Hae
My Project Is Me

Ripped in 30: Viikko 3

Moikka,

Kolmas viikko kotijumppailua on takana keskittyen lähinnä alavartaloon. Henkilökohtaisesti olen aina tykännyt jalkatreenistä – niin salilla kuin sittemmin kotonakin. Salilla ehkä siksi että kun isot lihakset ovat työssä niin käyttöön pääsee latamaan vähän isompia painoja ja kotona taas vastaavasti isot lihakset mahdollistavat isot liikkeet. Niin myös tämän dvd:n osalta viikko kolme tarkoitti isojen lihasten kuormittamista isoilla liikkeillä ja hypyillä, jotka mahdollistivat korkeat sykkeet. IMG_9732

kyykkyhypyt

kyykkyhypyt

Tällä hetkellä viikko kolme on ehkä ollut se minun lempparini kyseiseltä dvd:ltä ja siinä missä viikon jälkeen olen kaivannut jo vaihtelua, voisin ehkä tätä ohjelmaa tehdä vielä muutaman päivän.. (vaan en tee). omaksi yllätyksekseni haluan kuitenkin mainita dvd:ltä yläkroppaan kohdistetut liikkeet, jotka ainakin saivat minut totaalisen uuvuuksiin (huomatkaa treenin jäljiltä hikinen selkä..):

punnerrus_2Joskus salillakin tätä liikettä harjoitin, eli pike push up, joka ottaa toki paitsi käsille ja hartioille myös vähän yläselälle. Kovakuntoiset kaverit laittavat jalkojen alle vielä vaikka stepperin suurentamaan liikerataa.

Ja tätä seuraa minulle uudenlainen tuttavuus, joka tuntuu jälleen ojentajissa sekä hartioissa. Maataan siis kyljellään, jossa alempi käsi nostetaan lepäämään ylemmälle olalle ja maahan jäävällä kädellä punnerretaan itseä ylös alas. Jalat voivat olla joko molemmat suorana tai alempi polvi koukistettuna. Kolmantena liikkenä tähän tulivat vielä dipit ja voin sanoa että tuntui! Ehkä rankin ojentajatreeni hetkeen

punnerrus

Dvd:n lisäksi kävin vaunujen kanssa kävelemässä päivittäin mutta syksyn myötä hölkkälenkkini ovat vaihtuneet sauvakävelyyn. Tälle itseasiassa tärkeämpi syy on saada hartialinjaa mukaan liikkeeseen sillä vaikka kuinka olen venytellyt ja yrittänyt selkä-olkalinjaa vetreyttää, on minulla melkoista jumia päällä edelleen. Tätäkö tämä vanheneminen nyt sitten on 😉 ?

Liikuntasaldooni olen siis oikein tyytyväinen eikä ruokavaliopuolellakaan ole mitenkään pahaa sanottavaa. Jo totuttuun tapaan yksi höllempi herkuttelupäivä viikkoon mahtui ja myönnän että oin jo pienen varaslähdön perjantaina. Muutoin ruokavalioni ei varsinaisesti eronnut edeltävistä viikoista. Hyvä viikko sekä suurikulutuksinen jumppaohjelma johtivat painolukemaakin kauniiksi 58,6:ksi.

IMG_9667rahkasekoituksessa lisänä talkkunajauhoja

pitkästä akaa banaanipannareita

pitkästä aikaa banaanipannareita

 

banaanipannareita ja mansikkavaahtoa 8eli hieman tönkömpää proteiinipuddingia)

banaanipannareita ja mansikkavaahtoa (eli hieman tönkömpää proteiinipuddingia)

IMG_9844

Ja itseasiassa jos ollaan oikein tarkkoja niin lauantaiaamuna, ennen herkkupäivää, oli luku vielä pienempi ja tavoitin lomaa edeltäneen painoni 58,3. Olen kuitenkin todella, todella tyytyväinen tulokseen ja tästä on oikein mukava aloittaa uusi viikko! Puotusta viime viikkoon nähden siis 700g 🙂

IMG_9771

Tässä vielä todistetusti lauantaiaamun paino

4 kommenttia

 1. Pauliina kirjoitti:

  Hei,
  Olen seurannut kirjoitteluasi, jonkun aikaa. Halusin tulla moikkaamaan ja kysymään, että ahkeran liikkumisen ja tarkan ruokavalion suhteen, ethän tuijota vaakaa liian tarkasti? Naisilla on tapana katsoa puntarin pienenevää lukemaa, joka hämärtää monesti todellisuutta. Itse olin tiukalla alkoholittomalla ja karkittomalla kuurilla viime keväänä 12 viikkoa. Muuten söin sen mitä kulutin (eli yli 2000kcal päivässä tarkasti ohjeiden mukaan) ja treenasin 4 salikertaa plus muutaman bodypumpin tai kävelylenkin. 3 kuukauden aikana paino nousi noin 900g mutta rasvaa paloi 1,2 kg ja lihasta tuli melkein saman verran tilalle (inbody-mittaus) ja olemus muuttui lihaksikkaammaksi ja tiivimmäksi. Jos olisin siis tuijottanu puntaria, olisi kehitys tuntunut väärän suuntaiselta!! Mikä meissä naisissa on kun sen puntarin pitää näyttää tietty lukema? Vaikka eikö hyvä olo, ja sopivan kokoiset housut ole se suurempi mittari 😉 Tsemppiä sinulle, olet mielestäni rohkea avamaan elämääsi lukijoille. Viime aikoina olen lukenut vanhoja kirjoituksiasi koskien raskausajan liikuntaa, kun se on tällä hetkellä itselle ajankohtainen! Toivoisinkin sinun näkemystä terveellisen ruoan ja liikunnan yhteenveto postausta raskauden aikana! 😉 //P

  • jennie kirjoitti:

   Heippaa Pauliina, Ja kiitos ajatustesi ja kokemustesi jakamisesta. vaaka ei ole minulla suinkaan se ainoa mittakriteeri vaan kuukausittain käytän myös mittanauhaa sekä rasvaprosenttimittaria. Olen kanssasi samaa mieltä siitä että liika vaa’an tuijootelu ei ole kenellekään hyväksi saati kerro koko totuutta varsinkaan kun tavoitteena on kiinteä kroppa (hoikka, lihaksikas vartalo). Vaakaa enemmän minua ohjaa tällä kertaa peili mutta koska rehellistä pudotettavaa kuitenkin on, ei vaakakaan valehtele – ainakaan vielä tässä vaiheessa. Ymmärrän kuitenkin paremmin kuin hyvin mitä tarkoitat ja lupaan pitää ajatuksesi mielessäni 🙂

   Onnittelut sinulle tässä vaiheessa myös tulevan perheenlisäyksen johdosta! Ja mitä postaustoiveeseen tulee, niin enköhän voisi yrittää ajatuksiani kasata yhteen senverta että niistä jonkinmoisen yhteenvedon saisin aikaan.

 2. Titu kirjoitti:

  saako kysyä kuinka pitkä olet? 🙂
  Niin ja punnitsetko itsesi aina vaatteet päällä? 😀 sukista päätellen

  • jennie kirjoitti:

   Sukat ovat kylmempien ilmojen vakiovaruste 😀 En punnitse vaatteet päällä virallisia mittojani (näitä maanantailukuja tai kuukausimittoja), sukat olivat vain näköjään jääneet jalkaan maanantaina. Jos joskus vaa’alle eksyn välipäivinä niin silloin saattaa ollakin vaatteet päällä, koska en niitä mihinkään todellisuudessa kirjaa. Pituutta on 162cm eli vielä on varaa pudotukseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *