Hae
My Project Is Me

Lasten matkassa: Sipoonkorpi

Lasten kanssa mukavaa vaihtelua aivan arkiseen puuhasteluun tuo erilaiset pienet retket tai tapahtumat. Päinvastoin kuin usein aikuisena ehkä ajattelee, ei näiden tilaisuuksien tarvitse aina olla mitään megaspektaakkeleita vaan usein pelkkä yhdessäolo ja pienimuotoinen uutuudenviehätys tekee paljon. Postaussarja Lasten matkassa tarjoaa erilaisia vinkkejä lapsiystävällisiin kohteisiin ja/tai tapahtumiin monenkokoiselle budjetille alkaen ihan nollasta eurosta.

Sikäli jos syksy tarjoaa vielä kuivaa ja aurinkoista säätä niin makkarapaketti reppuun ja metsäretkelle. Itse kävimme joitain viikkoja sitten Sipoonkorven kansallispuistossa, mikä on ollut omalla to-do-listalla jo hetken aikaa. Sipoonkorpi tarjoaa myös vaativampia lenkkimaastoja aikuiseen makuun mutta lasten kanssa valitsin helppokulkuisen Ponun Perinnepostia-luontopolun, missä lapset on huomioitu ihan erityisellä tavalla: reitin varrelta nimittäin löytyy sopivin väliajoin punaisia postilaatikoita, missä erilaiset metsänasukkaat kertovat postikorteissa kuulumisiaan. Ainakin oma seuralaiseni tykkäsi bongailla näitä postilaatikoita matkan varrelta vaikkei ihan jokaista korttia jaksettukaan lukea.

 

Matkan varrelta löytyy myös makkaranpaistoon ja eväidensyöntiin tarkoitettu levähdyspaikka. Puut ja tykötarpeet nuotion tekoon löytyvät valmiina ja myös katoksellinen paikka löytyy sateen mahdollisesti yllättäessä. Tämä taisi olla mukana kulkeneelle pienelle seuralaiselle retken kohokohta. Itse nautin paitsi eväistä ja seurasta myös maisemista. Huomionarvoisena kuitenkin mainittakoon että vaikka reittiä mainostetaan esteettömänä, ei se sitä kyllä ollut. Matkan varrelle mahtui muutama isokokoinen kaatunut puu, rappuset sekä kapeita ja jyrkähköjä kävelyosuuksia.

Vastaavanlaisia mahdollisuuksia löytyy varmasti jokaisen läheltä ja jos tosiaan vähän kuivempaa säätä on tarjolla niin ylös, ulos ja metsäretkelle. Myös pikkupakkasella on mukava lähteä makkaranpaistoon ja pakata kuumat kaakaot mukaan termariin.  Aiemmin lasten matkassa on reissattu myös muunmuassa Suomenlinnassa ja se juttu löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.