Hae
My Project Is Me

Pikkaisen herkuttelusta

Moi,Koska viime viikko meni melko lailla sairastellessa, ei minulla kauheasti kerrottavaa siitä ole.  Sain kuin sainkin parannettua orastavan nuhani kuntotesteihin, jonka jälkeen olen jälleen lahjakkaasti potenut samaa flunssanalun tunnetta joskin vielä vähän äkäisempänä.
Kun asiaa kerta ei varsinaisesti viime viikosta ole niin ajattelin hieman mainita minun herkutteluistani, jotka lomailun myötä jäävät taas vähäisemmäksi. Jonkun verran teiltä tosiaan on tullut aiheesta tiedustelua ja josko minä nyt muiden kuulumisten puuttuessa mainitsisin hieman tästä. Oma ehdoton paheeni ovat irtokarkit, tai karkit yleensäkin. Ei niinkään suklaa mutta karkit <3 Ne kaikki erilaiset, eriväriset ja koostumukseltaan erilaiset pikkuherkut. Karkin syönti on kuitenkin vähentynyt luonnostaan hirmuisesti ja nythän sokerittoman syyskuun aikana, johon muuten otan varaslähdön tästä päivästä alkaen, eivät karkit kuulu lainkaan. Myös jäätelö on sellainen paheellinen herkku jonka kanssa voisin helposti syödä itseni yli mukavuusalueen mutta tämä on enemmän kausiluontoista.
 
Herkuttelusta muuten kun puhutaan niin poikaystäväni oli valmistanut minulle syntymäpäiväni kunniaksi aivan mielettömän herkullista, gluteenitonta, suklaaamoussekakkua.  Pidän myös itse leipomisesta ja leipominen ainakin omalla osallani vähentää syötävän herkun määrää. Saan kait jollain lailla osan syömisen ilosta jo valmistusvaiheessa. leivottua tulee vain nykyään aivan liian harvoin.

Kuva ei tee oikeutta tälle, sen verta hyvää oli!

En varsinaisesti ole pitänyt itselläni pitkään aikaan herkkupäivää vaan olen ennemminkin herkutellut silloin kun siltä on tuntunut. Olenkin jo joskus aiemmin pohdiskellut olisiko herkku päivässä vai virallinen herkkupäivä parempi idea. Olen taas kuitenkin päätynyt herkkupäivään eli viikonloppuisin on lupa hieman höllätä, jos siltä tuntuu. En kuitenkaan itse osta kotiin mitään vaan jos jossain jotain on tarjolla tai itse tulee leivottua (nyt kun esimerkiksi noita omenoitakin on..) niin sitten asia on eri.
Nyt tuli pitkät höpinät näistä paheellisista herkutteluista vaikka ihan yhtälailla kaikki syömäni on tietynlaista herkkua. Rahka erilaisine lisukkeineen on hyvää. Valmistamani ruoat ovat muutamia kokeilukertoja lukuun ottamatta aina sellaisia, joiden mausta nautin –eli herkkuja. Ei terveellisen vaihtoehdon tarvitse olla mauton tai tylsä vaan oikeastaan päinvastoin. Kaikenmaailman valmisruoista luopuessa tilalle tarjoutuu paljon maukkaampi, raikkaampi ja monipuolisempi makumaailma – oikea herkkusuiden paratiisi!
Mehutipalla maustettua (ja värjättyä) rahkaa mustikoiden kera

Ihanan lukijani vinkkaamaa suklaarahkaa kaakaonibsien kera

Kanaa ja uunikasviksia

Paistettuja papuja, seesaminsiemeiä sekä kanaa
 

21 kommenttia

 1. Mokkis kirjoitti:

  Oon samaa mieltä tosta että ihan oma kotiruoka voi olla tosi herkkua, kun uskaltaa vaan kokeilla ja maustaa tarpeeksi!:)

