Hae
My Project Is Me

Ruokavalion merkitys tavalliselle treenaajalle?

Olen vaihteeksi kotona ja heti säntäsin salille treenin pariin. Siinä tuskaisia toistoja tehdessäni mietin että kuinka paljon ruokavaliolla oikeasti on merkitystä treenin kulkuun. Vastaus on että paljon.

Olen ollut enemmän tai vähemmän lomamoodissa kohta kaksi viikkoa ja reissannut tuona aikana useammallakin paikkakunnalla, syönyt sitä mitä on milloinkin ollut tarjolla ja epäsäännöllisemmällä aikataululla. Matkustuspäivät vaativat lisäksi oman veronsa kun juotua tulee tavanomaista vähemmän ja ruokailu on vieläkin epäsäännöllisempää. Ja tämän kaiken kyllä huomasin tänään treenitehoissa.

Vaikka olisikin vain tavallinen sunnutaitreenaja, kuten minä, niin ruokavaliolla ihan oikeasti on merkitystä. Eikä edes välttämättä riitä että syö niinsanotusti riittävästi. Pitää syödä myös laadukkaasti sillä pelkkä sokerihöttö ei myöskään kovin pitkälle kanna. Ruokavaliosta ei kuitenkaan tarvitse tehdä suunnatonta hifistelyä tai ottaa siitä stressiä, ainakaan meidän ihan tavallisten treenaajien. Se kuuluisa maalaisjärki kantanee tässäkin asiassa aika pitkälle. Yllä oleva lörtsy vai alla oleva spagettiannos? Molemmille on varmasti paikkansa mutta treenitehojen kannalta lörtsy ei ehkä se optimaalisin vaihtoehto ollut (vaikkakin kyllä herkullinen).

Ruokavalion lisäksi treenitehoihin vaikuttaa toki myös riittävä uni/lepo sekä treenin säännöllisyys mutta keskitytään tänään vain tähän ruokavaliopuoleen siitäkin huolimatta ettei minkään osa-alueen merkitystä pidäkään väheksyä tai vastaavasti korostaa.

 

2 kommenttia

  1. ulla kirjoitti:

    Kyllä , uskomaton vaikutus mitä suusta alas laittaa ja milloin, 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.