Hae
My Project Is Me

Aivokakku – halloweenin helppo mutta näyttävä herkku

Tämä aivokakku on ollut jo muutaman vuoden ajan halloweenbravuurini. Aivokakku on näyttävä halloweenpöydän herkku, myös hävettävän helppo valmistaa. Jos viikonloppuna haluat yllättää halloweenjuhlijat, ehdit tämän valmistaa aivan hyvin vielä vaikka tuntia,  tai jopa puolikasta, ennen H-hetkeä.

helppo aivokakku

 

 Laiskan leipurin aivokakku

Tämä aivokakku valmistuu seuraavin aineksin:

  • kaupan valmiis kääretorttu
  • sokerimassa
  • elintarvikeliima (ei välttämätön)
  • väriane sokerimassan värjäämiseksi
  • punainen hillo esim. mansikka

Näin valmistat

Aloita leikkaamalla kääretortusta sopivan kokoinen, noin puolikas, pala. Veistele päädyt pyöremmiksi, jotta kakun muoto alkaa muistuttaa vähänkuin päälaelleen käännettyä venettä.

Ota annos sokerimassaa ja värjää se sopivan sävyiseksi (minulla käytössä Confettista ostettu Wiltonin pastaväri sävyssä Ivory). Rullaa käsissäsi ohuehkoja matoja muistuttavia sokerimassasuikaleita. Voit tehdä näitä useamman jo valmiiksi odottamaan seuraavaa vaihetta.

Ala liimata sokerimassasuikaleita kakkupohjan päälle. Pyri muodostamaan suikaleista kiemuraisia ja jäljittelemään aivojen rakennetta. Mikäli haasteita, saat suikaleet pysymään kakussa kiinni laittamalla muutaman tipan elintarvike liimaa sinne tänne. Toista tätä kunnes kakun pinta on kokonaan aivomassan peitossa.

Tee aivokakun laelle pieni syvennys, kuten oikeidenkin aivojen rakenteessa.

Viimeisenä ota hillopurkki esiin ja taputtele pullasudilla hilloa pinnalle ja erityisesti rakenteiden syvennyksiin. Jos oikein hifistelisi, voisi ääriviivoja ja rakennetta korostaa punaisella elintarviketussilla mutta sellaista ei nyt minulla ollut (tai ole ollut ikinä).

Ja tadaa – aivokakkusi on valmis hurmaamaan  kauhistuttamaan yleisönsä.

Koristelutekniikka toimii hyvin myös muffineihin, joko valmiisiin tai itsetehtyihin.  Ei muutakuin hurjan hauskaa halloweenia!

Kurkkaa myös aiemmat halloweeniin liittyvät postaukseni Helpot halloweenherkut ja Kurpitsajuhla sekä kurkkaa Instagramista halloween-teeman alta löytyvät tallennetut stoorit lisäinspiraatioksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.