Hae
My Project Is Me

Vähemmän puhetta, enemmän tekoja

Moi,

Monessa (laihdutus)oppaassa kerotaan että omasta muutosprojektistaan kannattaa kertoa mahdollisimman suurelle yleisölle. Tämän tarkoitus on luoda positiivista painetta projektille ja myönnän että tässä vinkissä on ideaa. Ihan viimeaikoina tosin minusta on tuntunut enemmän siltä että mitä uhoavammalla tuulella projektini suhteen olen, sitä nurinkurisemmaksi koko touhu menee. Otetaan esimerkiksi viime viikko, jolloin päätin vakaasti että nyt on aika tehdä jotain. Ja minähän tein ja kiinnitin valtavasti huomiota ruokavaliooni. Kiinnitin itseasiassa niin paljon että tarkoituksena oli kuvata jokainen viikon ruoka-annos siinä kuitenkaan onnistumatta. Koska viime viikolle osui myös jalan operointi ja sitä seuraava treenikielto niin mikä jottei ruokavaliota voi sitten kerralla keventääkin oikein urakalla. Kevensin ehkä vähän liikaa sillä viikonlopun koittaessa alkuviikkona tutuksi tullut tiukka kuri oli tipotiessään.

01d4cdf1e1cf27aa48d1fbb9e52950eaf3799a977b 01391cc5da252819bbc6293b34e748a6785b89cddc 0131528071ca1281485449be97d011bad427a85df2 IMG_2552

Mutta koska jokaisella pilvellä on se oma hopeareunuksensa niin näin on myös viime viikon ruokailuissa. Vaikka viikonlopulle höllättiinkin vähän reilummalla kädellä tehtiin se paremmin valinnoin; Leivoin keksejä proteiinijauheesta; Leivoin pizzaa vinkkaamallanne maitorahkapohjalla (ja voin sanoa että se oli hyvää!!) Ja mikä parasta tajusin etten ole ostanut karkkia sitten, öö, ainakaan viime joulukuun. Karkki, tuo pahamaineinen ystäväni, on tehnyt itsekseen katoamistempun ja ”lupaukseni” (enemmin ilmoille heitety vitsi) siitä että karkkirahat tuhaan P&S:n herkkuihin (punnitse&säästä), on siis pitänyt paikkansa, Kyllä, minä tiedän että kuivatuissa hedelmissä on usein lisänä sokeria ja tiedän että valkosuklaalla kuorrutettu pähkinä on kaukana terveellisestä mutta aina, siis AINA se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin liivate-lisäainehirviö, jonka ostaisin Filmtownista.

IMG_2581IMG_2571012e6f0f375b27012ad0300a43cfffc13a411edafe

Jalkaoperaation vuoksi varsinainen hikiliikunta on pannassa eikä jalassa päivittäin puristava ja hiostava tukisukkakaan houkuta lähtemään salille edes käsitreeneihin. Kävely sensijaan on suotavaa ja liikkeellä olo noin yleensäkin. Varsinaisia kävelylenkkejä ei ole tullut tehtyä juurikaan vaikka kävelyä muutoin kyllä. Myös lankkuhaaste etenee tuskaisesti ja viimeviikkoisen operointipäivän vuoksi olen nyt päivässä 22. Edessä on siis ensimmäinen 3 minuuttinen, jota oikeasti odotan jo kauhulla. vielä enemmän kauhulla odotan jo ylihuomenna olevaa 3,5 minuuttista.. Oikeasti, minusta jo tuo 2,5min on ollut rankka!

liikunnat_mpm_801ce0f215a6815b85de4afb77011411811212495ae018c0e3eaf3a2214f528bf0e68477794291be03461

Vähän erilaisesta viiikosta huolimatta, tai ehkä nimenomaan sen ansiosta, vaaka näytti aamulla lukemaa 55,8kg (-1,2kg). Haluaisin hehkuttaa hyvää pudotusta mutta suurimmaksi osaksi tiedän tuon olevan salitreeninpoisjäännin vuoksi kadonnutta nestettä vaikka toki toivonkin (ja uskon) siinä olevan myös vähän sitä itseään.

01e252b85f9766965917fa3462f34b950679ac38d8

Tälle viikolle en aio sen enempää huudella suurista tavoitteista tai ajatuksista. Liikuntakielto on ja pysyy, lankkuhaaste jatkuu ja ruokavaliopuolella selvitellään kultaista keskitietä niin tyytyväisen vatsan kuin mielenkin kannalta. Tyytväisellä mielellä tarkoitan sitä että ruoan pitää maistua sellaiselle että siitä nauttii niin järjellä kuin tunteella. Tyytväinen vatsa taas viittaa sopivaan kylläisyyteen ja minun kohdallani myös tarkempaa tutkimista sopimattomien ruoka-aineiden selvittämiseksi. Josko tällä saisi aikaan enemmän niitä tekoja.

olin tyytyväinen käsitreenini.

olin tyytyväinen käsitreenini.

6 kommenttia

 1. Kaisu kirjoitti:

  Joo siis 2,5min on rankka!!! Kaksi kertaa olen onnistunut. Kolmea min en saanut tänään, yritin aamupäivällä ja salitreenin jälkeen…
  Huomenna uusi yritys!
  Hyvän näköiset kädet 😉

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Kaisu! Ajattelin jo olevani täysin rapakuntoinen mutta kaltaisesi salihirmun komppaava kommentti rauhoitti mieltä 🙂

 2. Kati kirjoitti:

  Pakko kompata Kaisua: noi sun kädet näyttää tosi hyvältä! Kuten toi pitsa 🙂 Laitatko vielä reseptin tolle pohjalle vai onko se jo jossain vilahtanu ja multa menny vaanihan ohi…

 3. Jepa kirjoitti:

  Minua ärsyttää muille esim. ruokavaliosta kertominen siksi, että joutuu niin perustelmaan, että MIKSI ?!?! Miksi ”kituutan” ”dieetillä”, kun olen jo valmiiksi niin hoikka 😀 (ja samassa lauseessa tuputetaan pullaa) Siis enemmän joutuu perustelemaan tutuille esim.työkavereille eikä niinkään perheen jäsenille, onneks 🙂 siksi oon nytkin hipihiljaa ja minulla tämä toimii 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.