Hae
My Project Is Me

Wilhelmiinat

Moi,

Tässä yksi ihan ehdottomista lempparikekseistäni jotka vielä kaikenlisäksi ovat äärettömän nopeita ja helppoja valmistaa. Ideologialtan nämä eivät ehkä sovellu blogini aihealueeseen, sen verta rasvaisia ja sokerisia ne ovat mutta ah, niin hyviä. En oikein tiedä miten kuvailisin makua sillä kovin makeita nämä eivät ole.. muistuttavat ehkä etäisesti hieman Digestivejä tosin ovat kuitenkin näitä makeampia.



Valmis Wilhelmiina tarjolla

Tästä reseptistä tulee kaksi pellillistä, eli pikkuleipien koosta riippuen noin  30-35kpl (melko karkea arvio). Ensin resepti ja sitten vielä kuvat melko lailla vaihe vaiheelta.

OHJE:

200g voita tai margariinia
2dl sokeria

1 kananmunankeltuainen
2rkl siirappia

Jauhoseos:
4 1/2 dl jauhoja
2tl vanilijasokeria
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi/margariini sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunan keltuianen sekä siirappi. Sekoita joukkoon vielä  keskenään sekoitettu jauhoseos.

Leivo taikinasta pitkiä pötköjä (4kpl) ja laita leivinpaperin päälle uunipellille (2kpl/pelti). Nämä pötköt leviävät reilusti paistaessa joten jätä niiden välille riittävästi tilaa. Itse taputtelen pötköt hieman litteämmiksi ennen uuniin laittoa, korkeutta jäänee reilu sentti.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20min.

Itsellä on paha tapa pitää näitä hieman liian kauan uunissa ja maku on oikeasti parempi kun keksit pysyvät vähän vaaleampina kuin kovin ruskeina. Yleensä se on se hetki kun ajattelee että no vielä pari minuttia kun ne oikeasti voisi ottaa jo pois. 

Leikkaa tangot vinottain välittömästi uunista oton jälkeen kun keksimassa on vielä pehmeää. Anna jäähtyä ja kovettua. Hienostellessa voi sulattaa päälle vaikka suklaaraitoja kuten kuvassa näkyy.

Syö, nauti ja pakasta loput. Kestävät siis hyvin pakastamisen ja sulavat nopeasti ilman mikroa jos tarve tarjoiluille joskus yllättää.

Rasva-sokerivaahto, johon lisätty siirappi ja kananmunankeltuainen
Pötkylöitä menossa uuniin
Pötkylät ovat levinneet levyiksi. Tässä jo valmiiksi leikattuina jäähtymässä.

Jäähtynyt valmis Wilhelmiina



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *