Hae
My Project Is Me

Ei paras mutta parempi

Moi,

Usein puhutaan paremmista valinnoista ja tähdätään parhaaseen. Esimerkiksi kun valittavana on supertuutti-jäätelö, voidaankin valita pienempi tuutti tai yleensäkin pienempi jäätelö. Ja ääritapauksissa ei valita jäätelöä ollenkaan vaan kaivetaan laukusta kiltisti esiin valmiiksi pakattu selleripussi. Okei, ehkei oikeasti kukaan syö selleriä jäätelön sijaan mutta ajatusketjuna kuitenkin tässä ovat valinta, parempi valinta ja paras valinta.

Parhaaseen kannattaa toki pyrkiä mutta toisinaan se parempikin riittää ihan vallan mainiosti. Jos tavoittelee aina parasta saattaa sitäpaitsi käydä niin että sillä kerralla kun valitseekin vain paremman vaihtoehdon syntyy tunne että ”peli on nyt menetetty”. Tämä tunne johtaa usein harhapoluille kun ”enää ei ole mitään väliä”. Näinhän ei siis todellakaan ole! Vaikka joskus tulisikin vastaan tilanne, joka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti niin peli ei ole menetetty ja valinta paremmasta on edelleen sinun.

Parempiin valintoihin palatakseni, on tässä minun: Lohisalaatti aurinkuivatuin tomaatein, persikkalohkoin ja punasipulilla. Päällä on myös hieman mangokastiketta. 

2013-06-13 12.09.51

Ei siis paras valinta kaikista mahdollisista kun huomioidaan että tarjolla olisi ollut vaihtoehto ilman kastiketta (pelkkää öljyä ei ollut), ja salaatissa vaikka raejuustoa ja kasviksia lohen kaverina. Valinta oli kuitenkin selkeästi parempi kun ottaa huomioon missä valinta tehtiin – eräässä hampurilaisravintolassa. Se perinteisempi vaihtoehto olisi siis oletettavasti ollut hampurilaisateria tai pizza, joita valmistivat siis myös, mutta minä valitsin salaatin. En ehkä kevyintä mahdollista salaattia mutta salaatin kuitenkin; Ei paras mutta parempi.

4 kommenttia

  1. beautifulsmile kirjoitti:

    Ihanan maanläheinen, realistinen ja inhimillinen postaus. Jämäkkä, mutta täyttä asiaa. Aina ei voi olla täydellinen tai tehdä täydellisiä valintoja, mutta onko se tarkoituskaan? 🙂

  2. PikkuMy kirjoitti:

    Näin vaan on että välillä ei saa parasta mutta pitää ottaa parasta mahdollista 🙂 näin olen tänään tehnyt ja ihan ok on mennyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *