Hae
My Project Is Me

Viimeinen mökkipäivä

Moi,

Viimeinen mökkeilypäivä on nyt takana ja huomenna matka on sitten kohti Heinolaa. Vaikka kaikenmoisia suunnitelmia teinkin sen suhteen kuinka sitten treenaan lihaskuntoa myös täällä punnerrellen jne.,  niin eipä ole montaa tulllut tehtyä. Ohimennen Suurinta pudottajaa katsellessa olen ehkä joitain vatsoja tehnyt mutta siihen se on sitten jäänytkin. On muuten ollut ihan parasta että olen tuota Pudottajaa voinut katsoa telkkarista sen oikeaan esitysaikaan, eikä ole tarvinnut tihtustaa aamutuimaan läppärin näytöltä. Tähän rytmiin voisi tottua. Päivässä on tunteja ihan mielettömästi kun jokatapauksessa pojan kanssa tulee noustua ylös viimeistään klo 07.00.

Tämä viimeinen mökkipäivä oli ehkä se kaikkein aktiivisin. Paitsi että edelleen lenkkeilin vaunujen kanssa pitkin kotitietä, niin touhusin melkolailla pihalla ja siivosin muutoinkin mummon avuksi. Ulkona lakaisin ja nypin rikkaruohoja sekä lakaisin hieman lisää. Illemmalla päädyin touhuamaan myös lapion kanssa kun päätin puhdistaa meidän rannan sitä valoittaneesta kasvillisuudesta. Aikaisempiin vuosiin nähden täällä on vesi tavattoman korkealla ja häiritsevää kaislaa oli vähän turhan paljon – eikun lapion varteen niitä juurineen kiskomaan.

Pääsin siis viimeinkin myös uimaan. Pakko se on todeta,  hetken vedessä oltuani ei se enää niin kylmää ollutkaan. Yksi kerta kuitenkin riitti minulle.

Uinnin jälkeen saunaan lämmittelemään ja pakolliselle ”mökkipesulle” eli lutraamaan keitetyn veden ja jäisen kaivoveden kanssa. Innostuin vähän näiden saunakuvien kanssa ja koska ne olivat/ovat omasta mielestäni nyt mukamasti sangen hauskoja otoksia, niin tässä kolmea erilaista versiota.

Saunassa hiuksia pestessäni mietin ihan rehellisesti sitä, miten paljon arkiaktiivisempia ihmiset ovat oikeasti ennen olleet. Otetaan vaikka esimerkiksi hiusten pesu; Vesi kannettiin kaivosta itse ja siinä sitten sekoiteltiin lämmintä ja kuumaa että saatiin sopivaa. Tämän jälkeen kauhalla vettä päälle kunnes puhdasta tuli. Ja sama temppu tehtiin myös kaikille lapsille! Eikä tässä tosiaan ollut muusta kyse kuin peseytymisestä.. Onhan sitä ruoanlaitto, pyykit, siivoaminen jne. Kyllä elämä vain nykyään on helppoa (ja helposti lihottavaa)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.