Hae
My Project Is Me

Ansaittu vapaapäivä

Moikka,

Jostain syystä tämä viikko on tuntunut äärettömän pitkältä ja raskaalta. Eilen aamulla salille kävellessäni mietin että enkö muka oikeasti ole tällä viikolla jo treenannut jalkoja kertaalleen – oli jotenkin väsynyt olo koko kropassa. Treeni kuitenkin sujui oikein mallikkaasti ja lähdin vihdoin ja viimein kokeileeman vatsoja myös taljassa. Tätä liikettä on tunnuttu kehuvan nyt joka paikassa (mm. Jutta ja superdieetit ja uusin Fit-lehti).

Ideana siis on ottaa tarpeeksi paljon vastusta painopakasta, rutistaa alas vatsalihaksien avulla ja palata lähtöasentoon jarruttaen, eli vatsalihaksia käyttäen. Periaatteessa liike ajaa saman asian kuin vatsarutistuslaite mutta liikerata on suurempi ja jos eilisestä tekstsitä jotain jäi mieleen niin isolla liikeradalla saa tulosta aikaan. Liikkeen voi toki tehdä myös istuen ja käsittääkseni vaikka seisten mutta itse tein sen allaolevan kuvasarjan mukaisesti.

Kuva täältä
Kuva täältä

 

Jokatapauksessa, tänään kroppa tuntui olevan aamusta jo aivan jumissa ja niinpä aloitinkin kevyellä venyttelyllä. Kävelemässä aion ehdottomasti tänään käydä kun ilmakin on mitä mahtavin mutta mitään sen rankempaa ei ole luvassa. Itselle varmaan tekisi hyvää silloin tällöin jonkinasteinen venyttelytunti tai ihan ajan kanssa venyttely kotonakin jos mitään ohjattua versiota ei salilla sopivasti mene.

Venyttelyn suhteen olen kyllä hieman laiska, ollut aina. Onneksi olen ottanut tavaksi uhrata sen 5-10minuttia päivästä myös tähän mutta toisinaan hieman kokonaisvaltaisempi tekeminen ei varmasti olisi pahitteeksi. varsinkin nyt kun lihasta oikeasti rasittaa aikamoisen paljon tuolla salitreenillä niin se tekisi varmasti hyvää. Näillä puheilla, tästälähtien tiistai on virallinen venyttelypäivä, silloinhan ei varsinaista treeniä ole lainkaan vaan ainoastaan iltalenkki joka toimii hyvin lämmittelynä kehonhuoltotunnilleni. Täytyy alkaa oikein tutkailemaan ohjeita netistä (vinkkejä saa toki antaa myös).

Tänään en siis tosiaan aio tehdä muuta kuin nauttia päivästä ja kodin arjesta eli siivoamisesta ja pyykkäyksestä 😀 Mukavaa ja rentoa lauantaita kaikille!

ps. Joku pyytelikin eiliseen vatsapostaukseen liittyen erilaisia hyväksi havaittuja liikkeitä ja lupasin tämän toteuttaa. Lisää vatsajuttuja siis vielä luvassa.

Yksi kommentti

  1. Pipanuk kirjoitti:

    Tuo on ihan loistava vatsaliike!! Teen sen samalla tavoin polviasennossa, mutta vedän taljan vielä enemmän pään molemmille sivulle niin, että kädet on nyrkissä jossain vähän korvien alapuolella. Itse oon vannonut tuon nimeen jo vuosia. Tokihan niitä vatsaliikkeitäkin pitää vaihdella, mutta aina kerta viikkoon on tehtävä vatsat taljassa – ah mitä herkkua. Hauska että se on nyt noussut esiin useammassakin paikassa yhtä aikaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.