Hae
My Project Is Me

Kuntotestin tulokset

Moi,


Pahoitteluni etten eilen päässyt koneelle lainkaan. Saavuin kotiin vasta melko myöhään iltapäivällä ja koneen ääreen asettuminen on mahdotonta, ellei pikkukaveri ole nukkumassa. Illaksi päädyin ruokkimaan vuoden vanhentunutta mielentilaani todellista aivotyöskentelyä vaativassa koettelemuksessa – American Pie Reunion-elokuvan parissa. Kiitos kaikille myös onnitteluista, niitä oli ilo lukea 🙂

 

Niinpä olen täällä vasta tänään. Vierumäen reissu sujui oikein mukavasti, joskaan en ollut täysin tyytyväinen suoritukseeni kuntotestin osalta. Kuntotesti sisälsi lihaskuntoa, liikkuvuutta ja hapenottokykyä mittaavat suoritteet sekä yleistä hyvinvointia mittaavat vyötärönympärysmitan, rasvaprosentin sekä tietysti painon ja pituuden. Tämä testaus on työpaikallamme vuosittain, joskin viime vuonna (2011) jätin tämän väälistä äitiysloman vuoksi.

 

 

Kuntotestissä siis testattiin lihaskunnon osalta punnerrukset, vatsalihakset ja kyykyt siten että kutakin liikettä tehtiin 30sekunnin aikana niin monta kuin mahdollista. Testin mukaan vain vatsalihakset olivat vahvistuneet sitten edelliskerran, eli vuoden 2010. Toisaalta tämä on tavallaan ihan ymmärrettävää sillä vuonna 2010 harrastin aktiivisesti tankotanssia, jossa käsivoimat saivat harjoitusta melko lailla. Odotin silti kuitenkin parempia tuloksia sillä kuvittelin olevani paremmassa kunnossa kuin tuolloin vuonna 2010 ja siksipä aloinkin epäilemään että teinkö sittenkään niin täysiä kuin olisin voinut tehdä. Tulos oli silti erinomainen.


Liikkuvuuden osalta ihmettelin jo valmiiksi lonkanmittausta sillä jo mitattaessa tiedustelin että miksi tulokseni on aina niin heikko ( keskivertoinen) vaikka saan lähes spagaatin. Ihan järkevää vastausta en tähän saanut mutta ei se selvästi auta kuin vain venytellä aktiivisemmin. Liikkuvuus oli kaikenkaikkineen hieman heikentynyt ja taas kerran looginen selitys on liikkuvuutta vaativan lajin vähentyminen, eli tankoilun lopettaminen. Nyt siis venyttelemään jatkossa entistä aktiivisemmin.

Hapenottokyky mitattiin pyöräillen ja tämä oli minulla parantunut selkeästi edellisestä. Viimeksi sain tuomion että harjoittelen liian kovatempoisesti eli matalasykkeinen harjoittelumuoto puuttui. Nythän väliin mahtui paljon kävelyä, eli juuri sitä pyydettyä sykealuetta. Työ tuotti tulosta ja koska tämän alueen painotusarvo on suurempi kuin lihaskunnon tai liikkuvuuden olin yksi ryhmämme kuntotasoa parantaneista henkilöistä ja minua odottaa joku motivoiva yllätyspalkinto.
 

 

 

Mikä oli myös mukava huomata oli rasvaprosenttitulos. Kotonahan käytän tuota elektronista laitetta ja nyt mittaus tehtiin pihdein. Tulos oli 20,9% eli hieman korkeampi kuin kotimittarilla mutta kuitenkin melko lailla matala (ottaen huomioon vielä että mittaukseen lähdettiin kesken loman ja lomaherkuttelujen).  Kaiken kaikkineen tämä painojen ja rasvojen aleneva käyrä on mukavannäköinen.  Kuvissa siis näkyvissä kolme edellistä kertaa, joista oikeanpuolimmaisin on tämän vuotinen.
 
Onpahan taas tavoitetta ensivuodelle kun on vielä mitä parantaa.

8 kommenttia

 1. Inka kirjoitti:

  Mahtavia muutoksia olet saanut aikaiseksi kun katsoo rasvaprosentin alenemista! Terveellisempi ruokavalio lienee suurin tekijä rasvaprosentin alentamisessa jos jo valmiiksi liikkuu aika paljon? Itselläni olisi haaveissa rasvaprosentin laskeminen nykyisestä 25 prosentista ehkäpä 20 prosenttiin.Ja jännä kuulla että olet harrastanut tankotanssia! Olen aika uusi lukija enkä tiennyt tätä. Tankotanssi kun on nykyisin se rakkain liikuntamuodoista joita harrastan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tankoilu on yhtälailla itselle se suuri rakkaus, joka nyt aikataulusyistä on vaihtunut saliin. Ehkä joskus vielä.. näin ainakin haaveilen. Ruokavalio se on varmasti tiputtanut rasvaprosenttia. Samalla voisin kyllä myös todeta että ehkä tuosta salistakin on jotain iloa ollut sillä tuolloin edelliskerralla, 2010, söin mielestäni melko samoin kuin nyt mutta liikuntamäärät olivat jonkinverran vähäisemmät vaikka pyöräilyä ja tnkoilua tuli melkopaljon kuitenkin.

 2. Anonymous kirjoitti:

  No ei kai noissa mitoissa ainakaan voi enää parantaa (pienentää), ei ainakaan kuulosta kovin terveeltä…

  • jennie kirjoitti:

   Ei mitoissa suinkaan, vaan juuri siinä liikkuvuudessa josta mainitsinkin. Ja olisihan se hienoa ylittää omat ennätykset lihaskuntopuolellakin 😉

 3. *A* kirjoitti:

  Hyvät tuloksethan olet saanut! Olet ollut niin motivoitunut tässä muutosprojektissasi. Stemppiä vain jatkoon!Ansko

  • jennie kirjoitti:

   Ja nyt olen entistä enemmän kun meillä oli siellä mielettömän hyvä luennoitsija joka vaihtoi myyntimiehenhommat aikuisiällä juoksemiseen. Hän tolsiaan puhui motivaatiosta ja siitä kuinka paljon sillä mitä haluaa, on merkitystä onnistumisen kannalta.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Hei! haluaisin kysyä että montako kaloria suunnilleen syöt päivässä? 🙂 ja kuinka usein pidät herkkupäivän? Syötkö silloin esim vaan vaikka yhen karkkipussin tai jtn. vai päivänmittaan mitä mieli tekee? 🙂 kiitos vastauksesta!

  • jennie kirjoitti:

   Syön jotain 1600-2000 välillä, vähän vaihdellen päivän mukaan. Nyt lomalla kyllä saattoi kulua hieman enemmänkin.. Omaksi peruskulutuksekseni (kulutus kun en tee mitään) laksettiin eräässä kehonkoostumusmittauksessa noin 1500kcal. Herkuttelusta on kyselty jonkin verran niin palaan siihen asiaan tarkemmin vielä myöhemmin. Nyt lomallahan tämäkin on mennyt vähän miten sattuu mutta olen yrittänyt rajoittaa herkuttelua viikonlopuille tai sellaisiin tilaisuuksiin, joihin se on luontevaa (sijoittuvat yleensä viikonloppuihin). Yritän pitää määrät kohtuullisina enkä sen vuoksi ole kauheasti ehdottomien kieltojen kannalla. Samaan ´täytyy kuitenkin todeta että nyt juri aion aloittaa sokerittoman syykuun, eli poikkeuksellisesti ylimääräinen herkuttelu on kielletty. Pyrin tällä saamaan pienen alkushokin kropalleni näin herkuttelukauden jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.