Hae
My Project Is Me

You’ve got mail

Moikka,

Postia on kahden edellispäivän aikana sadellut ihan mukavasti. Jälleen kerran pääsin hämmästelemään Amazon.Uk:n toimitusnopeutta kun tilaamani dvd:t saapuivat 19.1 ja tilauksen olin jättänyt sunnuntaina 15.1. Tuolloin torstaina kun posti saapui, tarkoituksena ei ollut tehdä minkäänmoista ylimääräistä treeniä kun alkuillasta oli luvassa vielä tankoilua mutta eihän sitä malttanut olla kokeilematta.

Ajanpuutteen vuoksi nappasin kokeiluun Ripped in 30 dvd:n ykköstason. Kuten Pilvi taannoin mainitsikin niin kyseessä on jatkoa jo tutuksi tulleelle 30 day shredille. Dvd kulkee saman 3-2-1-kaavan (3 minuttia lihaskuntoa, 2 minuttia kestävyttä ja 1 minuutti vatsoja) mukaisesti ja kukin treeni kestää yhteensä noin 25 minuttia. Liikkeet voi tehdä oman tunnon mukaan joko haastavammin tai helpommin. Liikkeet koostuvat melko yksinkertaisista perusliikkeistä (ainakin tähän astisella kokemuksella) ja mukana on helppo seurata. Aloitin reteästi suoraan kolmen kilon painoilla ja harjoitteen mukaisilla haastavammilla liikkeillä.

Omasta mielestäni tämä ykköstaso oli rasitustasoltaan helpohko ja eilen kokeilinkin sitten jo kakkostasoa. Painoina käytin edelleen tuota kolmen kilon paria mutta liikkeiden suhteen tein milloin haastavampia ja milloin helpompia. Tasoja on kaikenkaikkiaan neljä ja ideologisesti aina yhden viikon treenin jälkeen tulisi siirtyä seuraavalle tasolle. Mielestäni ero näiden kahden tason (ykkösen ja kakkosen) välillä tuntui suurelta ja aloinkin jo epäilemään omaa kuntoani treenin yhteydessä. Lohduttelin kyllä hieman itseäni ja uskottelin treenin rankkuuden johtuvan edellisillan tankotreenistä. Lihaksellehan tulisi tarjota vähintään 24h lepo ennen uutta koetusta ja päinvastoin kuin aiemmassa Jillianin tuotannossa, tämän dvd:n ohjeistuksessa mainittiin että tällä harjoitteella treeniviikko vaatii minimissään yhden lepopäivän. Täytyy kokeilla tuota kakkostasoa uudestaan sunnuntaina ja pyhittää tämä päivä pelkästään lenkkeilylle.

En tosin tiedä kuinka kevyeksi tuota lenkkeilyäkään voi enää sanoa kun ainakin edelliset kaksi päivää on käynyt ihan lihaskuntotreenistä. Vaunuja on saanut milloin työntää, vetää ja kantaa. Koko kroppa on kyllä päässyt kiitettävästi töihin ja jokainen joka on koskaan eläessään kolannut lunta tietää miltä tuo vaunutreeni lumihangessa tuntuu – juuri siltä + kun jää jumiin lumivalliin niin saa kyllä koko kropan voimilla työntää tai ylipäätään tehdä mitään että saa ne takaisin liikenteeseen. Puuuuh, vieläkin hengästyttää pelkkä ajatuskin. 

Kaksi alinta kuvaa taso 1, muut taso 2

Eilen sain myös kirjapostia ja ensimmäisenä tupsahti tuo opus nimeltä Nyt se onnistuu. Pikaisesti sitä ehdin selailemaan ja ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa. Kuten siis epäilinkin niin kirja käsittelee hormonitasapainon, tai oikeammin epätasapainon, syitä siihen miksi toisille rasva kertyy takapuoleen ja toisille vatsaan ja tekee ehdotukset miten asian voi korjata. Kirjassa käsitellään siis kuusi yleisintä ongelma-aluetta; miestissit, allit,  selkärasvat rintaliivien kohalta, jenkkikset, vatsa, peppu ja reidet. Avaus oli ihan ajatuksen aihetta herättävä kun mainittiin että hormonivalmistehan se steroidikin on, ja katsokaas mitä se saa käyttäjilleen aikaan lihaskasvua ajatellen. Kirjasta varmaan tarkemmin kunhan se on luettu läpi. Kyllä nyt taas on kaikkea uutta ja ihmeellistä.

2 kommenttia

  1. Pilvi kirjoitti:

    Hauska kuulla ajatuksiasi Ripped in 30stä 😀 Ykköstaso ei kyllä ole kovin rankka jos säännöllisesti tekee esimerkiksi 30 day shrediä tai No more trouble zonesia. Kakkostaso on mielestäni ihan mahtava 😀 Kokeilin itse juuri tuota 6-week sixpackkia ja totesin, että vaatii muutaman kerran ennenkuin pääsee täysillä mukaan kun siinä on melko monta liikettä. Tsemppiä! Kerro ihmeessä miten sujuu sitten taso 3 tai 4.. 😀

  2. jennie kirjoitti:

    Heh, Itseasiassa joku 10minsaa sitten tein tuon kakkostason taas ja ehkä se oli se lepopäivä mikä teki ihmeitä.. Vaikka ei sen puoliin, hiki siisnä edelleen tuli mujtta taitaa kuulua asiaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.