Hae
My Project Is Me

Maanantaisali = Jotain ihan muuta

Moi,Eipä se minun eilinen salitreeni sitten ollutkaan varsinaisesti salitreeni. Lähdin kyllä salille mutta jotenkin päädyin jo aamulla kotona ollessani vielä siihen tulokseen että vauhdikasta sen harjoittelun pitää olla. Niinpä kaivoinkin pitkästä aikaa esiin muutamaankin otteeseen täällä esitetyt JM (Jillian Michaels) harjoittelukortit.


Aloitin kymmenen minuutin lämmittelyllä, jossa suihkin menemään crossarilla ja kävin sen jälkeen jokaisen tulevan liikkeen läpi. Sitten alkoi harjoitteluosuus, joka kesti noin 25minuuttia. Apuna minulla oli neljän kilon käsipainot, kaksi eri korkeudella olevaa steppilautaa sekä jumppamatto. Liikkeet koostuivat ihan perusjutuista, jotka ovat varmasti kaikille lihaskuntopainotteisilla ryhmäliikuntatunneilla käyneet. JM:n dvd:iltä tuttuun tapaan moni liikkeistä yhdisti kahta eriliikerataa kuten vaikka staattinen askelkyykky ja vipunosto sivuille. 25-minuuttinen ohjelma oli jaettu useampaan pienempään patteriin, jota seurasi aina minuutin sykettä nostava harjoitus. Koko homman päätteeksi painelin vielä juoksumatolle vartiksi ja siitä venyttelemään.Vaikka tämä nyt ei ehkä tämän lihaserottuvuusprojektin kannalta ole yhtään kehittävä tapa treenata niin pakko on todeta että olipa tämä pitkästä aikaa kivaa. Nyt jälkikäteen tosin harmittaa että ei tullut napattua mitään kuvamateriaalia. Olen muutoinkin ollut viimeaikoina todella huono kuvaaja :/ Ehkäpä yritän tässä parantaa tapani ja pitää kameran käden ulottuvilla jatkuvasti.

10 kommenttia

 1. Piia kirjoitti:

  Joskus on kiva piristää treeniä tekemällä jotain ns. normaalista poikkeavaa perinteisen sijaan 🙂 Mukavaa tiistaita! 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Välillä treeniin on kiva saada vaihtelua. Liike on kuitenkin pääasia.Välillä aina esittelet jotain liikkeitä. Osaisitko suositella jotain erityistä jenkkakahvoille tai lähinnä niitä vastaan? Paino on kohdillaan ja muualle olen saanut kivasti lihasta, mutta tuosta kylkien ja alaselän välimaastosta löytyy vielä löysää. Kaikkialla todetaan vaan, että läski lähtee laihtumalla, mutta samalla saisin heittää hyvästit aa-kupin rinnoille…Ja toinen kysymys vielä. Käytätkö quinoaa ja jos, niin mihin? Työkaveri hehkuttaa kyseistä jyvää, mutta yhdistää sen usein pekoniseen salaattiin.

  • jennie kirjoitti:

   Minusta jenkkakahvoihin tehoaa tasan tarkkaan kaksi asiaa, ruokavalio ja kyllä, se laihduttaminen eli aerobinen liikunta. Lisäksi hormonidieetti-kirjassa puhutaan tiettyjen hormonein epätasapainon myös kerryttävän rasvaa jenkkiksien alueelle mutta tästä nyt en osaa sanoa sen tarkemmin. Itsellänihän tuo vatsanseutu kaikkineen on myös se ongelma-alue, johon ylimääräinen kertt, jos on kertyäkseen eikä siihen kait mitään yksittäistä teholiikettä ole olemassa. Mielikuvilla on kuitenkin hillitön voima ja senpä takia kuitenkin esimerkiksi vuorikiipeilijä (gogleta vaikka mountain climbers ab exercise) tuntuu tehokkaalta täsmäliikkeeltä vaikkei todellisuudessa välttämättä ole sen parempi kuin jokin toinen. Elli muuten kirjotteli eilen laihdutuksesta ja sivusi samassa tätä kiinteä vatsa, pienet tissit – aihetta: http://ellinunelmia.blogspot.fi/. Oli vain pakko linkata tähän kun sattui niin sopivasti ”osumaan” aiheeseen. Ja mitä Quinoaan tulee niin olen käyttänyt sitä jonkin verran nimenomaan salaateissa ja vokeissa cuscusin sijasta. Joskus olen keittänyt sitä ihan sellaisenaan vaikka kanankin kaveriksi mutta pääosin käyttö on rajoittunut kahteen ensimmäiseen käyttötapaan.

 3. Maija kirjoitti:

  Hei, nuo JM kortit olikin aivan uusi tuttavuus. Onko sulla antaa linkkiä mistä täältä blogista löytäisin kirjoituksiasi lisää niistä? 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Moi!Olen tässä jo pari päivää mietiskellyt, mutta unohtanut kysyä, että missä vaiheessa laihdutusprosessiasi jenkkakahvasi lähtivät pois? Itselläni jenkkakahvat ovat se vartalon heikoin kohta ja sinne se rasva vaan kerääntyy… Joten osaatko yhtään sanoa, kuinka pitkään minulla niiden pois saaminen kestäisi? Tiedätkö mitään hyvää liikettä/muita ohjeita, miten saisin ärsyttävät jenkkikset pois?Kiitos jo etukäteen!Lopuksi haluan vielä mainita, että sinulla on todella inspiroiva ja ihana blogi! Oikein mukavaa syksyn jatkoa sinne päin :)-Mari-

 5. Anonymous kirjoitti:

  Heh, tuossahan oli joku ylempänäkin kysnyt jenkkakahvoihin tuota liikettä…. typerä minä 😀 No mutta toivottavasti viitsit kuitenkin vastata siihen, kuinka pitkään sinulla kesti jenkkisten pois saaminen 🙂 -Mari-

  • jennie kirjoitti:

   Ei se mitään, en mitenkään oletakaan että jokaista kommenttia lukisivat kaikki 😀 Nyt kuitenkin tosiaan vastasin ylemään kysymykseen melko pitkälti, joten sieltä kannattanee kurkata ajatuksiani. Mikään yksittäinen liike ei ehkä loppujen lopuksi ole toistaan tehokkaampi mutta tosiaan ylempänä esitetyn vuorikiipieilijän lisäksi myös hämähäkkipunnerrukset (googleta spider push up) tuntuu teholiikkeeltä. Oikeasti kait kyse on kuitenkin siitä kokonaisvaltaisesta tekemisestä, joka toistuu tarpeeksi usein. Ja ruokavaliosta! Tehokaskaan liikunta ei kiinteytä jos ruokavaliosta saa energiaa ihan yli tarpeidensa.. Se missä vaiheessa ne katosivat niin en enää oikeastaan osaa tarkalleen sanoa. Minusta ne alkoivat kadota yllättävän nopeasti, vaikka vatsanseutu itselle onkin se ongelma-alue ollut aina (ja on edelleen). Intoilin jo syyskuussa 2011 otsikolla sano Ei jenkkiksille (http://myprojectisme.blogspot.fi/2011/09/sano-ei-jenkkiksille.html) kun totesin että se järjetön tursuaminen oli kadonnut. Ehken ihan parhaimmillani vielä tuossa ole mutta enpä enää tursuillut yli äyräidenkään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.