Hae
My Project Is Me

Sokeriton vispipuuro

Vispipuuron perinteinen ainesosa on puolukka, jota saa tähän vuodenaikaan itse poimittuna metsästä ilmaiseksi tai melko huokealla hinnalla ostettuna. Itse käytän puolukkaa aamusiin puuron seassa ihan sellaisenaan mutta tällä kertaa sitä päätyi myös välipalaan vispipuuron seassa.

vispi_3

vispipuuro_1

Puuron juju on sekaan vatkattu proteiinijauhe, joka tekee annoksesta kuohkeamman, ruokaisamman ja myös maukkaamman sekä makeamman. Jotta ravintoarvot pysyisivät kohtuullisina on itse puuro valmistettu ilman sokeria. Sokerin sijaan käytin erytritolia, jotta puolukan happamuus taittuisi. Lisäksi vispausvaiheessa sekoitin joukkoon myös hitusen vaniljasteviaa. Lapsille puuro tarjoiltiin tällaisenaan mutta omaan annokseeni mittasin vielä noin 30g mansikanmakuista herajauhetta ja vispasin uudestaan. Energiaa yhdessä annoksessa on tällätavoin valmistettuna noin 250kcal ja annos on I-S-O.

Sokeriton Vispipuuro, neljä isoa annosta (noin mitoilla)

1,5l vettä

1,5dl mannasuurimoita

5dl puolukoita

1dl erytritolia

(vaniljasteviaa)

Kiehauta marjoja vedessä noin 15min ja siivilöi marjat pois. Sekoita mehun joukkoon erytritoli ja mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5min ja jäähdytä. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi ja lisää halutessasi stevia. Jos puuro jää liian tönköksi niin lisää vispausvaiheessa vettä ihan huoletta, se ei pilaa lopputulosta. Jos käytät herajauhetta, sekoita se joukkoon vasta aivan lopussa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.