Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Kesän makuja: Sitruuna ja kookos

Kaupallinen yhteistyö: Cocovi

*Yhteistyössä Cocovi*

Moi,

Vaikken mikään erityinen rasvojen suurkuluttaja olekaan niin saadessani yhteistyötarjouksen Cocovin kookosöljyyn liittyen en epäröinyt hetkeäkään. Olen mieltymyksestäni kookoksen makuun maininnut blogissa aikaisemminkin ja erilaisia kookosöljyjä on tullut kokeiltua. Makunsa puolesta olen kuitenkin aina palannut Cocovin tarjontaan sillä siinä tosiaan maistuu tuo kookos melko voimakkaana. Tästä on siis helppo päätellä että on olemassa myös öljyjä, joissa makua ei oikein ole.

Kokovaihtoehtoja öljypurkille löytyy lukuisia

Kokovaihtoehtoja öljypurkille löytyy lukuisia

IMG_6895

Kookosöljystähän on ollut asiaa viimeaikoina (siis tässä kuukausein- jopa vuosien mittaan) useammassakin yhteydessä; Sen kehutaan olevan loistava auringonottotuote, kosteuttavan ihoa muutoinkin ja toimittavan jopa deodorantin virkaa. Oliko joku väite jopa valkoisempiin hampaisiinkin olemassa. Itse olen toistaiseksi ollut enemmän sisäinen käyttäjä ja pääsääntöisesti käytän sitä makeassa leivonassa sekä satunnaisesti esimerkiksi smoothien seassa. Aikaisemmista resepteistäni yksi kookosöljyä sisältävä herkku ovat suklaa-kookos-pallerot. Valehtelematta, nämä ovat kerta toisensa jälkeen yhtä herkullisia ja jos et kokeillut niin suosittelen.

Toinen mistä olen maun puolesta viimeaikoina innostunut on sitruuna. Siispä olikin aika kokeilla kesäisempää versiota tuosta suklaa-kookosherkusta.

IMG_6953

kesävärejä

IMG_7168

Sitruunainen vanilijaherkku

90g vanilijanmakuista proteiinijauhetta

120g kaurahiutaleita

2tl raastettua sitruunankuorta (tai vaikka vähän enemmänkin)

(30g jauhettua mantelia)

60g juoksevaa kookosöljyä

80ml sitruunalla maustettua maitoa

Kookoshiutaleita, raastettua sitruunankuorta koristeluun

Sekoita kaikki aineet, kookoshiutaleita lukuunottamatta, sekaisin. Muotoile pieniä palloja ja pyöräytä kookos- ja sitruunankuorihöysteessä. Aseta hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ja viilenemään. Ohjeesta tulee noin 15kpl, koosta riippuen.

IMG_7163 IMG_7164

Makujahan voi tosiaan variodia mielensä mukaan, kotoa löytyvien proteiinijauheiden saatavuuden mukaan eli käytännössä tämä kesäinen versio on tosiaan vain muunnos tuosta hehkutetusta suklaaversiosta.

Tämän reseptin löydätte paitsi täältä blogin puolelta niin myös Cocovin sivuilta (täältä näin) ja samaisille sivuille voitte itsekin käydä jakamassa omat reseptinne. Oman reseptin pääsette jakamaan täältä ja kiitoksena tästä Cocvi tarjoaa ilmaisen SuperSnack-patukan.

Jollei kookoksen maku vielä riitä niin suosittelen

Jollei kookoksen maku vielä riitä niin suosittelen

 

Kaupallinen yhteistyö: Cocovi

4 kommenttia

 1. Sarppa kirjoitti:

  Hei pakko oli tulla kommentoimaan tuosta kookosrasvasta sen verran että itselle tuli yllätyksenä ravitsemuksen kurssilla,että kookosrasva luetaan ”huonoihin” rasvoihin..Eli on kovaa rasvaa, joka ei tietenkään ole hyväksi verisuonille. Kaikista paras rasvan lähdehän on rypsiöljy 🙂 Oon vaan miettiny, kun näissä ”Fitness”blogeissa nämä kookosrasvat vilahtaa usein, että toivottavasti käyttö on kohtuullista..varsinkin jos taipumusta mm.kohonneelle koleserolille.

  Sun blogi on kiva, ja kuvien paljoudesta myös kiitosta! Jatka samaan malliin 🙂

  • minttulini kirjoitti:

   Tässä asiassa olet täysin hakuteillä! Kookosöljy, voi, pähkinät, avokado, mtc-öljy -> hyviä rasvoja! rypsyöljyt,muut kasviöljyt, margariinit -> huonoja valintoja terveyden kannalta!

   lainaus: ”Tyydyttynyt rasva on demoni jota tulee vältellä” – Onko tämä historian suurin ruokahuijaus?
   Olet kuullut seuraavaa mantraa tyydyttyneistä rasvoista niin paljon, että alat väistämättä uskomaan siihen – mikäli siis et kyseenalaista valtamedian antamia ravintovinkkejä.

