Hae
My Project Is Me

Tuntumaa pakaralihakseen

Yksi suurimpia syitä, miksi vaihdoin yksijakoisen saliohjelmani kaksijakoiseen, oli että kaipasin enemmän poltetta alakroppaan. Koska salilla käytettävä aika on rajallinen, ei ohjelmaakaan ole ollut mahdollisuutta venyttää nykyistä tuntia pidemmäksi. Lisäksi en mene sanomaan olisiko siinä järkeä ollut muutoinkaan.

P1160340

Raskauden vuoksi, kaikki liikeradat ja liikkeet eivät ole olleet hyväksi tehdä varsinkaan loppuvaiheessa ja erityisesti pakaralihakselle on ollut haastavaa löytää tarpeeksi työllistävää vaihtoehtoa. Erilaiset pakarapotkut taljassa tai vastaavissa laitteissa ovat ehdoton no-no eivätkä raskaat kyykyt tai prässikään ole kovin hyväksi. Onneksi kuitenkin yksi liike on ollut pelastus.
Avustava leuanveto/dippilaite ei suinkaan tätä tarkoitusta varten alunperin ole mutta toimii hyvin. Työtä tekevä jalka asetetaan liikkuvalle alustalle ja painetaan alas ja palautetaan jarrutellen takaisin ylös. Jarruttaminen on tässä liikkeessä erityisen tärkeää, samoin kuin se että paino pidetään työstävässä jalassa kantapäillä.

Jos jostain syystä video ei toimi niin se löytyy tämän linkin takaa 🙂

 

4 kommenttia

 1. Minttu kirjoitti:

  Täällä rv19 menossa ja pakarapotkut taljassa sekä askelkyykyt on saanut jättää liitoskipujen vuoksi kokonaan. Kyykkääminen onneksi sujuu vielä ,mutta siinäkin joutunut reilusti tiputtamaan painoja tai käyttämään palloa selän takana. Täällä kanssa tuskailen miten saisi nuo pakarat pidettyä kunnossa koko raskauden.

  • jennie kirjoitti:

   Tässä ainakin yksi vinkki mitä kannattaa kokeilla. Lisäksi itse huomasin että prässissä onnistuu kyykkyä paremmin tehokas treeni.

 2. Tytti kirjoitti:

  Tosi kekseliästä! En itse ole ollut raskaana mutta silti mielenkiinnolla on tullut lueskeltua raskaana olevien treeniohjeita. Vastaavaan en ole vielä törmännyt. 😀 Ja tässä nähdään myös se, että aina on valinta; joko voi vaan todeta että lopetan kyykkäämisen ja pakaratreenit, koska nyt ei enää pysty TAI sitten ottaa luovuuden käyttöön ja löytää korvaavan liikkeen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.