Hae
My Project Is Me

Joulu on jo ovella..

Moikka,

Vasta äskettäinhän joulukuu alkoi ja jo nyt jouluaatto häämöttää muutaman yön päässä. Kuten niin moneen kertaan mainittu, en ole laittanut yhden yhtä joulukoristetta kotiimme tänä vuonna. Syitä tähän on kaksi, joista suurempana on kodin muutoinkin jatkuva sekamelska. Täällä ei yksikään esine tai tavara pysy paikallaan ja voin vain kauhulla kuvitella millaista se olisi kun kaikki koristeetkin liikkuisivat ympäriinsä. Joka toinen hetki kadun tätä päätöstäni mutta joka toinen hetki olen äärettömän tyytyväinen. Toisinaan kuitenkin ajattelen että josko jotain, edes ihan vähän mutta se kariutuu ajatukseen täpötäydestä varastosta joulukoristelaatikioiden (niitä on monta!) raahaamiseen ylös ja takaisin alas (tämä on se toinen syy). Niinpä, etenemme ilman koristeita harmitti tai ei.

Sen sijaan, aion leipoa itselleni joulutunnelman seuraavana muutamana päivänä. Näistä herkuista on tarkoitus sitten paljastaa tulokset ja reseptit sitten tänne teillekin, vaikka kaikkea muuta kuin terveellisiä ovatkin. Luvassa ainakin paljon luvattu Sticky Toffee Pudding ja Vermont Maple Walnut Pie sekä toivottavasti vielä muutamaa muu herkku. Ihan yksin emme näitä kuitenkaan tule tuhoamaan vaan kuljetamme ne viemisinä sukulaisille, joiden luona joulua tulemme viettämään.

Näistä niitä herkkuja syntyy..

Niin, ja onhan minulla toki kaikki ihanat joulukortit, joita olemme saaneet sekä joulukukka pojan kummisedältä 🙂

 

Nämä korvatkoon viime vuotista

Ehkä näiden jouluherkkujen valmistamisen ja nauttimisen lomassa voisi jakaa viime hetken vinkit turhan jouluähkyn selättämiseksi. Itse kullakin on varmaan takataskussa tapoja, jotka sopivat omaan joulunviettotapaan. Nyt on aika jakaa niistä parhaimmat, joulusta nauttimista unohtamatta.

Omalta osaltani haluan jakaa kaksi vinkkiä ja yhden ilouutisen: 

Muista syödä oikeaa ruokaa. Joulussa ehkä pahinta on jatkuva pieni napostelu ja herkkujen syöminen, jonka voi yksinkertaisesti välttää keskittymällä oikeaan ruokaan. Jälkiruokaa ja muuta ”pientä” (joulutortut, piparit, suklaat.. joita ainakin meillä on koko ajan tyrkyllä) tulee syötyä näin huomattavasti vähemmän.

Nauti ruoasta ja syö rauhallisesti. Jouluna ei ole kiire mihinkään ja ruokaa riittää kyllä. Syö siis kaikessa rauhassa, jolloin keho ehtii reagoimaan ja ilmoittamaan kylläisyydestään ilmanettä tulee ähky olo.

Hieman hämärä esimerkki yhdestä viime vuotisesta lautasesta ennen laatikoita ja muita lämpimiä

Ja ehkä tärkeimpänä, älä pode huonoa omatuntoa pienestä hölläämisestä. Jos olet koko vuoden ollut kiltisti ja syönyt pääsääntöisesti terveellisesti ei muutama päivä käännä kelkkaa mihinkään suuntaan. Mieluummin herkuttelet nyt näinä muutamina päivinä kuin kaikkina muina. Kuten viisaat kirjoittavat ”Sillä on paljon vähemmän merkitystä mitä syöt joulun ja uudenvuoden välissä, kuin sillä, mitä syöt uudenvuoden ja joulun välissä”.

Ehkä maailman paras suklaarasia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.