Kikhernepihvit
Moi,
Olen tässä aikojen saatossa tullut siihen tulokseen että Yhteishyvä-lehden ruokaosiosta löytyy melkolailla kokeilemisenarvoisia reseptejä. Joka kuukausi koluankin siis innolla lehden reseptiarkiston, joka on minusta useimmiten parempi kuin Pirkan vastaava (joka ei suinkaan ole huono sekään). Maultaan vaan nuo ässän reseptit tuntuvat uppoavan minuun paremmin. Olen muutenkin melkoinen reseptikirjaihminen sillä olen aina pitänyt kokkikirjoista ja lehdistä – jotenkin niistä saa vain enemmän irti kuin nettiohjeista. Siltikään minulta ei kovin montaa ruoanlaittoa käsittelevää kirjaa kotoa löydy..
Yhtäkaikki, otin siis kokeiluun jo jokunen aika sitten Yhteishyvässä esiintyneen kikhernepihvin ohjeen. Ainekset ovat kaapissa odottaneet valmistusta jo jonkun aikaa mutten Superdieettailuiltani ole sitä päässyt ennen tätä kokeilemaan. Koska koko dieetti jäi näköjän hieman kesken (jotain siitä kaikesta huolimatta jäi kteen mutta palataan siihen myöhemmin) niin mikäs olisikaan parempi aika respetitestille kuin nyt. Ja sen verta herkullisia niistä tuli että suosittelen kyllä jokaista kotikokkia kokeilemaan.
2prk esikeitettyjä kikherneitä (minulla Gogreen-merkki à 285/170g)
1tl juustokuminaa
1tl sambal oelek-chilitahnaa
1tl suolaa
1/2dl korppujauhoja
1/2 sitruunanmehu ja kuori (itse käytin vain tiivistettä)
1 kananmuna
100g fetaa
öljyä paistamiseen
Huuhtele ja valuta herneet. Laita kaikki ainekset, fetaa lukuunottamatta, sekoituskulhoon ja soseuta sauvasekoittimella TAI aja tasaiseksi massaksi leikuuterällisessä monitoimikoneessa. Murusta joukkoon feta ja sekoita lusikalla. Muotoile massasta pihvejä ja paista molemmin puolin kunnes pinta saa vähän väriä.
Yhteensä sain 11kpl noin oman kämmenenkokoista pihviä.
Nam, näyttää ja kuulostaa tosi hyviltä!
Tuoreeltaan varsinkin herkullisia