Hae
My Project Is Me

Vatsatreeniä

Moi,

Koska paljastin tuon käsitreenini niin luonnollinen jatkumo tälle on tietysti tekemäni vatsasarja.  Käsien tavoin näin treenailen käytännössä päivittäin.Itse saan kyseisisllä toistomäärillä tuntumaan sen mukavan poltteen mutta jos tahdot niin lisää ihmeesä toistomääriä.

Tärkeää on muistaa pitää se pieni jännitys vatsassa kaikissa liikkeissä koko ajan, eli napaa selkärankaa kohti. Näin saat aktivoitua myös syvät vatsalihakset.  Tee kaikki liikkeet peräkkäin ilman taukoja.

Liike 1: Perusrutistus

Jalat maassa koukussa, selkäranka pysyy lattiassa kiinni, imuta vatsaa sisäänpäin ja nosta lavat irti lattiasta. Jos suoristaisit kädet eteenpäin, niin yltäisit koskettamaan sormilla polviasi. Tee 10 toistoa.

Liike 2: 90asteen rutistus

Selkäranka pysyy edelleen lattiassa ja se imutus pysyy myös. Nosta jalat 90asteen kulmaan ja nosta lavat irti lattiasta. Yritä yltää kyynärpäillä polviin liikuttamatta jalkoja. Tee 10 toistoa.
Liike 3: Rutistus suoraan ylös 

Lähtöasetelma on edellisten kaltainen. Nosta jalat suoriksi ylös ja nosta hartiat irti lattiasta. Jos suoristaisit kätesi, kurkottaisit varpaita kohti. HUOM! Älä nosta takapuolta vaan pidä se mahdollisimman paljon kiinni lattiassa. Tee 10 toistoa. 

 Liike 4: Alavatsa

Alkuasetelma edellisten kaltainen mutta nyt ylävartalo saa levätä lattialla. Koukista nilkat ja nosta takapuolta irti lattiasta. Keskity siihen että teet työn oikeasti vatsalihaksilla etkä vain heijaa jalkoja ylösalaisin. Pienikin nosto oikein tehtynä on tehokas! Tee 10 toistoa. 
Liike 5: Kyljet

Alkuasetelma sama kuin ensimmäisessä liikkeessä. Nosta toinen jalka 90asteen kulmaan ja kurotat vastakkaisella kyynärpäällä kohti tätä polvea. HUOM! Keskity tekemään liike siten että noudet ensin ylös ja käännät siiten sivulle, ettet vain käännä lattialta sivulle. Tee 10 toistoa ja vaihda puoli. 
Kun olet suoriutunut tästä patterista pidät pienen (noin  30sek) tauon ja teet saman uudestaan! Kappas olet huomaamattasi tehnyt 100 vatsalihasliikettä!
Hienoa olisi jos treenaisit myös selkälihaksiasi koska oikeasti pitäisi treenata myös vastalihakset. Itse olen tässä hieman laiska, mutta jos treenaan niin teen yleensä niin että teen ensin kierroksen vatsoja, sitten selät ja taas uudestaan vatsat ja selät. Käytännössä siis tuon tauon tilalle tulisikin selkälihakset. 
Niin ja ei, en treenaa aina samoissa vaatteissa – nappasin nämä kuvat samalla kerralla kuin käsisarjankin:)

4 kommenttia

 1. Smile kirjoitti:

  oon kade sun pohjelihaksille !

 2. jennie kirjoitti:

  Smile: Heh :D, Ne tosiaan on tainnu tossa kävellessä muokkautua ihan ittekseen:)

 3. Anonymous kirjoitti:

  Tästä oli todella paljon apua. Kiitos! 🙂

 4. jennie kirjoitti:

  Hienoa Anonyymi, Eikun treeni-iloa siis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.