Proteiinipitoinen Coleslaw
Aito ja alkuperäinen Coleslaw tehdään majoneesiin, joka ei ravintoarvoillaan rehentele. Tämä versio on paitsi huomattavasti alkueperäistä keveämpi, myös proteiinipitoinen ja siten siis parempi valinta aterian lisukkeeksi.
Salaisuus? Maitorahka. Omaani lorahti sitä (rahkaa) hieman turhan tuhdisti mutta onneksi se ei ole niin vakavaa. Seuraavassa ohjeessa on alennettu rahkan määrää kuvassa näkyvästä.
300g Valkokaalia
1 iso vihreä omena
200g Maitorahkaa (ohenna tarvittaessa vedellä tai maidolla)
sopivasti mausteita (suolaa, steviaa, tzatsikiseosta)
Tästä tulee reippaan kokoinen määrä, sanoisinko noin 6 annosta. Kaloreissa puhuttaessa yhdessä annoksessa on tällöin noin 50kcal, josta proteiinin osuus on suunnilleen 30% (Finelillä laskettuna). Yhtälailla raasteeseen voi sekoittaa myös porkkanaa (kuten oikeassa Coleslawssa) mutta sitä ei nyt juuri sattunut kotona olemaan kun mietin että mitä tekisin kaapissa lojuneesta kaalinpalasta. Omena toimi kuitenkin kivasti ja teki kokonaisuudesta mukavan raikkaan.
Nams! Täytyypä testata ?
Testaa ihmeessä, mä ainakin tykkäsin.
Ihanaa kun oot palannut takaisin! 🙂 oli heti pakko lukea kaikki kirjoitukset läpi.
Oot tosi hyvä motivaattori laihduttamisessa terveellisten elintapojen kautta. Itelläkin mennyt kesä vähän överiksi, niin nyt voi taas siistiä ruokavaliota ja lisätä liikuntaa. Ihanaa syksyä Jenni!
On ihana olla takaisin ja tosiaan vieläkin ihanampi kun saa tällaisia kommentteja 🙂
hmmm…kuulostaa hurjalta toi rahka ohjeessa. Täytyy testata joku kerta. Mielenkiintoinen ohje.
Testaa ihmeessä, ei se kuitenkaan siellä varsinaisesti millekään maistu.