta riippuen koostumus saattaa hivenen muuttua. Esimerkiksi ihan tavallinen vehnäjauhohan sisältää vain noin puolet mantelijauhojen määrästä (kaloreissa) mutta se on sitten erillisen keskustelun/väittelyn aihe että kumpi on parempi vaihtoehto. Itse aion kyllä vielä kokeilla erilaisin jauhoseoksin mutta jos joku ehtii ensin – kertokaa millaisia tuli. Tällä alkuperäisellä respetiikalla koostumus, ja itseasiassa makukin, muistuttaa vähän Hanna-tädin keksejä.

Yksi kommentti

  1. Hene kirjoitti:

    Hei! Tuleeko näistä kovia vai murenevia? Yritän huonosti purevalle lapselle löytää helpostisyötäviä keksejä, jotka lähes sulaisivat suussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.