Hae
My Project Is Me

Keskivartalo kuntoon – Kolme lankku-variaatiota

Keskivartalon kuntoonsaattamiseksi suositellaan usein monipuolista liikuntaa ja vatsanpeitteiden päältä ylimääräistä rasvaa sulattavaa ruokavaliota. Kukaan ei varmastikaan ole voinut välttyä tiedolta että myös niinsanotun korsetin, eli syvien vatsalihasten, on oltava kunnossa jos haaveilee timmistä keskivartalosta. Korsetin kuromiseksi tarjotaan usein perinteistä lankkua eikä liikkeessä mitään vikaa olekaan. Jos kuitenkin kaipaa lisähaastetta tai vaihtelua staattiseen pitoon, niin kokeile ihmeessä joitakin seuraavista variaatioista.

 

Liikkuva lankku

Alkuasentona toimii lankku kyynärnojassa mistä vuorotellen noustaan suorille käsille ja laskeusutaan takaisin kyynärnojaan. Ensimmäisenä siirtyvää kättä täytyy muistaa vaihtaa niin rasitus pysyy tasaisena.

Lankku olkapääkosketuksella

Tämä on uusin suosikkini! Suorilla käsillä olevasta lankusta kosketetaan vuorotellen vastakkaista hartiaa. Haasteena on tietysti pitää lankku tasaisena, eli lankkuna. Yllättävän rankkaa näin pieneksi liikkeeksi.

Ristikkäisrutistus lankussa

Rankka liike ja itse huomaan edelleen että muutaman toiston jälkeen joudun jo palaamaan kevennettyyn lankkuasentoon eli tekemään liikkeen nelinkontin. Käytännössä siis lankkuasennossa rutistetaan vastakainen polvi ja kyynärpää yhteen. Lisätehoa saa lisäämällä liikkeeseen supermiehen eli ojentamalla samaiset vastakkaiset jalat ja kädet suoraksi ilmaan välittömästi rtistuksen perään.

Oma keskivartalon kuromisprosessi on vieä kesken ja kuten niin monesti aiemminkin täällä todettu, on keskivartalo tällä hetkellä minun heikoin lenkkini. Edelläesitettyjen lisäksi olen monen vuoden tauon jälkeen aloittanut taas treenit vatsarullan kanssa ja voi jestas se vasta rankkaa onkin!

Onko sinulla suosikki core-liikkeitä? Tai vatsalihasliikkeitä yleensä? Kurkkaathan myös lempivatsalihasliikkeeni jumppapallolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.