Hae
My Project Is Me

Syksyiset soppaviikot

Moi,


Minähän kuulun niihin ihmisiin jotka syövät lämpimän ruoan kahdesti päivässä. Lähtökohtaisesti lounas on joku hieman ravitsevampi, pureskeltavampi annos ja illallinen kevyempi. Nyt syksyn myötä olen jo useampana viikkona syönyt jonkinmoista keittoruokaa. Jos kyseessä ei olisi keitto, voisi annos olla myös salaatti tai munakas.

Oma syömisenihän venähtää vähän turhan myöhäiseksi varsinkin jos iltaan kuuluu yhtään kävelylenkkiä. Olen kotona vasta kuuden aikaan ja yleensä tässä välissä syömme välipalana jotain pientä. Sitten seuraa ulkoilu ja vasta kahdeksan maissa syödään illallinen. Erillistä iltapalaa ei tämän jälkeen tietenkään enää ole. Mikäli en iltalenkkeile, vaihdan illallisen ja välipalan paikkaa keskenään. Useimmiten välipala, tai tässä tapauksessa iltapala, venyy vielä yli kahdeksan.


Tässä viimeisin innostukseni, eli purjo-rucolakeitto, jonka ohjeen nappasin viimeisimmästä kg-lehdestä:
 
Ohje tulee nyt ulkomuistista
2 perunaa
2-3 purjoa koosta riippuen
50g voita
7dl kasvislientä
150g rucolaa
1dl kermaa
valkopippuria, suolaa
Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele purjot ja pilko renkaiksi. Sulata 50g voita kattilassa ja lisää kuutioidut kasvikset. Kuullota 5min. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua 20min. Mausta. Lisää rucola. Soseuta. Lisää kerma ja kuumenna.

12 kommenttia

 1. Monna kirjoitti:

  Oih <3 Sulla on aina niin hyviä nää ruokavinkit! Mä haluan heti tänään tehdä tota! 😀 Kivaa viikonloppua! 🙂

 2. Kultahippu kirjoitti:

  Mm… vaikuttaa hyvältä 🙂 Täytyy varmaan ittekki testata 🙂

 3. Emmi Virta kirjoitti:

  Voi ihana resepti, näyttää herkulliselle! Täytyykin testata! Kiitos! :)Terkuin Emmi** Tervetuloa myös seuraan mun blogia:http://projektiemmi.blogspot.fi/

 4. Caisha kirjoitti:

  Ooo! Kuulostaa ihanalta, pakko kokeilla 🙂 kiitos ohjeesta. Hei olisin myös kyselly, että onko sulla kokemusta kahvakuulailusta? Mua kauheasti kiinnostaisi ostaa kotiin kuula. Oon vaan aika hukassa, että monenko kilon kuula sitä pitäis ostaa 😀

  • nasba kirjoitti:

   Kannattaa mennä ensin tunnille että opit tekniikan kunnolla ettet turhaan hajota paikkoja. 6kg on hyvä alkupaino mut äkkiä tulee kehitystä jos yhtään säännöllisesti treenaa. 🙂

  • nasba kirjoitti:

   Kannattaa mennä ensin tunnille että opit tekniikan kunnolla ettet turhaan hajota paikkoja. 6kg on hyvä alkupaino mut äkkiä tulee kehitystä jos yhtään säännöllisesti treenaa. 🙂

  • nasba kirjoitti:

   Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  • jennie kirjoitti:

   Minulla ei tosiaan ole kahvakuulilusta kokemusta mutta vaikuttaa ihan tehokkaalta touholta. Olen muutmaan kertaan katsonut sivusilmällä kun meidänkin salilla käy parina aamuna viikossa eräs kahvakuulailijanainen ja tämä voisi tuoda mukavaa vaihtelua itsellekin.

 5. C kirjoitti:

  Heippa taas :)Tuli hyvään saumaan tämä sun poikkeus-kirjoitus.Mulla kesti herkkulakko 6vk, jonka jälkeen leivoin oikein rasvaista ja sokerista pannukakkua. Yhtäkkiä vain päätin että nyt syön. Söin kaks palaa ja oikein mumisin ääneen kun maistui pitkästä aikaa niin taivaalliseslta! No, sitten muutaman päivän päästä menin käymään kotonani ja äiti oli leiponut porkkanapiirakkaa ja sisko juustosarvia. Kumpiakin upposi viikonlopun aikana mojova määrä.Huomaan, että sokeri on taas saamassa vallan musta. Joka päivä tekee makeaa mieli, lähes joka ruuan jälkeen. (vaikka syönkin paljon proteiinia). Onneksi olen vielä pysynyt ihan hyvin kohtuudessa, mutta huomaan että itsehillintä rupeaa rakoilemaan.Kohtuus. Kumpa se sana iskostuisi muhun. En halua taas joutua siihen hirvittävään herkkusokerimättökierteeseen!Ihanaa syksyn jatkoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.