   ”Tyydyttyneet eli kovat rasvat ovat huonoa rasvaa. Liian suuri huonojen rasvojen saanti on yksi suurimmista kohonneen kolesterolin syistä.”

   – Ylläoleva sitaatti on margariini firmojen myyntipuhe, lauseessa ei ole paljoa tieteellistä ihmisillä todistettua faktaa. Kyllä, kuten alla oleva tieteellinen esitelmä kertoo, tyydyttyneet rasvat aiheuttaa ateroskleroosia eli valtimonrasvoittumistautia puhtaalla kasvissyöjällä, kuten jäniksellä – mutta ei kaikkiruokaisilla kuten rotilla tai koirilla – ja ihminen on edellä mainittujen ohella myös kaikkiruokainen.

   Laita tyydyttyneiden rasvojen saantisi kuntoon, ja tulet pääsemään ylöspäin elämässä. Toki ei niitä kannata syödä kuin eläin, mutta ei niitä kannata missään nimessä vältelläkään.

   Tyydyttyneillä rasvoilla saat aivosi pelaamaan paremmin, saat hormonisi kuntoon, seksihormonin tuotannonkin saat kuntoon eli saat enemmän seksiä. Aivosi menee ”päälle” kuin elokuvassa Limitless. Saatatpa jopa menettää hermostuneisuutesi (onko sinulla on social anxiety?) syömällä riittävästi tyydyttyneitä rasvoja.

   Ehdottomasti yksi ”ylöspäin elämässä” -hakkeroinneista.

   Aloita vaikka syömällä valtiomme ravintoexperttien mukaan yhtä maailman epäterveellisimmistä rasvoista, eli kookosöljyä. Ja syö enemmän laadukasta voita, luomua tai parempaa – 100% grass-fed voita ei Suomesta ikävä kyllä saa… Mutta jos asut esim. Thaimaassa niin sieltä kyllä saat 100% niittysyötettyä voita – eikö olekin outoa, että Suomen kaltaisesta maasta ei saa kunnon voita?

   Suomalainen luomuvoi on kuitenkin n. 60% grass-fed ja GMO-vapaa, se on vielä OK käyttää järkevissä määrissä. Jos pystyt käyttämään 100% grass-fed voita, niin sitten sitä voi käyttää surutta vaikka kuinka paljon. Surkea viljalla syötetty voi aiheuttaa kehossa tulehdusta, joten halvan surkean voin kanssa ei kannata pelleillä, vaikka se onkin kymmeniä kertoja terveellisempää kuin margariini.

   Ja tietenkin, syö paljon kananmunia ja pekonia (kunhan kokkaat ne alhaisilla lämpötiloilla niin ne on mitä parhainta superfoodia – esim. pekoni muuttuu epäterveelliseksi jos poltat sitä korkealla lämpötilalla, mutta jos pidät sitä pannulla ykkösellä puoli tuntia, niin se on kenties maailman terveellisintä ruokaa – täysin sama kananmunien suhteen).

 2. sarppa kirjoitti:

  No en itsekkään kovia rasvoja kokonaan välttele. mm. aamupuurossa voisilmä jne, mutta kohtuus kaikessa ja kuitenkin pääasiallinen rasvansaanti tulisi saada pehmeistä kasvisrasvoista,kalasta tms.
  Tässä mm. yksi artikkeli mm.kookosrasvasta http://www.rasvatieto.fi/ajankohtaista/kookos%C3%B6ljy-mainettaan-huonompi
  Kohtuus kaikessa 😉 itsekin olen käyttänyt kookosrasvaa ja varmasti kohtuudella ihan hyvä,mutta kyllä niitä rasvanlähteitä pitäis saada muualtakin 🙂 Mutta jokainen tyylillään 🙂

  • jennie kirjoitti:

   täällähän melkein syttyy sota, ihan niinkuin muillakin kookosrasvasta keskustelijoilla tuntuu käyvän 🙂 Olen tosiaan itse(kin) lukenut monta juttua kookosöljyön puolesta, sekä vähintään yhtä monta juttua sitä vastaan. Kirjoittajina on ollut niin ravitsemustieteilijöitä, kehonrakentajia kuin kaikemaailman tutkijoita ja perusjamppojakin.

   Kannatan samaa kantaa kuin sarppa, eli kaikkea kohtuudella ja vaihdellen. Eri rasvojen rasvahappokoostumuksethan vaihtleveat ja myös esimerkiksi lämmönkestävyys on erilaista. Tästä syystä toinen sopii toiseen tarkoitukseen kuin joku toinen ja vaihtelua tulee ihan luonnostaan. Toki, joku superhifisteljiä osaisi huomioida rasvahappojen tarpeen tutkiessaan henkilön ravinnonsaantia tämän ruokapäiväkirjasta mutta ihan niin hurja minä en ole – ihan niinkuin en ole kovin hurja rasvojen käyttäjä muutoinkaan. Toki rasvoja käytän, mutta kohtuudella 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.