Proteiinirikas mansikka-vaniljahyytelö
Tämänkertainen resepti ei juurikaan mielikuvitusta vaadi mutta toisinaan on ihan erilainen tunne päästä juomisen sijaan lusikoimaan proteiinijauhetta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyytelö on valmistettu siis veteen sekoitetusta proteiinijauheesta, johon on lisätty liivatetta.
Kerrokset eivät valitettavasti kovin hyvin käy ilmi sillä valkoinen, vanilijakerros, jäi ohuehkoksi ja muuttui valitettavan läpinäkyväksi. Suhteena käytin perinteikästä 1 liivatelehti/dl nestettä.
Liota kylmässä vedessä liivatelehtiä ja valmista sillä aikaa proteiinijuoma. Kun liivatelehti on pehmentynyt niin purista vesi pois ja liota tippaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana proteiinijuoman sekaan ja sekoita. Kaada tarjoiluastioihin hyytymään (min. 4h). Jos haluat kerroksia niin ensimmäisen kerroksen hieman hyydyttyä voit valmistaa toisen. Minulla makuna Scitec Nutrition Mansikka Valkosuklaa sekä Star Nutritionin vaniljahera. Päällä näkyvät sokerikiteet ovat erytritolia.