Hae
My Project Is Me

Kesän makuja: Raikas vesimelonisalaatti

Kesään kuuluu ehdottomasti vesimeloni, mikä on kesäisin myös kilohinnaltaan edullista. Nykyisin suurin osa, ainakin Suomessa, kaupoissa myytävistä vesimeloneista taitaa olla niin kutsuttuja miniversioita, joiden paino on suunnilleen pari kiloa ja siemenet lähes olemattomia. Toisin se oli vielä taannoin ja näitä jättiarbuuseja näkee nykyäänkin ulkomailla reissatessa ja meillä ainakin lapset ovat niitä jaksaneet ihmetellä vuosi toisensa jälkeen.

vesimeloni

Raikas vesimelonisalaatti

Vesimelonista on moneksi ja se maistuu paitsi sellaisenaan, myös grillattuna että salaatissa. Muistan hyvin, kuinka lapsuudessani aina koulussa poimittiin vesimelonisattumat salaatin seasta. Siis silloin joskus harvoin, kun sitä oli tarjolla. Tästä vesimelonisalaatista ei tarvitse erikseen sattumia poimia, sillä vesimeloni on koko salaatin pääraaka-aines. Lisäksi tarvitaan fetaa ja oman maun mukaan myös tuoretta minttua ja vähän oliiviöljyä sekä rouhittua mustapippuria.

Raikas vesimelonisalaatti syntyy leikkaamalla vesimeloni sopivan kokoisiksi paloiksi ja murustamalla feta päälle. Sekaan voi tosiaan halutessaan hienontaa hieman tuoreita mintunlehtiä ja lorauttaa päälle hieman mietoa oliiviöljyä. Tämä vesimelonisalaatti sopii erityisen hyvin esimerkiksi grilliruoan kylkeen raikastamaan tuhtia kokonaisuutta.

vesimelonisalaatti

Kurkkaa myös herkullisen vesimelonipizzan sekä takavuosien hittijuoman reseptit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *