Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Voiko geenitesti auttaa painonhallinnassa

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom

Jos sinä saisit mahdollisuuden selvittää esimerkiksi että millainen ruokavalio tukee painonhallintatavoitteitasi, haluaisitko tietää? Vaikka painonhallintaan vaikuttavien tekijöiden syitä ja mekanismeja ei vieläkään tunneta täydellisesti, niin tieto niistä lisääntyy kokoajan. Esimerkiksi tätä tekstiä kirjoittaessa painonhallintaan haitallisesti vaikuttavia geneettisiä tekijöitä tunnetaan noin tuhat, kun vielä joitain vuosia sitten tiedossa oli vain joitain satoja. Jos siis olisi mahdollista tehdä geenitesti ja tutkia oman perimän vaikutusta painonhallintaan niin kiinnostaisiko?

geenitesti avuksi painonhallintaan

Geenitutkimuksesta apua painonhallintaan

Kotimainen bioteknologian yritys Evogenom tarjoaa yksityisille kuluttajille mahdollisuuden selvittää oman geeniperimän vaikutusta esimerkiksi painonhallintaan. Lainaan seuraavaan suoraan esittelytekstiä Evogenomin sivuilta: ”Esimerkiksi ruoan suhteen geenit vaikuttavat niin perusaineenvaihduntaamme, energian varastoitumiseen kuin ruokahaluunkin. Geenit voivat säädellä jopa ruoasta saatavan mielihyvän määrää sekä makeanhimoamme”. Jos mielessä on siis vaikka ruokavalion muutos osana painonhallintaa, voi geenitesti auttaa selvittämään miten keho reagoi eri ravintoaineisiin ja saattaisiko joillain muutoksilla olla painonhallinnan kannalta erityisen suotuisia vaikutuksia.

evogenom geenitesti

Laihduttaminen ei ole ollut minulle koskaan helppoa

Ei ole salaisuus, että pyrin tällä hetkellä keventämään oloani ja pudottamaan painoani pysyvän painonhallinnan kannalta suotuisin elämäntapamuutoksin. Jo useamman viikon, ajan painoni on kuitenkin ollut laskun sijaan pienessä nousussa ja näin myös tänään kun vaaka näytti 69,7kg. Vaakalukemissa varmasti oman osansa on tuonut viikonloppuna juhlittu vappu ja vaikka en sinänsä huolissani olekaan tuloksista, on tosiasia kuitenkin se että painoni on nyt nousussa kolmatta viikkoa peräkkäin omasta mielestäni riittävän hyvistä valinnoista huolimatta. Olen ennenkin kirjoittanut, että painonhallinta tai laihduttaminen ei ole minulle koskaan ollut erityisen helppoa ja usein tuntuu että joudun tekemään todella paljon työtä laihtuakseni mutta painonnousu ei sensijaan vaadi kuin ajatuksen pullasta. Ainakin kärjistetysti.

lihottavat geenit

Mikä on Evogenom Premium- geenitesti

Kun sain mahdollisuuden selvittää Evogenomin Premium-geenitestin kautta omaa painonhallintaan vaikuttavaa genetiikkani, en epäröinyt hetkeäkään. Onhan se nyt äärettömän mielenkiintoista selvittää, onko minulla esimerkiksi erityinen mieltymys makeaan tai suuriin ruokamääriin (kuten kerrottu täällä) tai voisiko geeniperimän puolesta olla painonhallinnan kannalta parempi vaihtoehto syödä runsarasvaista- vai runsashiilihydraattista ruokaa. Näin muutaman esimerkin esiin nostaakseni. Lainaan tähän jälleen pätkän Premium-geenitestin esittelytekstiä: ”Premium-geenitestin avulla voit selvittää omat henkilökohtaiset ominaisuutesi ja taipumuksesi. Geenitesti ei kuitenkaan ota huomioon ulkoisia tekijöitä, kuten ympäristöä, elämäntapoja tai mahdollisia sairauksia, mutta se antaa sinulle ymmärrystä geneettisistä ominaisuuksistasi laajasti”.

evogenom geenitesti

Itse testin tekeminen oli äärimmäisen helppoa. Testipakkaus toimitettiin kirjepostina suoraan kotiin, sisältäen selkeät kuvalliset ja tekstitetyt ohjeet testin tekemiseksi ja palauttamiseksi. Testitulokset analysoidaan syljestä ja nyt vain mielenkiinnolla odotetaan, mitä tulokset tulevat minulle kertomaan. Ja kun se hetki koittaa, tulen siitä kyllä kertomaan teillekin. Tästä esimerkkiraportista voit tarkastella, millaista tietoa painonhallinnan tukemiseksi voit saada ja kuten huomaat, tietoa tulee paljon.

evogenom geenitesti

Tarjous Evogenom Premium-geenitestiin

Mikäli sinullakin heräsi kiinnostusta geenitestin tekemiseksi niin saan yhteistyön tiimoilta tarjota Evogenom Premium-geenitestin alennettuun hintaan 149€ (normaalihinta 290€). Lisäksi pakettiin tulee kaupanpäälle tulosten raakadata tulevaa analysointia varten (arvo 50€) eikä sitä tarvitse erikseen ostoskoriin lisätä. Yhteensä säästät siis 191€ kun käytät kassalla koodia JENNIPREMIUM. Koodi on voimassa tämän viikon eli ajalla 3-9.5.2021.

premium geenitesti

Mielenkiintoisia juttuja siis luvassa ainakin täällä. Oletko sinä kuullut näistä geenitesteistä aiemmin? Tai onko peräti kokemusta? Nyt saa kertoa. Ja loppuun vielä muistutus että vaikka geeneilleen ei kukaan mitään mahda, voi elintavoilla ja valinnoilla onneksi vaikuttaa siihen, miltä se vyötärönympärys lopulta näyttää. Onneksi.

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.