Hae
My Project Is Me

Mitä tuli luvattua?

Moi,

Vuodenvaihde on perinteisesti erilaisten lupausten aikaa ja melko monet niistä liittyvät terveyteen, hyvinvointiin, liikuntaan ja laihduttamiseen: Jonkinmoisiin parempiin elämäntapamuutoksiin. Vuodenvaihde jättää menneet historiaan ja tarjoaa uuden mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Vuodenvaihde on samankaltainen kuin maanantai, tuo muutoksen mahdollistava viikonpäivä. Mutta arvatkaa mitä, sen muutoksen voi ihan hyvin tehdä minä viikon päivänä tahansa sillä muutos on vain ja ainoastaan kiinni sinusta itsestäsi.

vuoden päästä

Nyt käsi ylös kaikki te, jotka teitte jollain tavalla terveyteen ja hyvinvointiin liittyvän lupauksen? Jos nostit kätesi, ei hätää, et varmasti ole lupauksesi kanssa yksin ja myös minä nostin käteni ylös.

Oma lupaukseni on pitää kehostani parempaa huolta. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että tarjoan sille ravitsevaa ruokaa ja tarpeeksi energiaa. Pyrin panostamaan puhtaaseen ruokaan, ravintoarvoltaan parempiin vaihtoehtoihin sekä monipuolisuuteen. Muistan kuitenkin tarjota sille myös nautintoja ja mielihyvää mutta viime kuukausiin verrattuna huomattavasti harvemmin. Ei se herkkukaan oikeasti ole herkku kun sitä syö päivittäin.

Tämä aamu alkoi kaurapuurolla, kookosöljyllä, raejuustolla ja puolukoilla

Tämä aamu alkoi kaurapuurolla, kookosöljyllä, raejuustolla ja puolukoilla

Yhtälailla aion tarjota keholleni monipuolisia treenejä. Edelleen pääpaino on varmasti salitreeneissä mutta pelkän puntin sijaan yllätän sen toisinaan jumpalla/lenkillä/kävelyllä ja toisinaan hiit-tyyppisillä harjoitteilla. Lisäksi aion panostaa kehonhuoltoon ja ensimmäinen askel tässä on ne lyhyet venytykset treenin jälkeen, joista olen viimeaikoina luvattoman usein luistanut.

IMG_8951

Muistan tarjota keholleni myös lepoa ja rentoutumista. Kuuntelemalla ja kunnioittamalla kehoani entistä paremmin ja monipuolisemmin saan vastapainona tavoittelemani kaltaisen terveen, toimivan ja timmin kropan. Kuten joku viisas on joskus sanonut, kehosta kannattaa todellakin pitää hyvää huolta sillä loppujen lopuksi se on ainoa koti, jossa vietämme koko elämämme (näin niinkuin löyhästi suomennettuna).

take care

 

Näillä sanoilla hyvää, parempaa, vuotta 2015!

 

2 kommenttia

  1. elinainen kirjoitti:

    Lupauksia ei arvioida, mutta jos saisin sanoa sanasen niin hyvältä vaikutti!:) Sä aiot lupausten perusteella löytää hyvän balanssin kaikkeen ja tänä vuonna. Kannattaa toteuttaa. Ihanaa vuotta 2015!:)

    • jennie kirjoitti:

      sinäpä sen kiteytit <3 Vuosi 2015 olkoon edeltäjäänsä vieläkin parempi (mitä se sitten tarkoittaakin) !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.