Hae
My Project Is Me

My week with JM+ vatsatreeni

Moi,

Kuten mainittu niin vietin tämän viikon irtiottona salirutiineista ja päädyin harjoittelemaan nopealla tempolla, pienillä painoilla ja suurella määrällä toistoja yhdessä Jillian Michaelsin ohjeiden mukaisesti. Koska en kuitenkaan halunnut herättää koko taloa aamuliikkumisillani, niin suoritin harjoittelun salilla.

Ohjenuorana tekemisiini käytin aikanaan ostamaani Hot Bod in a Box- nimistä ohjelmaa, joka siis siältää erilaisia yksittäisiä liikkeitä kuvallisine ohjeineen, sekä yhdeksän liikkeitä yhdistävää kiertoharjoittelua.  Kokeilin neljänä päivänä neljää erilaista ohjelmaa.  Keskiarvokulutus oli noin 330kcal ja keskisykkeet 130. Maksimisykkeeksi nousi muutamana päivänä 165. Ihan tehokasta harjoittelua siis. Totuttuun tapaan lämmittelyineen ja loppuvenyttelyineen vietin aikaa noin tunnin.

Jos jotakuta alkoi kiinnostamaan niin ainakin Cdon ainakin myy tätä pakettia hintaan 12,95€. Suoraan tuotteeseen pääset tästä.

En sen tarkemmin aio käydä eri päivien ohjelmia läpi mutta yhden päivän vatsalihasharjoittelu vei sydämeni ja sen tahdon ehdottomasti jakaa teidän kanssa. Lähinnä tämä aktivoi syviä vatsalihaksia mutta nehän ovatkin juuri ne lihakset, jotka korsetin pitävät kasassa ja litistävät tehokkaasti alavatsaa. parasta on se, että et (välttämättä) tarvitse yhtään mitään välineitä. Halusin hieman eksoottisemman kuvauspaikan, joten päädyin mökillä laiturinnokkaan ja voin sanoa että ponttonien päällä tasapainoilu toi hieman lisähaastetta!

1.       Vatsarutistukset pallolla (tai toki ihan perusrutistukset jos palloa ei ole saatavilla) *25

2.       Boat Pose 1min

3.       Chair pose 1min

4.       Lankku 1min

5.       Sivulankku 1min kummalekkin puolelle

6.       Vuorikiipeilijä 1min

7.       Pyöräily *100


Ja kuvien kera;


Vatsarutistukset pallolla tai lattialla pallon puuttuessa

Tästä en tajunnut ottaa kuvaa laiturilla ja niinpä kuvamateriaalina toimikoot vanha ja tylsä salikuva. Joka tapauksessa, hallittuja rutistuksia ylös alas. Jos teet pallolla niin keskity siihen että lihaslihakselta nouset ylös ja laskeudut alas. Toistoja 25.

Boat Pose
Erittäin mielenkiintoinen variaatio staattisille pidoille. Käyt istumaan lattialle selkä suorassa ja nostat jalat ylös 45-asteen kulmaan. Automaattisesti ylävartalo nojautuu taaksepäin, jolloin jäljelle jää V-mallinen asento. Kurota käsillä vielä varpaisiin. Tässä olisi tarkoitus pysyä 60sekuntia. Liikettä voi helpottaa koukistamalla polvia.

Chair Pose

Tämä taitaa olla tuttu jostain tuolta Pilateksen maailmasta (ehkä mahdollisesti jo tuo edellinenkin oli). Kuitenkin jalat yhdessä laskeudut lähes 90-asteen kyykkyyn siten että jalat pysyvät kiinni toisissaan koko ajan. Nosta kädet ilmaan ja katse eteenpäin. Pidä asento 60sekuntia.


Lankku

Vanha mukava tuttu staattinen pito. Pidä peppu alhaalla, eli päästä peppuun matka on tasainen ja suora. Pidä asento 60sekuntia.


Sivulankku

Sama pito kylkiin. Tässä tärkeää on katsoa että käsivarsi on oikeasti suoraan olan alapuolella. Itse nostan vielä lantion mahdollisimman ylös saadakseni hieman lisärasitusta pitoon. Pidä asento 60sek. Sama kummallekin puolelle. Tuon vapaan kädenhän voi nostaa myös ilmaan suoraksi, joka tuo myös hieman lisähaastetta liikkeeseen.

Vuorikiipeilijä

Lankun tapaan selkä mahdollisimman suorana tuot vuorotellen polvea kohti rintaa.  oman kuntotason mukaan voit ”juosta” tai vain nostella polvia vuorotellen. Tätä 1min.


Pyöräily

Lopuksi vielä ristikkäisiä rutistuksia 100kpl mahdollisimman nopeassa tempossa. Riittää tässä vaiheessa että toistoja tulee yhteensä sata eli 50kpl/puoli.

28 kommenttia

 1. Brego kirjoitti:

  Tuota täytyy kokeilla, kiitos kun jaoit sen 🙂

 2. rukiinen kirjoitti:

  Vaikuttaa tosiaankin hyvältä tuo treeni, kiitokset sen jakamisesta! Aikaisemmin inhosin staattisia pitoja, mutta niiden tehon huomattuani oon alkanut suorastaan janoamaan niitä, joten ainakin boat pose ja chair pose täytyy testata seuraavalla vatsatreenikerralla.

  • jennie kirjoitti:

   Juu, tuo boat pose on näin yhtäkkisesti melkoinen vempula, eli juurikin niin ihanan kamala kuin staattiset pidot aina alkuun ovat 😉

 3. Tuumasta toimeen kirjoitti:

  kiitos tästä treenivinkistä. ehdottomasti osaksi kotitreenejä 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Minäkin aion kokeilla! Viimeeksi mökkireissulla en kuntoillut yhtään!! Vaikka maasto mitä parhain esim. juoksulenkille, mutta jos siellä tulee karhu vastaan? 😀 ens kerralla otanki jumppapallon mukaan + puhelimeen olen ladannut muutaman ilmais sovelluksen, missä on 10min pikatreenejä 🙂 vaikeaa pitää kuntoilua ja syömisiä ruodussa kun on reissun päällä..

  • jennie kirjoitti:

   Sitä jotenkin lamaantuu kun joutuu ”vieraaseen” ympäristöön. En minäkään todellsiuudessa nyt lauantaina urheillut mökkeillessä lainkaan, näitä kuvia lukuunottamatta;) Heti kun on muutamankin yön ja tilanne jotenkin tasaantuu niin tilanne on eri. Nykyäänkun on tosiaan vielä niin helppoa kun saa ohjelmat ladattua vaikka puhelimeen.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Jee, kiitos taas hyvästä treenivinkistä! Ihan varmasti otan jotain omaan salitreeniini mukaan. Tai jos joku päivä ei huvita mennä salille niin sitten kotona.

 6. Marika kirjoitti:

  Oi rakastan Jillian Michaelsia! Kiitos tästä treeni vinkistä ja aattelin itekki nyt ostaa ton opuksen, onko se ihan kirja vai millainen? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kyseessä on itseasiassa korttipakka, joka siis sisältää erilaisia valmiita kiertoharjoitteluehdotuksia sekä tietysti yksittäisten liikeiden ohjeita. Suurimpaan osaan tarvitaan apuvälineeksi käsipainot ja sitten toki löytyy liikkeitä jotka tarvitsevat penkin, jumppapallon, kuminauhan ja muutama yksittäinen vaati jopa ylätaljan. Suurinosa on kuitenkin mahdollisia myös kotona tehtäväksi, mutta helpointa toki on jos on mahdollisuus käyttä kuntosalin varustearsenaalia. Kirjoittelin aikaisemmin noista korteista täällä: http://myprojectisme.blogspot.fi/2012/04/vaihtoehtoliikuntaa-salilla.html

 7. Anna kirjoitti:

  Mitä apuvälineitä tuota JM:n Hot Bod in a Box -rutiinia varten tarvitaan? Riittääkö oma kroppa ja käsipainot, eli pärjääkö ilman jumppapalloakin? Pienenssä asunossa on niin vähän säilytystilaa, että pitää miettiä myös treenivälineiden tilaavievyyttä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Vastasinkin mlekolailla kattavasti jo tuossa ylhäällä mutta parasta on jos pääsee käyttämään kuntosalin varustearsenaalia. Käsipainot ovat välttämättömät mutta moniin muihin välineisiin voi toki etsiä korvaavaa kotituotetta kuten tuolia tms.Jos tarkoitus on harjoitella kotona, niin suosittelen ennemmin noita JM:n dvd:itä, joihin riittää oikeasti vain ne käsipainot. Netistä löytyy kuitenkin roimasti liikkeitä ja varmasti valmiita ohjelmiakin.

