Hae
My Project Is Me

Vain 300g painon pudotus – hyvä vai huono

Otsikkokin sen jo paljastaa, pudotin edellisellä viikolla 300g, mikä on leikkelepaketin verran painoa – ei siis juuri mitään. Myönnän että päällimmäinen ajatus oli pettymys. Miten ihmeessä minusta ei viikossa irtoa tuon enempää? Ei vaikka treenikertoja kerty viikkoon neljä +kävelylenkit ja kehonhuolto; Ei vaikka ruokavalio pysyi samankaltaisena edellisviikkoihin nähden. Painoa, ja nimenomaan rasvaa, kuitenkin on minussa edelleen pudotettavana eli siitä ei ole kyse. Nousin vaa’alle vielä uudestaan varmistaakseni että lukemat ovat tosi ja sain saman tuloksen -300g painon pudotus.

300g  Painon pudotus viikossa tekee 15,6 kiloa vuodessa

Edellisen kaltainen ajattelumalli tapahtuu varmasti monella painonpudottajalla, enkä minä ole tosiaan mikään poikkeus. Sitä jotenkin salaa toivoo että kertyneet kilot katoaisivat pikavauhtia, huomattavasti nopeammin kuin ne ovat alunperin tulleetkaan. Vaan niinhän se ei mene ja sen meistä tietää todellisuudessa ihan varmasti jokainen. Käännetäänpä ajatus toisinpäin, missä housunnapin alkaessa puristaa käyt vaa’alla ja toteat että +1,2kiloa. Tuokaan paino ei ole noussut viikossa, miten ihmeessä se siis laskisi? Ehkä paino on noussut huomaamatta sen 300g viikkotasolla, mikä tekee tuon +1,2kiloa kuukaudessa ja vuodessa peräti 15,6 kiloa. Jos ajatusleikin kääntää taas takaisin laihtumiseen niin 15,6 kadonnutta kiloa vuoden aikana, lähes huomaamatta, on paljon. Ja se tarkoittaa sitä “ vain” 300g viikkotahtista pudotusta.

Pelkkä vaaka ei kerro kaikkea

Vaakaa seuratessa täytyy lisäksi myös muistaa että se kertoo ainoastaan sen, paljonko painat sillä hetkellä. Painoon taas vaikuttaa moni tekijä, kuten esimerkiksi kehon sen hetkinen nestemäärä. Tiettynä aikana kuukaudesta naisilla on nestettä kehossa tavanomaista enemmän, noin niinkuin esimerkiksi. Pelkän vaa’an lisäksi on hyvä muistaa tunnustella esimerkiksi omaa olotilaa; Onko se kevyempi? Soljahtavatko vaatteet paremmin päälle?

Kurkkaa myös aiheeseen liittyvä postaukseni Yhden naisen vaakakapina

Pettymys vaihtui onnistumiseksi

Enää en tosiaan ole pettynyt painonpudotukseeni. Tiedän että se ei ole kertynyt yhdessä yössä, eikä se siinä ajassa lähdekään. Minä tiedän että olen tehnyt oikeita, hyvää tekeviä asioita, omaa hyvinvointiani ja painonpudotustani tukien. Minä olen oikealla polulla kohti pysyvää painonhallintaa ja jollain aikavälillä nämä kaikki hyvät teot näkyvät. Myös vaa’alla 😉

Painoni maanantaiaamuna siis tasan 70,0kg eli  tosiaan -300g edellisviikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.