Hae
My Project Is Me

Todistetusti salilla

Moi,

Kuten kerrottu olen nyt vaihtanut kotitreenailut ja kävelylenkit kuntosaliin. Salilla olen käynyt aktiivisesti nyt noin viikon verran kun viime torstaina sain viimein itselleni ohjelman.  Toiveena ja tarkoituksena olisi pitkällä tähtäimellä kasvattaa hieman lihasmassaa mutta koska kokemusta salihommista ei kuitenkaan ole, aloitimme vähän varovaisemmin enneminkin peruskestävyyttä kasvattavalla kaksijakoisella saliohjelmalla.

Kumpainenkin ohjelma on kestoltaan noin tunnin. Tämä oli itselläni ehdoton vaatimus sillä aikomuksenani on treenailla aina aamusta, ennen töihin menoa. En olisi koskaan uskonut että alan nauttia aamu heräämisistä mutta pakko se on myöntää että herääminen ei ole ollut ongelma. Lihaskuntoa harjoitan neljästi viikossa eli kumpainenkin ohjelma kaksi kertaa. Lisäksi tarkoituksena on lisätä salilla toteutettavaksi yksi aerobinen intervallitreeni vaikka juoksumatolla tai crossarilla.

Mutta siis, tosiaan nuo saliohjelmat ovat jaettu siten että ala- ja ylävartalo harjoitetaan vuoropäivinä. Kumpikin päivä sisältää lisäksi keskivartalotreeniä. Toistomäärät ovat kullakin liikkeellä 12-15 ja kierroksia tulisi tehdä kolme. Kumpainenkin päivä sisältää itsellä kymmenkunta erilaista liikettä sekä alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt. Varaan aina treeniaikaa kaikenkaikkineen 75min. Erityistä huomiota olen nyt kiinnittänyt puhtaaseen tekniikkaan ja oli ihan mahtavuutta että ensimmäisellä kerralla mukana oli ammattilainen (personal trainer) joka huomasi pienimmätkin virheet liikeradoissa.

Parasta ehkä on se, että nyt uskaltaa väsyttää itsensä ihan urakalla. Vaikka siis millään maksimipainoilla ei harjoitellakaan niin tuolla tekniikkaan keskittymisellä on ihmeellinen vaikutus rasitukseenkin.  Ja ovathan käyttämäni vastukset kuitenkin moninkertaiset kotoa löytyvään kahteen kolmen kilon käsipainoon verrattuna. Tästä on nyt hyvä jatkaa eteenpäin kohti vieläkin tavoitteellisempaa treeniä.

11 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hyvä, valitsit todellakin oikeen salin. SATS rulaa 😉

 2. Takkunen kirjoitti:

  Aika hauska, joskin ehkä vähän leso kuva toi toka, mut kaippa sitä voi olla ylpeä jos on tollanen kroppa! Ite ainakin olisin hehe 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Voi ei, en ollut yhtään kuvaa lesoilevaksi tarkoittanut ja nyt kun tuon sanoit ääneen niin ajatus kummittelee mielessäni koko ajan. Apua – kyseessä kuitenkin on kuva muiden joukossa.

  • Takkunen kirjoitti:

   Siis se tuli mulle vaan mieleen ja sanavalintani ei ehkä mennyt ihan nappiin ja varmaan olisi pitäny jättää kirjoittamatta, koska sinussa/sun ilmeessä ei ole mitään vikaa. Sori, kun töksäytin tollasen kommentin. Saa minustakin ”lesoja” kuvia, enkä tarkoittanut sitä että se olisi jotenkin kamalaa. Kaunis olet kuvassa. Nyt kun luin uudelleen kommenttini niin se kuulostaa aika pahalta, tarkoitin lähinnä että sun ilme oli hupaisan ylpeä, mikä on ihan hyvä juttu ihan oikeasti! Kiva blogi sinulla! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ei mitään hätää, en asiasta pahastunut lainkaan 🙂 Ha tosiaan siis kiva kun tykkäät käydä täällä lukemassa ja kommentoimassa.

  • Takkunen kirjoitti:

   Tää sun blogi on ihan mahtava, kun huomaa miten paljon olet edistynyt ja se tuo myös mulle motivaatiota laihdutusprojektiini!

 3. Kati-Annikki kirjoitti:

  HYvältä näyttää 🙂 Oot tosi sopusuhtainen, kaunis vartalo!! Mä koitan käydä salilla 3-4 kertaa viikossa itse ja ohjelmakin on melko samanlainen. Tuntuu, että käsitreeni on mulla vielä vähän hakusessa, valitsen ehkä usein liian isoja painoja ja sitten kolmas toistokerta ei todellakaan mene puhtaasti.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle jälleen kerran. Salissa on kyllä se mahtava etu että pääsee itse määräämään omista tekemisistään ja vastuksistaan ihan täysin tavoitteiden mukaisesti.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Mun on nyt ihan pakko vielä sanoa tästä ”lesoilusta” sen verran, että jos on kovasti tehnyt töitä jonkun asian eteen niin kyllä sillä saa vähän lesoillakin. ;)Itse olen ainakin hyvin ylpeä siitä että olen saanut itseäni kiinteämmäksi ja lihaksikkaammaksi, mutta se on vaatinut paljon työtä ja aikaa salilla joten miksei sillä vähän ylpeilisi! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Itsestään saa ja myös pitää olla ylpeä kun jossain on onnistunut! Näillä puheilla kohti vieläkin parempaa huomista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.