 8. Anonymous kirjoitti:

  Hahahah =) Kokeilin Boat Posea, sain tarjottua hauskat naurut sekä lapsille että itselleni. En pysynyt ko. asennossa oikeastaan ollenkaan, keikahdin nurin koko ajan. Tiedostan kyllä, että lihakset, joita tuohon tarvitaan, ovat hitusen kadoksissa 🙂 Itselläni on kiinteytysprojekti vireillä ja kuten tästä voit ymmärtää, matkaa on enemmän edessä kuin takanapäin. Kiitokset Sinulle mukavasta blogista ja hyvistä treeniohjeista! Lavinia

  • jennie kirjoitti:

   Heh 😀 Ei se ehkä helpoin pito ole, mutta haastettahan pitää olla. Harjoittelu tekee mestarin!

  • Anonymous kirjoitti:

   Sama täällä. Tyydyin ihan suosiolla pitämään jalat koukussa ja rankkaa oli sekin. Sivulankusta ei tullut yhtään mitään. Johtui kyllä ehkä osin ensin tekemästäni käsitreenistä 😀 Chair pose puolestaan tuntui suurimmaksi osaksi reisissä. Eli ei kuin treenaamaan. Niinhän se on että niitä liikkeitä mitkä tuntuvat kaikista kamalimmilta eikä yhtään huvittaisi tehdä pitäisi juurikin tehdä 😛

 9. Anonymous kirjoitti:

  Ehkä pakko tehdä tä jo tänään illalla kotijumppana!!!!!!!!! Kiiiitos 🙂 Ps. muutenkin asiallinen blogi PPS. Oot hurjan reipas!

  • jennie kirjoitti:

   Teitkös? Miten sujui? Kiitokset sinulle kommentoinnista ja kiitoksista, näitä on aina ilo saada 🙂

 10. Miuku kirjoitti:

  Kiitos tästä! Ja muutenkin koko blogistasi! Se on inspiroinu mua jo pidemmän aikaa ja aina kun meinaa laiskuus iskeä niin ei kun tänne lukemaan! :)Tein eilen tän vatsatreenin ja oli kyllä tuskasen ihanaa 😀 Toisen käden sivulankussa oli pakko siirtyä kyynerpään varaan n.45s jälkeen kun käsi petti alta (mulla todella mitättömät käsilihakset :D) muuten kaikki liikkeet sain suoritettua oikeaoppisesti.Hikistä ja tuskasta,mutta kyllä oli mahtifiilis sen jälkeen 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Minäkin tässä jonain sateisena päivänä väkersin tuon boatposen kanssa yksinään Suurinta pudottajaa töllötellessä – On se rankkaa 😉

 11. Mari kirjoitti:

  Kokeilinpa minäkin, ja vaikka vatsalihakset ovat ihan ok kunnossa niin 50-60 sek kohdalla alkoi Boat Posessa pikkasen irvistyttämään… Tätä teen jatkossa kotitreeninä etenkin näinä viikkoina kun olen lasten kanssa, ei mene paljoa aikaan mutta tehokasta on!

  • jennie kirjoitti:

   Rankkaa on mutta niin pitääkin 😀 Ei se minullakaan tosiaan kovin kauniisti suju, eli haastetta löytyy!

 12. Crunches not Cookies kirjoitti:

  Mulla on ennestään yks Jillian Michaels treenikirja ja nyt tilasin cdon’in alesta ton 30 Day Shred dvd’n. Ootko sitä kokeillut? Aattelin aloittaa sen maanantaina 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Mikäs kirja sinulta löytyy? Onko ollut millainen? Minulta löytyy myös tuo 30 day shred, se oli ensimmäinen JM hankintani, ja olen ollut siihen oikein tyytyväinen. Kerrothan sitten miltä sinusta tuntui!

  • Crunches not Cookies kirjoitti:

   Mulla on toi Making the Cut kirja jossa on 30päivän treenit ja syömiset. En oo koskaan yrittäny seurata sitä orjallisesti vaan enemmän käyttäny sitä inspiraation lähteenä, just niin kun JM sanoo et ei saa tehdä. Tosi hyvä kirja mun mielestä, paljon faktaa. Ok, kiva tietää, oli pakko hankkii se kun kaikissa amerikkalaisissa blogeissa koko ajan siä hehkutetaan.

 13. Sanna kirjoitti:

  Tämä olikin kova treeni, huh! Kaverin vinkistä täällä ja kyllä on haastetta näissä vatsoissa…Olet upeannäköinen ja muutos on ihan valtava!! 🙂 ONNEA!!

  • jennie kirjoitti:

   Ei kaikki aina ole niin helppoa kuin ensinäkemältä voisi kuvitella, tosin se ensimmäinen kerta on kyllä yleensä se pahin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.