Hae
My Project Is Me

Edessä uusi työpaikka – Pitääkö työuralla aina mennä eteenpäin?

Olen ollut nykyisessä työpaikassani 10,5 vuotta mutta muutama viikko takaperin tein hurjan päätöksen ja irtisanouduin. Tai sinänsä päätös ei ollut hurja, olihan minulla olemassa oleva työtarjous uuteen tulevaisuuteen mutta näin pitkän ajanjakson jälkeen, hyppy tuntemattomaan tuntui silti hurjalta.

 

Paljonko parempi palkka on?

Lähtökohtaisestihan jokainen hakeutuu urallaan eteenpäin – minun tarinani on hieman toisenlainen tai ainakin havinaisempi. Vai vaihtaisitko sinä huonompipalkkaiseen työhön? Tai työhön, missä työajat muuttuvat säännöllisestä epäsäännölliseksi? Harvempi niin tekee, mutta minä tein. Joku voisi siis lyhyesti, asiaa sen enempää miettimättä sanoa, että vaihdoin suoraan sanoen huonompaan.

 

Joskus vähemmän on kuitenkin enemmän

Nykyinen työroolini on ollut vastuullisin koko työurani aikaisista, vaikka olenkin jokaisessa työpaikassani esimiestehtävissä työskennellytkin. Ala, millä olen viimeiset kymmenen vuotta työskennellyt, on ollut nopeatempoista ja jatkuvasti kehittyvää sekä muuttuvaa. Olen nauttinut tästä matkasta, niistä haasteista ja opeista mitä olen saanut mutta samaan aikaan se on ollut myös uuvuttavaa. Kuten yrityksen sisälläkin on leikkisästi todettu, niin olen toiminut oman työkenttäni toimitusjohtajana, vastaten kaikesta mitä kyseisessä tulosyksikössä tapahtuu. Työt ovat usein seuranneet kotiin ja vapaapäivistä on yllättäen saattanut muodostua työpäiviä. Jossain toisessa vaiheessa elämää, tämä olisi ollut unelmaa mutta minusta alkoi tuntua, että ehkä juuri nyt, vähemmän voisi olla enemmän.

Kohti omia unelmia

Minun olisi ollut mahdollista pysyä edelleen nykyisen työnantajan palveluksessa ja vaihtaa valitsemaani työtehtävään.  Päädyin kuitenkin tekemään toisin ja astun joulukuun alkupuolella täysin uudelle alalle, kohti omia unelmiani hyvinvoinnin ja liikunnan parissa. Pääsen vihdoin alalle, missä omat henkilökohtaiset intressini yhdistyvät ammatilliseen osaamiseeni ottaessani vastuulleni erään kuntosali- ja liikuntakeskuksen asiakaspalvelutiimin kehittämisen ja lähiesimiestehtävät.

Vaikka työuralla tämä on ehkä näennäisesti askel taaksepäin, on se minulle henkilökohtaisesti askel eteenpäin. Erästä elämäntapaekspertiä loppuun lainatakseni #jahtaaunelmiasi, se kannattaa aina.

Kaulahuivi// Only (kierrätetty), Pusero// Only

Farkut// Dr. Denim (kierrätetty), Kengät// Anna Field, Zalando

4 kommenttia

 1. Hansu kirjoitti:

  Wau!

 2. Tytti kirjoitti:

  Vaihdoin työhön, jossa tienaa n. 10 000 e vähemmän vuodessa, koska se vaikutti positiivisesti elämäni laatuun. Avaan vähän. Vaihdoin pois vuorotyöstä ensimmäisen lapseni synnyttyä. Nyt kun lapsia on vielä enemmän niin teen myös lyhennettyä työaikaa. Nykyisessä työpaikassani on enemmän joustoa työajoissa, paremmat edut ja lomat.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos tästä kommentista ja muistutuksesta sen suhteen että työ on tosiaan paljon muutakin kuin vain tilille kerran kuussa tupsahtava euromäärä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.