Hae
My Project Is Me

Helmikuun mitat

Moi,

Taas on aika katsoa kuukausitulokset ja miettiä hieman miten Tammikuu oikeastaan sujui. Asetin tavoitteekseni nykyisten mittojeni ylläpitämisen. Haavena oli, ja on edelleen, terveellisten elitapojen  ylläpito elämässäni niin liikkumisten kuin ruokavalionkin osalta.

Tammikuu kului hieman 50/50- malliin noiden elintapojen osalta. Mukaan mahtui risteilyä ja sairastelua sekä sitten ihan vain täysin tahdittomuudesta johtuvaa herkuttelua. Mutta pääsin myös toteuttamaan hallittua herkuttelua ihan onnistuneesti ja tästä olen erityisen ylpeä. Karkki- ja suklaalakko poikkesi jossain vaiheessa mutta mitään mahdottomuuksia ei silti näiden aineiden kohdalla ollut. En tiedä sitten voiko tässä enää puhua minkäänmoisesta lakosta, vai onko kyseessä vain yksi näistä elämäntapa muutoksista joihin koko prokjekti oikeastaan nojaa. Niin tai näin, niin suklaat ja karkit eivät ole olleet minkäänmoinen ongelma vaikka niitä toisinaan onkin tullut nautittua. Yllättävää oli että edellisviikon aikana mieleni ei ihan rehellisesti edes tehnyt näitä herkkuja ja kieltäydyinkin niistä vaikka kotona poikaystäväni lähes koko viikon herkuttelikin. Itsehän selvisin koko viikosta yhdellä palalla raakasuklaata (100%), yhdellä keksillä (Wilhelmiina pakkasesta) sekä Pågenin valmiilla minikorvapuustilla (n. 60kcal). Ai että olen onnellinen kun aloin laskemaan noita päivittäin passaamieni herkkujen kalorimääriä yhteen. Huh mikä säästö. 

Kulunut kuukausi oli myös viimeinen erä tätä bloginkin kautta tutuksi tullutta elämääni liikkumisten ja päivärytmien osalta. Päivittäiset Jillianin dvd:t ja vaunulenkit ovat viime viikolla vaihtuneet kuntosaliin ja yhteen lenkkiin. Huomisesta alkaen palaan työelämän pariin ja rytmit sekä rutiinit täytyy luoda aivan uusiksi. Olen jo jonkinmoisia suunnitelmia ehtinyt tälle rytmittämiselle luoda mutta katsotaan nyt ainakin hetki ennenkuin uskallan niitä alkaa täällä julkaisemaan. Sen verta voin kuitenkin kertoa että aina arkiaamuisin tulen tuolla salilla huhkimaan.

Helmikuun mitat ovat seuraavat:

Paino:                          52,0 kg 
Vyötärö:                     66 cm 
Navanympärys:            76cm
Lantio:                        79cm 
Rasva:                         18,5%

Muutosta ei siis Tammikuuhun verrattuna ole tapahtunut ja tavoite tuli saavutettua. Se että miten paljon tuohon rasvaprosenttiin uskaltaa luottaa on sitten asia erikseen. Tuskastelin siis aiemmin rasvaprosentin todenmukaisuuden kanssa täällä. Muuttumattomien lukujen varjossa, voisin uskaltaa tehdä tästä senmukaisen päätelmän että painonhallinta (nykyisen olemuksen ylläpito) sujuu. Osaan herkuttelukauden jälkeen pitää sopivasti yllä hieman tiukempaa kuria sekä tunnistaa milloin herkkuhaluille kannattaa vain myöntyä ja milloin niistä voi ihan hyvin kieltäytyä.

Nythän olen kuitenkin asettanut tavoitteekseni kasvattaa hieman lihasmassaani ja sitä myöten saada aikaan selkeähköä lihaserottuvuutta kesään mennessä. Tähän haasteeseen olen tarttunut tosiaan tuon salitreenin avulla, joka on siis itselleni ihan jotain uutta. Suurehkoilla painoilla (siis verratuna kotitreenien kolmeen kiloon) salitreenaaminen useasti viikossa (tai vaikka bodypumppi) ja vähäinen aerobinen harjoittelu ovat yhdistelmä, jollaista ei ole ennen ollut. Asetelma on aina ollut päinvastainen eli paljon aerobista ja vähän lihaskuntoa. Mielenkiinnolla jään odottamaan miltä maaliskuun mitat (ja kuvat) näyttävät. Tältä kuitenkin näyttää tällä hetkellä:

Pahoittelut hieman, hmmm, väsyneestä olemuksesta kuvissa. Sellasita sattuu
 kun talvipakkasella pitää pukea bikinit päälle jo ennen kuutta aamulla 😀

6 kommenttia

 1. Terpu kirjoitti:

  Olet kyllä oikein hienossa kunnossa jo nyt! Aika moni melkolailla tuore äiti (ja ihan muunkinlainen nainen) olisi tuollaisesta ulkomuodosta kateellinen. Tsemppiä kuntosaleilun aloittamiseen ja töihin paluuseen 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Terpu 🙂 Kuulun siihen ihmisryhmään jolla pitää aina olla jotain pientä projektia yllä jotta mielenkiinto säilyy ja senpä vuoksi tosiaan tuo salihomma ja lihaserottuvuus ovat mukana kuvioissa.

 2. Kati-Annikki kirjoitti:

  Siis yksinkertaisesti WAU!!! Oot ihan mahtavassa kunnossa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle mielettömästi kauniista sanoista. Niin ja tervetuloa mukaan seurailemaan 🙂

 3. Terhi kirjoitti:

  Sulla on kyllä upea kroppa! 🙂 Eksyin blogiisi vasta aika vähän aikaa sitten, mutta niin vain huomaan vähän väliä tulevani kurkkaamaan, josko olisit kirjoitellut jotain. Kivaa löytää uusia kivoja blogeja, vaikka seuraankin jo tosi monia. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos Terhi 🙂 On mukava että ehditä tännekin kurkkimaan. Blogien lukeminen on kyllä välillä sen verta koukuttavaa puuhaa että..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.