Hae
My Project Is Me

Ruokavalion paluumuuttajia

Moi,

Kuten todettu, hiljaa hyvä tulee ja niinpä minäkin olen aloittanut projektini pienen pienillä muutoksilla. Tosin nämä muutokset ovat ennemminkin paluuta vanhaan arkeen ja arkirutiinit ja arkiruokavalio on saanut seurakseen vanhoja tuttuja paluumuuttajia. 

Emerald Balance – viherjauhe, johon innostuin välittömästi Hormonidieetti-kirjan luettuani. Muistan hyvin että ensimmäisellä maistelukerralla jauhe ei mitenkään erityisen hyvää ollut muttei onneksi aivan kamalaakaan. Maku vaati kuitenkin totuttelua ja jännityksellä odotin miten lähes vuoden tauon jälkeen mahtaa käydä. Yllätyksekseni totesin että maku on melko raikas ja tuttu, ei siis ongelmaa. Niinpä viherjauhe on jälleen osa arkea vaikka sen raskausaikana lopetinkin suositusten vuoksi. Käyttöä suositeltiin lopetettavaksi koska kyseistä tuotetta ei saa Suomesta ja sen sisällöstä ei voida olla varmoja ja/tai tutkimustietoa käytön vaikutuksesta sikiöön ei ole tarpeeksi. Emerald Balancesta olen aiemmin kirjoittanut ainakin täällä.

Snapshot_20130601_2

 

Marjat (tuoreet ja pakaste), joiden kotimaisuudesta ei enää tarvitse olla niin huolissaan kuin raskausaikana. Kotimaisia tuoremarjoja odotellessa voi hyvällä omatunnolla nauttia ulkomaisista versioista. Pian, tai ainakin toivottavasti, pääsee tosiaan kotimaisten tuoremarjojen makuun mutta siihen saakka koko muu maailma on tervetullut minun jääkaappiini.

Smoothiet, jotka ovatkin jo pitkään olleet vain harvinaisuus – ihan aamukuudelta muiden nukkuessa kun ei viitsinyt blenderillä alkaa huristelemaan. Nytkun aamiainen ei enää ajoitu kello kuudeksi niin jälleen pääsee nauttimaan tästäkin ilosta ja eri makuvariaatioista. Perinteiseen ”respetiini” kuuluisi vielä lisäproteiinijauhe smoothiessa mutta se odotelkoon vielä hetkisen kaupan hyllyllä kotitumistaan. Siihen saakka riittänee pohjaksi pelkkä maitorahka.

IMG_6411 (683x1024)

 

Varsinainen paluumuuttaja Visiblin-S ei ole mutta tulkoot mainittua tässä samalla kertaa. Jonkun ihanan lukijan suosituksesta otin aikanaan käyttöön vatsan toimintaa tehostamaan ja sille tielle on jääty. Mitallinen päivittäin kuuluu osaksi arkirutiineja tuomaan lisäkuitua. Otan annokseni sellaisenaan ison vesilasillisen kanssa aina aamusta.

Snapshot_20130601_6 IMG_6414 (1024x683)

 

8 kommenttia

 1. Tea kirjoitti:

  Paljon onnea uudesta tulokkaasta!:) ai, että mä tykkään kun sun teksteistä saa imeä motivaatiota itselleen, hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat 🙂 täytyy tänään taas jatkaa hornonitasapaino-kirjan lukemista!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos kovasti onnitteluista ja muutoinkin kehuista. positiivinen palaute piristää kummasti 🙂

 2. Tuulia kirjoitti:

  Yhdyn kyllä Teaan tässä kommentissani! Tekstisi ovat minustakin tosi inspiroivia ja motivoivia, lisäksi jaksat postata usein! 🙂

  Uusia ruoka-, liikunta- ym. juttuja odotellessa… hyvää vointia sinne!

  • jennie kirjoitti:

   Ajan kanssa varmaan tulee kaikkea uutta ja ihmeellistä.. Tämä on kuin opettelisi kävelemään toiseen kertaan pikkujuttujen kautta 🙂

 3. Fiona kirjoitti:

  Hih, se taisin olla minä, joka Visiblinistä sinulle vinkkasi. Hienoa, että se on toiminut 🙂 Huomaan itse ainakin heti vatsan toiminnassa häiriöitä, jos kuitujen saanti jää liian vähäiseksi. Mehukeitoista tosi hyvää on muuten Valion karviais-boysenmarja, johon on myös lisätty kuituja. Sitä saa myös pienessä 2,5 dl pullossa ja toimii näppäränä eväänä. Superpaljon onnitteluja vielä uuden tulokkaan johdosta ja ihanaa kesää!

 4. nimiskä kirjoitti:

  Mikäli imetät,kannattaa välttää kaikkea ylimääräistä mössöä!!!!tuo visiblin on ihan järkevä valinta mikiäli todella kärsii kovavatsaisuudesta. susta en tiedä mutta nyt on joku ihmevillitys tarjota muksuillekin niitä kaikkea lisäravinneproteiini/lihaskasvatusmössöjä..siis että niitä lisätään esim.lettutaikinaan ym.ruokiin.

  • jennie kirjoitti:

   Mietin toki itsekin hetken (tai aikapitkälti pitkin raskautta jo) näiden kaikenmoisten ravintolisien palauttamista. Melko vähänhän minä niitä loppujen lopuksi olen koskaan käyttänytkään. Imetyksen ehdoilla haluan edetä tälläkin kertaa niin liikkumisten, ruokavaliomuutosten ja muidenkin tekemisieni kanssa. Edelliskerralla imetys onnistui ongelmitta ja samaa toivon (ja pyrin) tälläkin kerralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *