Hae
My Project Is Me

Etäelämää – lähellä mutta ei yhdessä

Koronapandemian myötä monen elämä on saanut uudenlaisia ulottuvuuksia. Moni on joutunut opettelemaan uudenlaista arkea; Moni on joutunut nopeasti sopeutumaan muuttuvaan tilanteeseen ja opetella elämään suunnitelmallisuuden sijaan hetkessä. Samalla on ollut tarpeen opetella käyttämään teknologiaa yhä enemmän hyödyksi ja videopuheluihin on täytynyt alkaa totutella yhä enenevissä määrin.

palmusunnuntai, etäelämää, virpominen

 

Etäelämää virpoen

Tänään vietettiin palmusunnuntaita ja lapsille rakasta perinnettä, virpomista, ei ollut mahdollista toteuttaa. Ei ainakaan ihan perinteiseen tapaan. Onneksi kuitenkin on nykyteknologia ja videopuhelut, mikä mahdollisti etävirpomisen. Tavanomaiseen palmusunnuntain tapaan, koristelimme pajunkissat höyhenin ja muine koristein. Tämän jälkeen lapset pukeutuivat haluamikseen hahmoiksi ja otettiin puhelin käteen. Virpomisterveisin ilahdutimme isovanhempia ja muita läheisiä videopuheluin vaikka henkilökohtaisesti emme päässetkään tapaamaan.

virpominen, etäelämä, pääsiäinen

Ja leikkien

Etänä on myös onnistuttu leikkimään. Keskimmäisemme tulee täyttämään tämän kevään aikana seitsemän vuotta ja sai etukäteistettynä syntymäpäivälahjana kännykän tällä viikolla. Puhelin onkin päässyt tärkeään käyttöön kun hän hyvin läheisen ystävänsä kanssa pystyy nyt pitämään  yhteyttä helposti. Tämän äidin sydän liikuttui kun huomasin kerran kuinka tytöt olivat yhdessä kehittäneet etäleikin. Leikki sujui samoin kuin silloin kun ystävykset ovat samassa tilassa: Ainoana poikkeuksena se että yhteys tapahtui videopuhelun välityksellä: Siinä he hoitivat pehmolelujaan ja sopivat yhdessä leikin etenemisestä. Samoin sujuivat L.O.L -leikit, Barbieleikit ja ne muut mitä tytöt keskenään keksivät.

Lisäksi tiedän että etänä on istuttu myös viinin äärellä, järjestetty leffailtoja ja kokkailtu yhdessä. Kyllä sitä aikamonenlaista asiaa voi mielikuvittuksellisesti tehdä myös etänä.  Vaikka ei se todellista  yhdessäoloa kuitenkaan voita. Millaista etäelämää teillä on toteutettu?

Kurkkaa myös perhearjesta kertova postaukseni Sänkyrallista ja muista lapsiperheen yöllisistä harrastuksista sekä postaukseni ihan tavallisesta perhe-elmästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.