Hae
My Project Is Me

Herkuimmat korvikkeet makeanhimoon

Tiedättekö sen ihmistyypin, joka toteaa syövänsä makeanhimoon vaikka omenan ja olevansa sen jälkeen tyytyväinen. Minä en todellakaan ole yksi heistä.

Kirjoitin viime viikolla ajatuksiani siitä, mistä makeanhimot saattavat johtua ja miten yltiöpäisestä makenhimosta voisi päästä mahdollisesti jopa eroon. Tänään sen sijaan ajattelin listata omasta mielestäni parhaat karkinkorvikkeet, eikä tosiaan sellaiset vinkit kuten “syö omena” tai “juo lasi vettä” ole tällä listalla lainkaan. Sen sijaan vinkkaan vain ja ainoastaan oikeasti siihen hirmuisimmista hirmuisimpaan herkkuhimoon tepsivistä tosielämän toimiviksi vinkeiksi todistetuista toimista.

 

Luonnolliset makeanhimonselättäjät

Taatelit sen kaikissa mahdollisissa muodoissa, joko tuoreena tai kuivattuna. Viimeisin mielellään kevyesti lakritsijauheella tomutettuna (saa kaupasta valmiina). Jos et ole koskaan syönyt tuoretta taatelia niin suosittelen tekemään sen viimeistään nyt. Sen tahmea, todella makea maku auttaa takuuvarmasti mihin tahansa makeanhimoon ja erityisesti se toimii minusta suklaankorvikkeeksi, vaikka maku aivan eri maailmasta onkin.

Pakastetut viinirypäleet ovat klassikko painonhallintapiireissä ja toimivat erinomaisen hyvin nimenomaan karkin korvikkeeksi. En itsekään uskonut että maku voisi muuttua pakastettaessa vieläkin makeammaksi. Jonkinlainen taikatemppu sen täytyy olla. Koska nämä tulevat tosiaan pakkasen kautta ja ovat kylmiä, niin temppu toimii parhaiten lämpimillä säillä.

Lämpimillä säillä on tarjolla usein myös tuoreita kotimaisia marjoja, mitkä listaan tähän myös vaikka niiden kausi ei vielä olekaan. Marjojen kanssa voi herkutella vaikka sokeritonta marenkia mutta se on sitten toinen tarina ja lasketaan jo reseptiksi, millaisia yritän nyt tässä listauksessa välttää.

Kuivattujen hedelmien nimeen vannoo myös moni mutta jos niistä pitäisi valita se kaikista parhaiten makeanhimoon iskevä herkku niin suosittelen kuivattua melonia.Jos on mahdollisuus ostaa sellaisia isompia paloja jostain irtituotteena kuivattuja hedelmiä myytävästä liikkeestä niin suosittelen hakemaan sieltä. Paremman puutteessa jokaisesta pienemmästäkin kaupasta löytyvät Earth Control:n Fruit Mix-pussit toimivat myös mutta niissä vain pieni osa on tätä herkuimmista herkkua kuivattua melonia. Kuivatuissa hedelmissä on usein myös paljon sokeria eli kevyempi vaihtoehto ne eivät välttämättä ole kuin karkki mutta jos nimenomaan karkinsyöntiä haluaa vähentää niin tässä on yksi vaihtoehto.

Bonustärppi: Proteiiniherkut

Lisäksi meillä täällä Suomessa on valtavan hyvät proteiiniherkkutarjonnat. Löytyy todella paljon, todella hyvänmakuisia proteiinipatukoita sekä myös proteiinijäätelöitä. Olen mielessäni useampaan otteeseen miettinytkin kuinka paljon tässä skenessä ollaan muutamassa vuodessa harpattu eteenpäin; Jauhoiset patukat ovat historiaa ja tilalla on oikeasti herkkua. Jätän nämä tässä vaiheessa kuitenkin listauksen ulkopuolelle sillä ne eivät ole yhtä luonnollisia kuin listauksen muut tuotteet ja niistä olisi ehkä senverta paljon sanottavaa että lahjoitan niille kokonaan oman palstatilan jonain toisena päivänä.

 

Löytyikö listalta myös omat suosikkisi karkin korvikkeeksi? Vai olisiko sinulla vielä vinkata jotain kokeilemisen arvoista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.