Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Järjestetään lastenjuhlat ilman valtavaa hintalappua (sis. alekoodin)

Kaupallinen yhteistyö: Hupa Pulmaseikkailut

Lastenjuhlat ovat monen pienen, ja vähän isommankin, synttärisankarin vuoden kohokohta. Olen vuosien varrella päässyt paitsi itse juhlia järjestämään, saanut myös nähdä monia erilaisia toteutuksia niin kotona, ulkona kuin erityisissä juhlapaikoissa. Lastenjuhliin saa halutessaan upotettua sievoisen summan rahaa mutta mukavia synttärimuistoja on mahdollista saada aikaan myös edullisemmin ja nyt jaankin muutaman oman vinkkini siitä, miten järjestää superkivat lastenjuhlat helposti mutta kuitenkin lompakkoystävällisesti.

juhlat

Kahdet lastenjuhlat yhden viikonlopun aikana

Viimeisimmät lastenjuhlat vietettiin meillä muutama viikko takaperin, kun keskimmäinen lapsistamme täytti vuosia. Samalle viikonlopulle yhdistettiin myös esikoisemme kaverijuhlat, vaikka varsinainen juhlapäivä olikin ollut jo aiemmin.  Tässä on jo heti ensimmäinen vinkki, eli jos juhlittavaa on paljon, pyri järjestämään juhlat mahdollisimman yhtäaikaisesti. Aiemmin saatoin pitää molemmille juhlat jopa yhtäaikaisesti mutta iän karttuessa ja omien kiinnostuksenkohteiden kasvaessa, olen todennut helpommaksi pitää kahdet erilliset juhlat. Juhlat olen kuitenkin pyrkinyt pitämään joko peräkkäisinä kellonaikoina tai vähintään peräkkäisinä päivinä. Näin selviää yksillä koristeluilla ja kokkailuilla. En nyt tiedä säästääkö tämä vinkki varsinaisesti rahaa mutta ainakin aikaa ja hermoja.

Hupa pulmaseikkailut, lastenjuhlat

Suunnittele etukäteen

Kokemuksen äänellä sanon myös että juhliin on hyvä miettiä ennalta jonkinlainen yhteinen aktiviteetti pelkän herkuttelun ja lahjojen avaamisen lisäksi. Vuosien varrella, ikätasosta riippuen, on meillä esimerkiksi askarreltu kruunuja ja angrybirdsejä, koristeltu kuppikakkuja, pelattu futisturnaus että järjestetty leikkimieliset olympialaiset. Tänä vuonna oli kuitenkin tarjolla taas jotain ihan uutta, kun lapset pääsivät yhdessä ystäviensä kanssa tositoimiin yrittäessään selvittää lukitun Hupa Pulmalaatikon lukkojen koodit yhteistyönä. Pelin idea on tuttu pakohuonepeleistä mutta tässä tapauksessa ei tarvitse pyrkiä ulos vaan sisään, eikä erillistä tilaa tarvitse varata vaan jokainen koti tai piha soveltuu tarkoitukseen erinomaisesti. Kirsikkana kakun päällä on tietenkin se, että kaikki on mietitty valmiiksi eikä omaksi tehtäväksi jää kuin ohjata peliä.

HupaLaatikko

HupaLaatikot – helppoa kivaa lastenjuhliin

Hupa Pulmalaatikot on kotimainen Lempäälässä toimiva yritys, jonka kautta onnistuu vuokrata näitä pakopelejä mukailevia pulmaseikkailuja kotiin esimerkiksi juuri syntymäpäivien vetonaulaksi. Meillä siis järjestettiin kahdet erilaiset juhlat ja molemmissa juhlissa oli juhlijoiden ikätasoon sopiva Hupa pulmaseikkailu. Mikäli asuu alueella, voi noudon ja palautuksen sopia paikanpäälle mutta pulmapelit myös toimitetaan postitse kaikkialle Suomeen ja palautus onnistuu yhtä lailla postin kautta mukana olevin palautusohjein.

Pulmapeli, Hupa, Yksisarvinen, Lastenjuhlat

Meillä tosiaan oli kaksi erilaista peliä, nuoremmille suunnattu Yksisarvinen sekä isommille lapsille jo selkeästi enemmän hoksottimia vaativa BotCorp. Pelinohjaajaa suosittelen tutustumaan, eli pelaamaan, pelin kerran läpi itse ohjeiden kera niin näin on helpompi suunnitella pelin kulku myös itse juhlijoille valmiiksi sekä tarjota tarvittaessa lisävinkkejä, jos sellaisille tulee tarvetta. Pelinohjaajan lisäksi, pelaajilla on käytössän myös pelin antamia valmiita vihjeitä.

Botcorp Lastenjuhlat

Pulmapelit oli helppo sisällyttää mukaan juhlaan ja erityisesti BotCorpin taustatarina tempaisi pelaajat mukaansa kun synttäriherkuttelun jälkeen kävi ilmi että vaarallista ainetta on levitetty väestön ruokaan ja kuka tahansa voi olla vaarassa. Olikin siis ensiarvoisen tärkeää saada arkkuun lukkojen taakse piilotetut vasta-ainetta sisältävät lääkkeet syödyksi ennen kuin jotain pahaa tapahtuu. Juhlijat uppoutuivat tarinaan todenteolla ja suunnistivat laboratorioksi naamioituun huoneeseen etsimään johtolankoja, jotta tuo vasta-aineet sisältävä laatikko saadaan auki.

HupaLaatikko Botcorp

Nuorempien juhlijoiden kanssa pelasimme pelin taas pulkona ja ennen ruokailua, saaden näin lapset heti alussa ryhmäytymään ja tekemään jotain yhdessä. Pelin aikana päästiinkin kokemaan löytämisen riemua, näkemään miltä yksisarvisen aivastus näyttää sekä tekemään saumatonta yhteistyötä ja huomaamaan, kuinka koulussa opitut taidot kuten lukeminen ja matematiikka ovat hyödyksi. Kiitoksena yksisarvisen pelastamisesta, taikoi hän esiin synttäriherkut sekä tarjosi jokaiselle pelastajalleen erityisen ystävyydenmerkin kiitokseksi.

HupaLaatikko Yksisarvinen, Lastenjuhlat

Näin valitset sopivan pulmaseikkailun + alekoodi

Erilaisia pelivaihtoehtoja on tätä kirjoittaessa kuusi ja jokaisesta on luettavissa lyhyt esittely. Peleissä on kuitenkin oman kokemukseni mukaan paljon samankaltaisuuksia, eli esimerkiksi päättelykykyä, matikkaa ja logiikkaa yhdisteleviä tehtäviä mutta myös tehtäviä, mitkä vaativat esimerkiksi UV-valaistusta (tulee mukana) sekä äänivihjeitä (tulee mukana). Tehtävien vaikeustaso on pelistä riippuen erilainen ja HupaLaatikoiden sivuilla onkin pelin vaikeustason arvioimiseksi ikähaarukka. Toki, lapset ovat erilaisia ja peliä on mahdollista myös pelinohjaajan helpottaa tai vaikeuttaa, esimerkiksi vihjeiden piilopaikkojen mukaan. Tähänkin kaikkeen on hyvät vinkit Hupa pulmalaatikoiden nettisivuilla.

Jos ajatus Pulmaseikkauilun järjestämisestä kiinnostaa, niin saan tarjota teille lukijoilleni 15% alennuksen HupaLaatikoista koodilla MPIM15. Koodi on voimassa 30.8.2021 asti ja käy kaikkiin pulmaseikkailuihin.

Hupa Laatikko, Kartta, Yksisarvinen, Lastenjuhlat

Ikimuistoiset lastenjuhlat

Meillä ei kukaan vieraista ollut koskaan aiemmin pelannut vastaavanlaista peliä ja kokemus säilyykin muistoissa varmasti pitkään. Ainakin meillä itse synttärisankarit halusivat pelata pelejä vielä uudestaan ja uudestaan niin naapurien, naapurilasten ja kaikkien mahdollisten ihmisten kanssa ketä nyt vastaan tuli ennen kuin palautin pelit takaisin. Ikimuistoiset lastenjuhlat on siis mahdollista järjestää pienemmälläkin budjetilla ja tässä vielä muutama hyväksi kokemani lisävinkki edelläesitettyjen lisäksi

  • Vuokraa kaupungin leikkipuisto käyttöön, saat edullisesti tilat ja lelut käyttöön
  • Ruoasta ei kannata stressata, lapset syövät yllättävän vähän mitään muuta kuin pieniä naposteltavia
  • Talvella voi lähteä laskemaan mäkeä ja grillata makkaraa nuotiolla
  • Kierrätä koristeet juhlasta toiseen

Pulmaseikkailu Botcorp, Lastenjuhlat, HupaLaatikko, Hupa

Lisää aiheesta Kuinka järjestää lastenjuhlat korona-aikana sekä Kuuluvatko karkit lastenjuhliin

Kaupallinen yhteistyö: Hupa Pulmaseikkailut

Yksi kommentti

  1. Minna kirjoitti:

    Ihana idea. Pitää ottaa käyttöön kun on juhlia tulossa. ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *