Hae
My Project Is Me

Kollageenijauhe – Toimiiko se oikeasti

Olen lukenut todella monta tarinaa kollageenijauheiden käytöstä nuorekkaamman ihon tavoittelussa. Tälläkin hetkellä erään tuotemerkin mainontaa näkee sekä netissä että tv:ssä. Tulokset tuntuvat olevan todellisia ja moni kokeilija on, sanojensa mukaan, jäänyt käyttämään tuotetta havaittuaan positiivisia muutoksia omassa ihossaan. Lukuisat positiiviset käyttökokemukset saivat myös minut testaamaan tätä ihmejauhetta – vaan toimiiko kollageenijauhe oikeasti.

 

Mitä kollageenit ovat?

Kollageenit ovat elimistön yleisimpiä proteiineja ja tärkeitä solun ulkoisen aineen rakenneosia, jotka antavat tukea ja lujuutta kudoksille (kopioitu suoraan wikipediasta). Jos olen oikeassa, meistä jokaisesta tätä nuoruuden ihmeainetta löytyy mutta vanhenemisen myötä yhä vähemmän ja vähemmän. Kollageenin sisäisen nauttimisen uskotaan lisäävään ihon kimmoisuutta ja vähentävän ryppyjä eli nuorentavan olemusta kun yleisessä tiedossa jo tuntuu olevan että ulkoisesti se ei esimerkiksi voiteiden mukana imeydy.

Olen syönyt paljon mainostettua ja monen vaikuttajayhteistyön kautta tutuksi tullutta Oslo SkinLab- merkkistä valmistetta useamman kuukauden ajan ellen kohta jo jopa vuoden. Tuote lupaa monien muiden mukaan paljon ja kehuu heidän valmisteen olevan juuri sellaisessa muodossa että elimistö osaa sen hyötykäyttää ryppyjä ehkäisevänä ravinteena.

 

Ihoni kunto eli toimiiko kollageenijauhe

Ihoni on pian 35-vuotias ja minä olen sen kuntoon melko tyytyväinen – olenhan ollut aika laiska sitä hoitamaan. En kuitenkaan ole varma, voinko kiittää siitä valmistetta vai kenties geenejä. Vai voisiko ruokavalio valinnoilla olla merkitystä; Tai runsaalla vedenjuonnilla? Olen muutamaan otteeseen ajatellut lopettavani mutta muistanut että ihoni ei ole aina suinkaan ollut hyvä, vaan olen kärsinyt muunmuassa aikuisiän aknesta ja myös stressi näkyy nopeasti ihon kunnon huonontumisena. Vaikka lopettaminen on muutamaan kertaan ollut siis mielessä, en sitä ole tehnyt huonokuntoisemman ihon pelossa.

 

Olen kokeillut aikaisemmin myös muutamaa muuta kollageenivalmistetta, missä tuotelupaus helposti liukenevuudesta tai hyvästä mausta ei ole pitänyt paikkaansa.Tämän jauheen kohdalla sitä ongelmaa ei ole sillä tuote on oikeasti mauton. Liukenevuudesta en kuitenkaan osaa sanoa koska otan jauheen suuhun sellaisenaan ja huuhdon vedellä alas (outoa, tiedän!). Tähän saakka tuotelupaus siis ainakin toimii mutta onko kollageenijauhe oikeasti ihon pelastava ihme -en tiedä. Ihoni on hyväkuntoinen mutta olisiko se sitä myös ilman tätä jauhetta. Toimiiko kollageenijauhe siis oikeasti – varmaksi en voi mennä sanomaan mutta ainakaan siitä ei ole tähän mennessä ollut myöskään haittaa ja ainakin toistaiseksi aion vielä jatkaa käyttöä.

Yksi kommentti

  1. Tuula kirjoitti:

    Voin kyllä samaistua tuohon laiskuuteen ihonhoidossa, vaikka itsekin olen kärsinyt juurikin esimerkiksi tuosta aikuisiän aknesta. Nyt kun ikää on jo alkanut kertyä pitäisi varmaan alkaa keskittyä enemmän ihonhoitoon. Miehelläni on myös jonkun verran nivelvaivoja ja mietin olisikohan kollageenista hänelle apua niiden hoitoon.

    https://www.genumex.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.