 2. Maija kirjoitti:

  Kotiruoka on kyllä todellista herkkua, nykyään kun panostaa siihen laatuun niin ei ravintolaruoka edes maistu enää miltään. Tai mun on ainakin ollut vaikeaa enää löytää oikeasti hyvää ruokaa, kun käy ulkona syömässä. Tuo sokeriton syyskuu onkin hyvä idea, mä lähden siihen mukaan myös 🙂

 3. Petu kirjoitti:

  Mä laitan rahkaan myös mehua, funlightia! Se on tosi hyvää ja marjojen kans viel parempaa 😉 Parantumisia! 🙂

 4. Jossu kirjoitti:

  hei mitä tuo suklaarahka sisältää? on hyvännäköistä 😛

 5. Satu kirjoitti:

  Suomalaiset yleensä on mun mielestä vähän laiskoja/tylsiä kokkeja. Aika monessa taloudessa mennään perinteillä linjalla, eli paljon kermaa, pottua ja lihaa. Se on tavallaan tosi sääli, sillä mun mielestä raikkaat ruuat on paljon paremman makuisia kuin kermalötköt. Etenkin kasvisruokia tunnutaan karsastavat, vaikka ne on oikeesti tosi hyviä! :)Herkku päivässä vaikko herkkupäivä? Riippunee vähän varmaan ihmisestä. Sokerihiiret varmaan valitsisivat herkun päivässä, mutta minusta on mukavampi esim. perjantai-iltana käpertyä sohvan nurkkaan irtokarkkipussin kanssa katsomaan hyvää elokuvaa. KOhtuu kuitenkin kaikeassa, eikö? Karkkiostoksilla monesti tulee ostettua liikaa, vaikka loppupeleissä 50-100g riittää helposti nujertamaan makianhimon.Hyvä postaus, koitahan parantaa nuhapahanen!

  • jennie kirjoitti:

   Joko se tulee tai on tulematta – tein vakaan päätöksen että jos kykenen menemään töihin voin myös harjoittaa liikuntaa, niinpä kävin kävelemässä ja kokeilemassa salia hyvin hyvin rauhallisesti.

 6. Eli kirjoitti:

  Mulle tuo herkkupäivä ei mitenkään onnistuisi tällä hetkellä, joten olen syönyt herkkuja aina siltä kun tuntuu 🙂 Useimmiten joka päivä jotakin. Kotiruoka voi todellakin olla herkullista, ainakin jos äitini tai mummini sen tekee.. mutta omat keitokseni.. jaah.. 😀 Kai sitä on vielä opeteltavaa..Paranemisia!

  • jennie kirjoitti:

   Se on vain se helppous kun on jonkun muun valmistamaa, varmasti osaat tedhä aivan yhtä namia ruokaa 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Hei ole kiltti ja laita toi kakun ohje tänne! Pakko tehdä sitä, näyttää niin maukkaalta! Ja muutenkin voisit laittaa muitakin ruokaohjeita! 🙂

 8. Anonymous kirjoitti:

  Minäkin kokeilin tuota suklaarahkaa, oli muuten hyvää :)Ja mitä olen lyhyesti perehtynyt Kaisa Jaakkolan Oikotie Optimaalin valmennukseen, niin siell äon mielestäni hyvä sääntö, että 10% viikosta jätetään noudattamatta ruokavaliota. Eli jos syö 5 ateriaa päivässä, 7 kertaa viikossa, voi syösä 3-4 kertaa jotain herkkua (esim muutama suklaapala, karkit, pulla tms on aina ateria). Saattaa toimiakin, ja paino putoaa/terveys kohenee silti 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Varmasti toimii, jossain muuallakin oli joku joka ”fuskasi” 10% ajasta ja hyvin on homma toiminut 🙂

 9. Anonymous kirjoitti:

  Hei,mistä tuon suklaarahkan ohje löytyy? :)-Jokapäiväinen blogin seuraaja

 10. Johanna kirjoitti:

  Minä käytän rahkan maustamiseen myös proteiinijauheita. Satuin ostamaan kerran esim. cookies n’cream-makuisen mössön, jota ei kyllä juomaan pystynyt ei sitten mitenkään… Mutta siitä tuli todella herkullista rahkaan sekoitettuna! Namskis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *