Hae
My Project Is Me

Karkkilakko

Moi,

Kuten maanantaina mainitsinkin, aloitin karkki- ja suklaalakon 1.1.2011 ystäväni innostamana. Sinänsä tämä lakko ei itselle tarkoita mitään uutta vaan ennemminkin paluuta tämän projektin alkuperäisiin ravitsemusoppeihin talven juhla-ajan mässäilyjen jälkeen.

Ideana siis itsellä on että herkuttelu kaikenmoisilla suklailla ja kekseillä jäisi vain juhliin ja arkiruokailussa herkuttelulla tarkoitettaisiin jotain ihan muuta. Toiveena on myös totuttaa oma makuaisti vähempään makeaan, jolloin jossain vaiheessa valitsisin mieluummin hedelmän kuin karkin.

Ensimmäinen viikko on sujunut osaltani hyvin. Varsinaisesti mitään ei ole erityisemmin tehnyt mieli, tai jos tarkkoja ollaan, niin ei ollenkaan.  Selvisin jopa ensimmäisistä haasteista kunnialla:

Torstaina poikaystäväni kaivoi kaapista uudelta vuodelta ylijääneen irtokarkkipussin (varmaan joku 500g) ja nautiskeli koko säkin kerralla. Hän kysyi kyllä ystävällisesti häiritseekö niiden syöminen minua tai että haittaako minua jos hän syö ne kaikki. 

Perjantaina meillä kävi vieraita ja tarjolla oli taas kaikenmoista joululta jäänyttä suklaata ja keksiä. Yhden keksin söin ja sekin johtui siitä että oikeasti olin nälkäinen ja en viitsinyt alkaa syömään oikeaa ruokaa vieraiden läsnä ollessa (olin siis ollut siivoamassa varastoa kun vieraat saapuivat ja lounas oli jäänyt välistä).

Sen sijaan, että olisin tosiaan himoinnut noita erinäisiä herkkuja, olen valinnut terveellisemmän vaihtoehdon – Täällä on talo lastattu tällä hetkellä kaikenmoisilla hedelmillä. Tuo hedelmien ostaminen meni jo itsessään ihan omaksi projektikseen kun huomasin että ananasta sai hintaan 0,89€/kg. Ja kun kerran aikaa on, niin hyvän tarjouksen perässä kävelin kauppaan joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä, vain siis saadakseni halpaa ananasta 🙂 Lisäksi olen sallinut itselleni 50g kuivattuja hedelmiä päivittäin, mikäli mieleni on niitä tehnyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.