Hae
My Project Is Me

Mansikkainen herkkuvaahto

IMG_4884

IMG_4887

Perinteisen smoothien rinnalle on ilmestynyt (someen) vaahtomaisempi fluff-versio, joka kuohkeudellaan ja ilmavuudellaan on jotain uskomattoman hyvää. Olin itsekin alkuun skeptinen: Miten muka tämä voisi erota tavallisesta smoothiesta. Tai että eihän se ero nyt kummoinen voi olla ja sille on pitänyt keksiä jokin hieno nimikin kuten fluff. Vaan myönnän olleeni väärässä sillä koostumus on aivan toisenlainen kuin smoothiessa eikä lopputuloksella ole smoothien kanssa oikeastaan mitään tekemistä. Kyseessä on fluff taikka sitten vain (mansikka)vaahto. Jos siis et ole vielä kokeillut niin kokeile nyt ja ylläty positiivisesti.

Mansikkainen Fluff-vaahto yhdelle

1dl mantelimaitoa

1mitallinen (noin 30g) vaniljaheraa

kourallinen jäisiä pakastemansikoita

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita niin kauan että koostumus muuttuu juotavasta smoothiesta luskoitavaksi vaahdoksi. Koostumuksen muutoksen kyllä huomaa ja mahdollinen välitarkastaminen ei pilaa lopputulosta.

IMG_4880

IMG_4888

Ja koska joku kuitenkin ajattelee kuin minä ja haluaa testata samaa suklaanmakuisella jauheella niin minulla se ei jostain syystä onnistu. Koostumus muuttuu ilmavammaksi muttei yhtä kuohkeaksi kuin mansikkaisessa. Testastin sekä lisäämällä pakastettua banaania mansikoiden sijaan että ilman ja lopputulos oli molemmissa sama. Jos siis joku onnistuu, kertokaa miten sen teitte.

Tämän nimenomaisen esitetyn ohjeen löysin alkujaan pirteän Annan blogista

6 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Oi, ihanaa että siekin tykästyit! Tää on niiiiiiin hyvvää! 🙂

 2. Lemmi kirjoitti:

  Onnistuisikohan tuo kasvipohjaisesta protskusta? Näyttää todella hyvälle 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Se on <3 En osaa kyllä sanoa onnistuisiko esim. riisiprotskulla.. kokeile ihmeessä ja kerro!

 3. Janniina kirjoitti:

  Riippuu ihan mitä protskujauhetta käyttää 🙂 Suosittelen kokeilemaan pakastettua raparperia ja jotain muuta jäistä marjaa/hedelmää ja tietenkin sitä protskujauhetta. Raparperi tekee koostumuksesta ”kuohkean”.

  • jennie kirjoitti:

   raparperia voisikin testata, tykkään sen kirpeästä mausta ja taitaa pakkasessa jokunen varsi ollakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.