Hae
My Project Is Me

Värioppia

Moi,

Nyt kun tässä on päästy vauhtiin projektin laihtumisosion kanssa niin voisi hieman miettiä tyylipuoltakin En suinkaan aio lopettaa laihtumis- ja kiinteytymisasioiden päivittelyä mutta vaihtelu virkistää. 

Kun kroppa on kunnossa olisi ihana saada hehkuvat kasvot ja säteilevät silmät, hiuksista ja kynsistä puhumattakaan. Toki näiden seikkojen koostumukseen vaikuttaa monet tekijät kuten ruokavalio ja oikeanlaiset hoitotuotteet. Se mitä ei niinkään usein tule ajatelleeksi on, että ihon hehkuun vaikuttaa myös kasvojen lähellä käyttämämme värit.

Eilen esitetyn paidan väristä innostuneena ajattelin mainita eräästä kirjasta johon olen tutustunut; Oikeat värit, varma tyyli – pukeudu väri- ja vartalotyyppisi mukaan.


Kirjan kannen ei kannata antaa hämätä sillä sisältö on yllättävän moderni. Kirja esittelee värien perusteiden ja vartalotyyppianalyysin lisäksi kuusi värityyppiä (vaalea, tumma, lämmin, pehmeä, viileä, kirkas), jotka määräytyvät lähtökohtaisesti ihonsävyn, hiusten ja silmienvärin mukaan.
Itse jäin arpomaan osaltani lämpimän ja pehmeän välille. Loppujen lopuksi päädyin pehmeään lähinnä värikartan ominaisuuksien tarkemman ja syvemän analyysin kautta, jonka kirja myös tarjoaa. 


Kun oman värinsä löytää, esittelee kirja aukeamallisen verran sopivia värisävyjä sekä kertoo niiden käytöstä enemmän. Yllätyksekseni joudun, tai oikeastaan pääsen toteamaan, että olen oikeasti huomannut monen esitetyn sävyn tosiaan näyttävän ihan hyvältä päälläni. Esimerkiksi oppien mukaan musta väri ei kuulu värivarastooni mutta vastaavasti taas viininpunainen kuuluu. Ja no, todettava se vain on – tuo viininpunainen saa hiuksiin ja ihoon enemmän eloa kuin musta.Kuvasta kontrastia ei valitettavasti kuitenkaan saa nin hyvin esiin kuin luonnossa. Mutta molempiin kuviin on siis käytetty samoja kamera-asetuksia ja luulin olevani myös samalla etäisyydellä kamerasta mutta..   


Näiden esiteltyjen perussävyjen lisäksi  kirjassa esitetään väistyvän sävyn (viileän tai lämpimän) tunnistamisen salat. Tämä olikin kohdallani jo sitten niin hankala juttu että taidan painella kauppaan ja testata kumpi väri saa kasvoni hehkumaan persikka vai orkideanpinkki (ehdotetaan testattavaksi näillä sävyillä) ja palata asiaan sen jälkeen.

En nyt kuitenkaan aio hullaantua näistä opeista ja hävittää kaikkea ”sopimatonta” kaapistani – mutta ehkä näitä asioita voisi miettiä joskus kun lähtee ajan kanssa kaupoille.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.