Hae
My Project Is Me

Tehokas koko kropan ulkotreeni

Kaikkien mahdollisten ulkotreenipaikkojen seasta löysin taannoin perinteisen mallin, jollaisia ainakin täältäpäin löytyy pururatojen varresta. Sellaiselta tämäkin löytyi ja muutamaa pölkkyä testattuani, ja todettuani että melko painavia ovat, inspiroiduin pieneen treeniin joka korvaa mennen tullen myös perinteisen salin.

Kyykky 3×10, Valitset sopivan painoisen pölkyn niskan taakse ja kyykkäät

P1090029

Pohkeet 3×15, Valitsetsopivan painoisen pölkyn ja tuet sitä käsilläsi/rinnallasi ja nouset päkiöillesi ilman että palatessa kosketat kannoilla maata. Jos jalan alle löytyy jokin kivi tai muu taso, saat lisätuntumaa

P1090006

Yhden jalan kyykyt, kehittävät samalla tasapainoa ja oman tason mukaan valitsee montako kertaa päästä päähän kulkee ja kuinka alas kyykkää. Minä kuljin kerran päästä päähän ja se riitti.

P1090008

Punnerrus 3×15, jonka voi tehdä joko kapealla otteella tai leveällä riippuen mihin treenin tahtoo kohdistuvan

Kyykky ja työntö 3×10 eli palataan takaisin pölkkyjen pariin mutta tällä kertaa nenä vasten laitetta. Kyykätään ja tehdään ylösnoustessa pystypunnerrus

P1090002

P1090003

Liike alaselälle 3×15, eli mukaelma Hyvästä huomenesa lisäpainolla: Pölkky niskan taakse ja suoralla selällä, suorin jaloin taivutetaan ylävartaloa edes takas

P1090022

Vatsat niin suorat, vinot kuin hooverikin

P1090012

P1090023

P1090017

Ja koska yleensä aina samassa yhteydessä löytyy leuanvetotanko, voi vahvimmat korvata osan liikkeistä leuanvedolla tai tehdä sen ekstraliikkeenä.

P1090020

Hyvänä alkulämmittelynä toimii usein paikalle pääseminen, eli pienimuotoinen lenkki. Jos yläkroppaa treenaa, niin kannattaa toki vähän pyöräytellä hartioita ja käsiä ennen aloitusta.

Senverta tehokasta tämä oli että seuraavana päivänä ei tosiaan tarvinnut lähteä salille. Ja mitinpä muuten aikani kuluksi myös sitä että ei ole ihme että ennenvanhaan tukkijätkät olivat kuumaa kamaa nuorten neitojen keskuudessa – kyllä varmaan olivat niillä vartaloilla, jotka moisten pölkkyjen päivittäisestä viskelemisestä saivat.

P1090025

6 kommenttia

 1. Helzu kirjoitti:

  Mieletön treenimesta. En ole nähnyt meidän huudeilla moisia ”pölkky-treeni- laitteita”. Pururatojen läheisyyksistä on purettu yleensä vanhat treenipaikat pois. Tilalle ei ole tullut mitään, mutta erillisiä toimintapuistoja on luotu muutama tässä kaupungissa.

  • jennie kirjoitti:

   Sääli jos näitä on purettu ”turhaan” eikä tilalle ole tullut mitään uutta. Jonkunverran näitä ”toimintapuistoja” on pystytelty tännekin päin ja parhaimmissa on käsitykseni mukaan jopa joitain erillisiä painojakin mutta näistä ei sen enempää ole kyllä kokemusta/tietoa kuin vain huhupuheet. Hämmennyin kyllä toden teolla tästä vanhanmallisesta puuparkista, joka on osoittautunut toistaiseksi tehoikkamaksi ulkotreenipaikaksi, jota vastaan on tullut.

 2. Heidi kirjoitti:

  Tehokkaan näköistä. Ja raikas ulkoilma kaupan päälle! Voi kun oman lenkkeilymaaston reitillä olisi moisia. Vaan on ainoastaan leuanvetotanko yhdessä pusikossa – ja siinä en pysty (vielä! 🙂 ) tekemään muuta kuin roikkumaan.

 3. Mima kirjoitti:

  Jess! Hyvää inspistä! Tulin just hetki sitten lenkiltä, ja ”mun” lenkkipolun varrella on just samantapainen ulkosali. Koitin tehdä siinä jotain pientä, mutta mulla ei oikein ollu tarpeeks kekseliäisyyttä nii enpä saanu hirveesti aikaseks. Nyt tiiän mitä teen seuraavalla kerralla, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.