Hae
My Project Is Me

Vähemmän on enemmän

Olen viimeaikoina liikkunut vähemmän kuin pitkiin aikoihin. Tai korjaan vielä että olen käynyt salilla huomattavasti vähemmän kuin pitkiin aikoihin. Salilla olen kuitenkin käynyt ja mikä parasta jokainen treeni on ollut paras ikinä. Jokaisen treenin jälkeen olen antanut kaikkeni. Ja jokaisen treenin jälkeen ihmettelen, miksen tee tätä useammin.

Ei ole mikään salaisuus että viimeaikoina (muutaman viimeisen kuukauden sisään) minulla on ollut haasteita treenimotivaation kanssa. Nyt kun sellainen on viimein löytynyt, en halua säikäyttää sitä pois. Haluan mieluummin että kroppani janoaa seuraavien treenien perään kuin että se huutaa lepopäivää. Luonnollisesti, myös ajankäytölliset haasteet syklittävät treeniaikatauluja kun sovitetaan yhteen työ- ja perhe-elämä omat sosiaaliset suhteet sekä se treeni. Vuorokauteen toki saa mahtumaan tätä kaikkea mutta jos se menee oman jaksamisen edelle, se ei kannata. Joskus olen kuullut lauseen että mikäli treenit vievät enemmän energiaa kuin antavat, ei treenaaminen kannata.

Vähemmän on enemmän myös laadullisesti, ainakin omalla kohdallani. Kun treenaa paljon, ei jokainen treeni vain yksinkertaisesti voi olla paras. Toki siihen pitää pyrkiä mutta väsyneestä kropasta on vaikea saada kaikkea irti. Monesti olenkin kuullut jonkinlaisia ajatuksia siitä että treenimäärien sijaan tulisi panostaa laatuun ja vasta nyt minusta tuntuu että olen sisäistänyt tämän sanoman. Kauan siihen menikin. Nautin jälleen siitä tunteesta, kun jalkapäivän jälkeen tuntuu, ettei pysty rappusia kävelemään ilman kaiteen tukea. Ja voin kertoa että siitä tunteesta oli ennen tätä ehtinyt kulua jo hyvän aikaa. Kuten sanottu, jokainen treeni on tällä hetkellä paras ikinä ja koen pieniä onnistumisen iloja kerta toisensa jälkeen.

IMG_6320

Mikään loppuelämän ratkaisu tämän ei tarvitse olla mutta se on ratkaisu, joka tuntuu tällä hetkellä oikealta. Toivon että voin omalta osaltani rohkaista kaikkia teitä, jotka ette treenaa lähes päivittäin, olemaan ylpeitä omasta ratkaisustanne. Ratkaisu on varmasti oikea jokaisen omalla kohdalla. Yhtälailla kun saa olla ylpeä omasta usean päivän treeniputkesta, täytyy olla ylpeä omasta tekemisestään. Juuri sinä tiedät mikä on parasta siinä hetkessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *