Hae
My Project Is Me

Tuurin kyläkaupassa

Palasin eilen illasta perheen kanssa kotiin yhtä (tai itseasiassa aika monta) kokemusta rikkaampana sillä olin vieraillut TV:stäkin tutussa Tuurin kyläkaupassa. Melkein hävettää myöntää että lähdimme tälle yhden yön reissulle vartavasten tätä vierailua varten ja itse uskoin vahvasti siihen että alueella olisi tarpeeksi touhuttavaa pienelle perheellemme muutamaksi päiväksi. Ja olin ehdottomasti oikeassa.

Saavuttuamme paikanpäälle astuimme sisään kauppaan ja tunnelma oli kuin ruotsinlaivalla. Kaupasta itsessään ei tullut ostettua mitään erityistä (kotiin uusia polttimoita kattovaloon ja jotain muuta yhtä arkista) mutta iso se kyllä oli. Eniten aikaa kaupassa taisi kulua lastennurkkauksessa, josta löytyi nostalgisenoloinen videohalli sekä leikkipaikka hieman pienemmille. Tämän lasten unelmanurkan olemassaolo mahdollisti mukavasti sen että vanhemmat pääsivät kiertämään kauppaa omassa rauhassaan – tosin erikseen sillä leikkialue ei ollut valvottu ja toisen vanhemmista oli oltava valvomassa lasten touhuja. Erään isä-ihmisen kanssa tosin jutustelin että häntä ei haitannut yhtään että emäntä (näin hän itse häntä kutsui) lähti ostoksille hieman pidemmäksikin aikaa hänen pelatessaan poikansa kanssa videopelejä.

tuuri_3

P1240015

tuuri

P1240001

 

Ruokapaikkana nälkäisille matkaajille toimi Ravintola Onnenkivi ja sen buffetti. Tarjolla oli melko perinteistä kotiruoanoloista sapuskaa ja me aikuiset maksoimme pelkästä salaattivaihtoehdosta. Ajattelin itse että kyllähän salaattipöydästä aina joku proteiininlähde löytyy (kananmunat tai raejuusto) mutta olin valitettavasti väärässä. Lasten buffaan sensijaan raejuusto kuului ja lappasimme omamme sieltä salaattiannosten päälle. Olimme siis maksaneet myös kahdesta lasten buffetista. En kehu mutta kyllähän tällä ruoalla vatsansa täytti.

Lapsiperheitä ajatellen, alueella oli myös Muumi-teemainen leikkipuisto sekä hieman isompien lasten suursuosikki Miljoona-tivoli, joka oli ilmainen kaikille alle 13-vuotiaille. Käytännössä tämä tarkoitti sitä että alle 13-vuotiaat pääsivät hurvittelemaan laitteissa ilmaiseksi pituusrajojen puitteissa. Leikkipuisto on toki paikallaan aina mutta tivoli vain kesäkauden, jonka päättäjäisiä juhlitaan sunnuntaina 7.8.

muumipuisto_3

miljoonativoli

muumipuisto

Ilmaisuus tarkoittaa toki jonoja ja ruuhkaa mutta lähellä on myös Keskisestä riippumaton (korjatkaa jos olen väärässä) labyrinttimaailma. Täältä löytyy useammanlaisia pomppulinnoja ja pulmapelejä sekä Euroopan suurin labyrintti (ainakin mainoksen mukaan). Alue on tosiaan maksullinen  (yli 4-vuotiaille) mutta labyrintin selvittäminen senverta haastavaa ja hauskaa että minusta se kannatti. Lähistöllä olisi myös erillinen seikkailupuisto mutta siellä emme käyneet lainkaan.

labyrinttimaailma

miljoonalabyrintti_

miljoonalabyrintti_3

Kaikenkaikkineen kiva kokemus mutta pidemmältä tulijoille suosittelisin ehkä lisäämään matkaan jotain muutakin Suomi-turneeta (varsinkin jos matkustaa ilman lapsia). Osana isompaa matkakokemusta tämä olisi kuitenkin varmasti loistava välikokemus.

tuuri_4

tuuri_6

tuuri_7

 

 

4 kommenttia

 1. Sarppa kirjoitti:

  Mekin oltiin Tuurissa alkuviikosta..ihan asuntoautolla oltiin liikenteessä ja viihdyttiin kaksi yötä. Lapset (3 ja 6v) tykkäsi tosi paljon paikasta ja puuhaa riitti. Tivoli taisi olla kivoin juttu. Kesällähän tuo on edullinen ja kiva juurikin lapsiperheille, kun on leikkipaikkoja jotka ei maksa. Myös karavaani alue on edullinen vr muihin paikkoihin. Ähtärihän on myös ihan lähellä,joten siitä sujuvasti pääsee sitten Ähtärin eläinpuistoon 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Mietin itsekin että olisi ehkä pitänyt lähestyä tätä asiaa kokonaan lapsiperheen budjettimatkailun kannalta sillä se tosiaan on lapsiperheelle edullinen ja monipuolinen vaihtoehto. Ja Ähtärikin kun on vieressä niin yhden päiväretken ajaa sinne hetkessä. Karavaanialueista en tiedä mitään (kun ei sellaisilla ole oltu) niin tämäkin tieto oli enemmän kuin tervetullut varmasti monelle, joka matkaa Tuuriin ajattelee.

 2. B kirjoitti:

  Näin sinut ja perheesi keskisen ruokakaupassa ja piti miehelleni sanoa ”voi juku kun tuolla on yksi nainen,jonka blogia seuraan”! Sun blogi on ollut ensimmäisiä blogeja, jota olen alkanut seuraamaan ! Aurinkoista loppukesää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.