Hae
My Project Is Me

Joko se 5km tuli juostua?

Kirjoittelin tuossa jokunen aika takaperin kuinka yleensä kesän korvilla kasvava juoksuintoni starttasi vasta syksyn tultua. Liekö kuumalla kesällä ollut osuuttansa asiaan ettei ihan helteisimpinä päivinä tehnyt mieli tossua toisen eteen liikaa laittaa kun muutoinkin hikoili ihan riittävästi. Niin tai näin, starttasin juoksukoulun kepeillä 2min pyrähdyksillä ja kasvatin juostavaan matkaan käytettävää aikaa viikko viikolta kunnes koitti se kuuluisan 5km tavoitteen rupeama.

Minun juoksuvauhdillani 5km ottaa aikaa noin puolituntia, eli mikään kova sprintteri en ole. Tai siis tätä oletan, sillä en tuota viittä kilmoterä ole vielä tänä vuonna juossut. Tuo on kuitenkin se vauhti, millä juoksin silloin ennen ja mikä on sellaisen keskivertohölkkärin perusvauhti monessakin olettamuksessa. En kuitenkaan koskaan päässyt viiteen kilmoetriin saakka sillä otin vastaan sen jokasyksyisen flunssan. Kun olo alkoi olla parempi, odottelin muutaman päivän vain huomatakseni että tuttu kurkku- ja pääkipu tekivät paluun. Siitä saakka olen elänyt melkoista on-off-aikaa olotilani kanssa. Tällä hetkellä olo on taas on, eli flunnsaisempi ja kurkku tuntuu jatkuvasti karhealta.

Vastauksena siis otsikon kysymykseen: ”Ei, en ole vielä juossut sitä viittä kilometriä” mutta aikomuksena se edelleen on. Tosin niin kauan kun hengästyn ylämäkeä kävellessä kuin vanha koira, on tämä vain tavoitteena. Mutta toteutettavana sellaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.