Hae
My Project Is Me

Miten dieetti etenee?

Se dieetti. Siitä kirjoittaminen on jotain, mitä olen viime aikoina vältellyt melkoisesti sillä yksinkertaisesti mitään kirjoitettavaa ei ole ollut. Voisin toki kirjata ylös yleismaallisia ohjeita siitä miten se laihtuminen onnistuu, noin niin kuin teoriassa, mutta se tuntuisi vähintäänkin tekopyhältä kun en itse omia oppejani noudata. Se on vähän sama kuin kieltäisin lapsilta karkit muina päivinä kuin lauantaina, mutta itse mutustaisin niitä katseilta piilossa. Ja juuri niin olen tainnut tehdä.

Laihduttaminenhan on nykypäivänä ihan hemmetin helppoa. Tarjolla on niin suuri määrä tietoa, että informaatiotulvan alle tuntuu toisinaan tukehtuvan. Sosiaalisessa mediassa voi seurata toinen toistaan upeampaa esimerkkiä ja haaveilla siitä päivästä, kun oma kroppa näyttää samalta. Jokainen tämän päivän ihminen tietää ravinto- ja treeniasioista varmasti riittävästi onnistuakseen mutta kun se ei valitettavasti aina riitä. Tiedon lisäksi tarvitaan tahtoa mutta tahtoa ei voi pakottaa ja se on se homma mikä tekee asiasta toisinaan haasteellista.

dieetin-eteneminen

Oma motivaationi on ollut hieman hakoteillä hyvin alkaneen laihdutuspäätökseni jälkeen. Toisinaan se on nostanut päätään mutta kadonnut sitten taas jonnekin. Olen kyllä tykännyt liikkua ja treeni on maistunut mutta niin on myös ruoka. Eikä oikeastaan edes oikea ruoka vaan ihan puhtaasti herkut ja höttöhiilarit. Se että olen treenannut niinkin aktiivisesti kuin olen, on onneksi auttanut siinä etten ole paisunut takaisin lähtömittoihini. Enkä voi tälläkään hetkellä kehua että olisin täynnä tarmoa mutta olen ainakin tunnistanut tilanteeni ja myöntänyt sen olemassaolon. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan vaiheeseen ja palauttaa mieleen ne syyt miksi tätä teen.

dieetin-eteneminen-1

Tulen ehkä jatkossa kirjoittamaan dieettimatkastani hieman useammin kuin tähän saakka. En välttämättä siksi että se etenisi niin hyvin tai että se olisi äärettömän mielenkiintoista seurattavaa vaan lähinnä itseni takia. Ja jos joku laihtuukin vahingossa asiaa sen enempää miettimättä, niin minä en ainakaan ole se henkilö. Yhden onnistuneen päivän kokemuksella voin nyt kuitenkin sanoa, että ei se ruotuun palaaminen nyt niin vaikeaa edes ollut.

dieetin-eteneminen-2

4 kommenttia

 1. C kirjoitti:

  Hei kuulostaa niin tutulta!
  Mäkin hehkutan välillä miten helppoa on syödä järkevästi…ja sitten yhtäkkiä huomaan meneväni taas vikasuuntaan. Itselläni ei ole mitään laihdutustavoitetta, vaan pyrkimys on pysyä siinä mihin on päästy. Välillä menee tosi lujaa, kunnes tulee kausia että lipsuu tuon tuosta. Eli tsemppiä meille molemmille! Olisi tosiaan mukava kuulla useamminkin miten sun projekti etenee! ❤️

  • jennie kirjoitti:

   Sitä saa mitä tila 😉 Eikun oikeesti, näinhän se menee että joskus energiaa ja tekemisen iloa on vaikka muille jakaa mutta sitten tulee taas niitä hetkiä kun…

 2. Helzu kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.