Hae
My Project Is Me

Maustetut steviat

Moi,Mainitsin jokin aika sitten ihan ohimennen että olen viimeaikoina innostunut nestemäisestä steviasta. Jos jollekulle stevia sattuu olemaan vielä vieras käsite, niin kyseessähän on stevia-kasvin uutteesta valmistettu luonnollinen ja kaloriton makeutusaine. jos tahtoo niin kasveja voi ostaa myös omaan kotiin hoidettavaksi ja lehtiäkin syödä sellaisenaan. Korjaavat melko nopeasti makeannälän.Mutta siis, kaikki alkoi viattomasti hankkimalla vaniljalla maustettua steviaa, sillä olin sen verran paljon hyvää siitä makunsa puolesta kuullut.

 
Piakkoin tätä seurasi perässä kuitenkin kasa muita makuja: toffee, suklaa, appelsiini ja marjasekoitus. Makujahan olisi ollut olemassa vielä vaikka kuinka paljon enemmänkin mutta johonkin se raja oli pakko vetää.
 
Ensisijainen tarkoitukseni on ollut rahkan maustaminen. Aivan paras sekoitus ovat olleet kirpeät pakaste viinimarjat sekä vanilja. Herkkuhetkiin myös suklaa ja kaakaonibsit ovat toimineet loistavasti.  Appelsiini sopii hyvin jos tahtoo käyttää sitrushedelmiä, joten eri käyttömahdollisuuksia tosiaan on. Toffeeta en ole vielä ehtinyt kokeilemaan mutta eiköhän siitä saada melkoinen herkku myös aikaiseksi. Muutama tippa steviaa korvaa siis täysin nuo sokerittomat mehukeitot tai tiivisteet. Annostelu on helppoa pipetin kanssa ja tosiaan muutama tippa riittää.
 
Rahkan lisäksi olen ajatellut että näitä voisi käyttää myös erikoiskahvien maustamiseen – kaikenmoisten chococinojen tekeminen onnistuu siis lähes kalorittomasti.. Ja miksei niiden käyttö onnistuisi leivonnassakin. Ja jostain luin että olivat korvanneet mehun noilla marjasekoituksilla mutta minusta se oli liian makea. Käyttömahdollisuuksia siis varmasti löytyy (ja lisää vinkkejä otetaan vastaan).  

Omat steviani tilasin iHerbiltä, samaisesta paikasta josta tilaan viherjauheeni, josta olenkin maininnut täällä. Kiinnostuksen iskiessä voitte käyttää alennuskoodia TAJ366, jonka sain tilaukseni yhteydessä eteenpäin jaettavaksi. Olen itse aina käyttänyt halvinta postitusmahdollisuutta (joku 5$) ja tuotteet ovat tulleet muutaman viikon sisään. Tullimaksuja ei ole koskaan mennyt  vaikka tilauksen arvo on toisinaan ollutkin melko korkea.  

29 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Oi, kuulostaa kyllä hyvältä. Itse oon kyllä pärjännyt hyvin ilman mitään makeuttajaa tähän asti, mutta pistän ehdottomasti harkintaan jos joskus tuntuu, että haluaisi jostain sitä makeutta lisätä esim. rahkaan/jogurttiin 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos mukavan ja inspiroivan blogin pitämisestä!!Blogisi kuuluu ehdottomasti suosikkilistalleni.Rahkan maustamisesta puheenollen…loistavaa ja vähäkalorista suklaarahkaa saa sekoittamalla Canderel Cankao -kaakaojauhetta (190 kcal/100g) 1-2 tl purkilliseen rahkaa ja tarvittaessa tilkka maitoa sekaan löysyyttä tuomaan. Tuossa kaakaossa on mielestäni tosi voimakas ja aito suklaan maku ja jauhe on tosi riittoisaa.Suklaarahka kuuluu kyllä ehdottomasti suosikkeihini! Suosittelen kokeilemaan:)Minni

  • jennie kirjoitti:

   Täytynee ehdottomasti kokeilla. Miten muuten sattuikaan että varmaan viikko sitten heitin yli puolillaan olleen canderelin kaakaon roskiin kun oli unohtunut tuonne kaapin perukoille lojumaan ja päiväyskin oli mennyt hyvän aikaa sitten.. Ehkei seuraavalle purkille käy enää niin.

 3. Janika kirjoitti:

  Minkä hintaisia nuo maustetut steviat on? Oon kans miettinyt hankkivani jossain vaiheessa 🙂

 4. helenn kirjoitti:

  vau mitä taika-ainetta, jos todellakin vie makeannälän ! Maistuuko tuo suklaanmakuinen siis aivan suklaalle ? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   no siis minusta se lehtien mutustelu kesällä oli aikamoinen makeuselämyksen maailmankaikkeus, sittemmin olen myös kokeillut noita stevia”pillereitä” siis kapusat saatavia makeutusainenokareita, niitä miniminikokoisia. Niissä vain on joku hieman outo sivumaku.. Mitä tulee tuohon suklaasteviaan niin ei se nyt iahn suklaalle maistu mutta suklaiselle ehdottomasti. Toffeeta kun pääsin nyt maistamaan niin oli selkesäti enempi toffeemainen. Paras noista silti on ollut tuo perus vanilja.

 5. Fudge kirjoitti:

  Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselle 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Minä ainakin vähän innostuin turhankin kovin.. oi että kun olisi sellainen espressokeitin kotona niin noita kahvijuomia tulisi varmasti kokeiltua hieman herkemmin.. saisikohan tuolla makua kotitekoiseen jäätelöön? Täytynee ehkä kokeilla..

 6. stiinu kirjoitti:

  Nyyh tilasin juuri ihan tavallista steviaa iHerbista tajuamatta tuommoisten herkkujen mahdollisuutta. Noo ensi kerralla sitten. Ps. Blogisi on ehkä inspiroivin ikinä 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Tilasin äsken 2 kpl ihan vaan tän kirjotuksen takia. Käytin tuota laittamaasi koodia. 🙂 sai -5£.. eli melkeen lähetyskulut meni +/-0.

 8. Monna kirjoitti:

  Oioi! Tota english toffeeta mäkin haluan maistaa! :p <3 Ja ehkäpä täytyy tilata myös tuota vaniljaa. 🙂 Mäkin kyllä oon ihan hurahtanut näihin nestemäisiin stevioihin nyt!

  • jennie kirjoitti:

   Voisi kait sitä hullaantua hullumpiinkin juttuihin 😀 Toffee oli yllättävän voimakkaasti toffeen makuinen ja tuoksuinen. Hieman siinä oli jotain outoa sivumakua mutta eiköhän sekin saada sivuutettua kun joukkoon lisätään stevian lisäksi jotain muutakin.

 9. Anonymous kirjoitti:

  Eikö se ole stevia-kasvi, ei setvia…tainnut tulla kirotusvire! 🙂

 10. Mirimë kirjoitti:

  Pitääpä kans testata. Olen pitänyt näitä veljeni hullutuksina, mutta jos nyt uskoisin, että ne on hyviä, kun kuuli toisen samanlaisen mielipiteen 😀

 11. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos kivasta blogista. Olen sun blogiasi jo vuoden lukenut, mutten ole vielä kommentoinut. Nyt ajattelin ilmoittaa, että oli pakko saada munkin noita Stevioita ja tilailin vähän niitä ja muitakin tuolta Iherbistä. Käytin sun koodia, joten sulle on vähän kredittejä luvassa seuraavaa tilaustasi varten:)

 12. Anonymous kirjoitti:

  Heissan 🙂 hauskaa, just eilen tein tilauksen kun törmäsin eräässä toisessa blogissa kyseiseen netti kauppaan!! Näitä en sieltä eilen vielä osannut edes etsiä mutta ensi tilaukseen otan varmasti! saisko hei linkkiä siihen sun viherjauheeseen liittyvään bloggaukseen? KIITOS kannustavasta blogistasi :)janika

 13. Anonymous kirjoitti:

  Mielenkiintoinen vinkki kertakaikkiaan! Erityisesti alkoi kiinnostaa suklaa-stevia kahviin! Voikohan noita ostaa jostain eko- tai vastaavista kaupoista.. En jaksais odottaa mitään nettitilauksia! =)-Minttu

  • jennie kirjoitti:

   En oikeasti tiedä saako, Ruohonjuuri tai Stockan herkku voisi olla ehkä omassa milikuvamaailmassani ainoita paikkoja.. En ole kyllä törmännyt, joskaan en ole edes etsinyt.

 14. Anonymous kirjoitti:

  Onkohan näitä Suomessa missään myynnissä?

 15. Anonymous kirjoitti:

  Ai sinä olitkin jo vastannut tähän yllä. En huomannut heti.Tilasinpa sitten minäkin näitä kolmea eri makua ko. nettikaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.