Hae
My Project Is Me

Ketoruoka vs. Tavallinen ruoka

Yksi asia mikä minua ketoruokavaliossa huoletti, oli sen poikkeavuus ns. tavallisesta kotiruoasta.  Äitinä, minulle on äärimmäisen tärkeää toimia esimerkkinä omille lapsilleni ja viimeinen asia mitä haluan on siirtää “laihdutus-motkotukseni” eteenpäin. En siis halua että valintani näyttäytyvät perheessä minkäänlaisena kuurina, ehdottomuutena tai minään muunkaan mikä voi vinksauttaa pienen lapsen ajatusmaailmaa väärään suuntaan. Tunnen aivan liian monta esimerkkiä, joiden oma vanhempi on saanut aikaan hyvinkin vääristyneitä mielikuvia ja suhtautumisia ruokaan tai omaan vartaloon. Nykyään myös medialla on suuri vaikutus mutta median tarjoamaan sisältöön minun yksittäisenä ihmisenä huomattavan paljon vaikeampi vaikuttaa kuin omaan toimintaani vanhempana. 

Onneksi laihduttamisessa on parhaimmillaan kyse vain paremmista valinnoista. Sellaisista valinnoista, mitkä ensimmäisenä auttavat laihtumaan ja tämän jälkeen ylläpitävät saavutettua olotilaa. Paremmat valinnat tukevat myös terveyttä ja hyvinvointia sekä ovat kannattavia ihan jokaiselle vaikka laihtumisen tarvetta ei olisi. Yleensä luonnostaan hoikilla ihmisillä nämä paremmat valinnat ovatkin osa arkea. Ne eivät laihduta mutta pitävät olotilaa yllä ja tekevät näin ollen painonhallinnasta helppoa ja huomaamatonta. 

Ketogeenin ruokavalio tosiaan poikkeaa valtavirrasta sen hyvin niukan hiilihydraattimäärän vuoksi. Kun lauatselle ei voikaan lisätä perunaa tai pastaa, voisi kuvitella että ketoruoka eroaa tavanomaisesta lautasmallista huomattavasti. Hämästyksekseni, ihan näin suuresta eroavaisuudesta ei kuitenkaan ole kyse. Toki, tässä on etunsa meidän perheen yleisillä ruokailutottumuksilla missä kasvikset näyttelevät valmiiksi isoa osaa ja esimerkiksi kastikeruokia ei juurikaan käytetä. On pakko kertoa että kerran kun ajattelin että tarjoilen lihapullat perinteisessä ruskeassa kastikkeessa niin kukaan lapsista ei syönyt ja syyksi paljastui kastike. Meillä syödään tosiaan ns. kuivana käytännössä kaikki lihat ja vastaavat.

 

Tässä postauksessa on nyt näkynyt esimerkkeinä annoskuvia, mistä toinen on ketoruokaa eli koostettu ketogeenisesti ja toinen tavallisesti. Ei se ero tavallisen – ja ketoruoan välillä nyt niin iso tosiaan aina ole, vaikka niin aluksi luulisi. Onneksi.  

2 kommenttia

  1. Amanda kirjoitti:

    Nam! Mitä tuossa ekassa kuvassa on?

    • myprojectisme kirjoitti:

      Kaikessa yksinkertaisuudessaan kesäkurpitsapastaa ja lohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.