Hae
My Project Is Me

Vaiettu salaisuus

Moi,

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin aloitetaan kuvalla. Mitä muuta te näette kuin ylätaljaa kiskovan naisen?

IMG_1261

Selluliittia! Kyllä, selluliittia käsivarressa. En ole edes tiennyt että sitä voi tulla käsivarteen. Totta se sitten on, että siltä ei taida olla tosiaan turvassa kukaan. Kyse ei suinkaan ole mistään mahdottomista määristä, eikä se esiin tulekaan kuin vain joutuessaan tiukan paikan eteen, eli treenipuristuksen myötä. Ja mitä vähemmän sitä on, sitä todennäköisempää ja helpompaa siitä on oletettavasti päästä eroon. Tai ainakin pyrkiä ehkäisemään sen laajeneminen.

Selluliittihän on aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena olevaa rasvakertymää, jonka suurimmat aiheuttajat ovat minun käsitykseni mukaan epäterveellinen ruokavalio, liikkumattomuus, stressi ja yleisesti huonot elintavat kuten tupakointi ja runsas sokerinsyönti. Olen itse asiassa joskus lukenut että jopa liian tiukat vaatteet saattavat aiheuttaa selluliittia vaikeuttaen verenkiertoa. Ikäkin kait tuo mukanaan hormonaalisia muutoksia, jotka saattavat edesauttaa kertymistä mutta enkait minä nyt niin vanha ole. Itse kuitenkin epäilen omalla kohdallani suurimmat aiheuttajat olevan sokeri sekä vielä vähänaikaa sitten pahasti rehottanut kahviaddiktioni. Kahvin suhteen ollaan palattu 1-2 kupin päiväannostukseen ja sokerinkin käyttö on onneksi vähentynyt ruokavalion siistimisen myötä.

Koska odottavan aika on pitkä niin kysyn teiltä vinkkejä, varsinkin jos olet selättänyt selluliitin. Miten ihmeessä sen teit?

Yes, we can BEAT IT!

Yes, we can BEAT IT!

23 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  http://www.hypoxi.fi/selluliitti.php

  Ei kyl ota käsiin…

  • jennie kirjoitti:

   Hypoxi toki liikunta(?)muotona kiinnostaa ihan jo itsessään.. eikä varmaan tekisi pahaa reisi/ahteriosiollekaan 😉

 2. Hannele kirjoitti:

  Mulla löytyy myös selluliittia ojentajista, tosin se näkyy vain kun ojentajaa jännittää. Mutta jännittävää on että se on ilmaantunut vasta kun treenin myötä lihastakin on tullut lisää…

  • jennie kirjoitti:

   Sama, en ole ennen huomannut mitään mutta nyt kun olen (olevinani) lihaksikkaampi, ja joo, ehkä myös vähän rasvaisempi, niin siinä on ja seisoo. Varmasti tässä painonpudottelun lomassa katoaa mutta se mitä voi tehdä asian edistämiseksi, on enemmän kuin tervetullutta

 3. Luana kirjoitti:

  Mulla tuli selluliittia reisiin ja pyllyyn parantuessani vuosia kestäneestä anoreksiasta ja bulimiasta. Mulla oli mennyt paremmin jo jonkin aikaa, eli paino oli noussut viitisentoista kiloa, mutta vasta viime syksynä opettelin syömään paljon. Liikunhan kuitenkin melkein joka päivä ja tavoitteena on kasvattaa lihasta. Pt:n neuvojen mukaan aloin syömään n. 2500kcal päivässä, painottuen hiilihydraatteihin. Ruokavalioni on ollut melko puhdas jo pitkään (esim. ei gluteenia tai eineksiä, maitotuotteita hyvin vähän), mutta herkuttelua en karsastanut syksyllä. Lähinnä se tarkoitti siis irtokarkkeja ja suklaata muutaman kerran viikossa. Paino nousi (niinkuin oli tarkoituskin) muutamassa kuukaudessa loput viisi kiloa normaalipainoon ja kas, jalkoihin tuli selluliittia! Oon kuitenkin vasta 22 niin toki se vähän harmitti. Nykyään syön karkkia ehkä kerran viikossa eikä selluliittia enää näy (: Luulisin siis, että paras keino selluliitin selättämiseen on sokerin välttäminen. Ainakin mulla toimi (:

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos kun jaoit rohkeasti tarinasi. Sokerilla ja sen vähentämisellä varmasti on suotuisia muutoksia (muuallakin kuin selluliitissa). Loistavaa saada siis yksi todiste sille että terveellisemmät valinnat vaikuttavat aina positiivisesti 🙂

 4. fiia kirjoitti:

  Minä olen normaalipainon alarajoilla bmi:n mukaan, en ole kovin lihaksikas, ja tuntuu että kaikki rasva kertyy käsivarsiin. Niissä on ihan selkeästi selluliittia vaikka muuten olenkin melko hoikka. Inhottavaa, mutta minkäs teet.

  En ole huomannut ravinnolla tai liikunnalla olevan mitään vaikutusta, ja höpöhöpö-hypoxeihin en todellakaan usko 🙂 Pitäisi varmaan laihduttaa rasvat minimiin jotta käsivarret olisivat kauniit. Uskon että joillekin tulee selluliittiä helpommin, sen sijaintikin on geeneissä määrätty, ja se tietysti näkyy vaaleassa, ohuessa ihossa kaikista helpoiten.

  Sinulla ei kyllä näy ollenkaan pahasti, vain aavistuksen tuossa äärimmilleen puristetussa asennossa!

  • jennie kirjoitti:

   EI tämä vielä onneksi vakavaa ole, eikä toivottavasti sellaiseksi muutukaan. Olet varmnasti oikeassa siinä että on geeneissäkin säännöstelty sitä että kelle tulee ja kelle ei, vähän niinkuin painonkin kanssa. Toisille ei vain kerry mitään, vaikka vetelisi pizzan päivässä (viittaan tällä työkaveriini joka oikeasti tekee niin!?)

 5. muna kirjoitti:

  Selluliitti on normaalia, yhteydessä estrogeeniin. Harvalla naisella sitä ei koskaan ole. Selluliitista huolehtiminen on vähän kuin huolehtisi muista naistyypillisistä ominaisuuksista, kuten tisseistä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Varmasti on eikä tässä onneksi mistään ihan haudanvakavasta olekaan kyse mutta.. Mutta jos jotain on tehtävissä niin yritetään tehdä 😉

 6. Tiitiäinen kirjoitti:

  Selluliitti alkoi tulla ongelmaksi raskauden loppupuolella. Kertyi painoa ja liikunta oli vähäistä. Nyt on kokeilussa kuivakuppaus, josta luin mm. http://hikikinkku.fitfashion.fi/2012/03/27/kuivakuppaus-turhaa-kidutusta-vai-kauneuskarsimysta/

  Tietysti samalla on ruokavaliota pikkuhiljaa korjailtu ja lisäilty liikuntaa. Jos vaikka aineenvaihduntaa saisi boostattua kunnolla käyntiin. Googlailemalla totesin, että kyllä jotkut ovat olleet tyytyväisiä kuivakuppauksen tuloksiin ja vähän siihen on itsekin jäänyt koukkuun alun järkyttävien mustelmien haalistuttua.

  • jennie kirjoitti:

   Hei joo, ihanaiselta blogikollegalta olen muutamiakin hyviä vinkkejä löytänyt aikojen saatossa mutta tällainen on jostain syystä mennyt ihan täysin ohi. Kiitos!

 7. tiippa kirjoitti:

  Mulla pamahti selluliitit reisiin ja peppuun lähes heti (alle kuukauden sisään) kun aloin syödä e-pillereitä 😡 Tuolloin liikuin kyllä paljon ja ruokavalio oli kotiruokaa. Lopettaminen myöhemmin ei enää tietenkään auttanut. Nyt, kun rasvaprosentti on laskenut ja lihasta tullut mukavasti, niin kyllähän nuo ongelmakohdat ovat selkeästi parantuneet. Ajattelin kuitenkin ehkä alkaa ennen kesää hyvissä ajoin kuivakuppaamaan selluja pois 😀 Hikikinkku-blogissa törmäsin alunperin tähän keinoon (ja nettikeskustelujen mukaan ilmeisen toimivaan).

  • jennie kirjoitti:

   Ihan mahtavaa saada kokemuksia tästä. Koska mulle tämä löytö on senverta tuore niin en ihan kauheana ole ehtinyt asiaan paneutumaankaan ja näiden saatujen vinkkien perusteella ei ehkä tarvitsekaan. Kiitos!

 8. Riia kirjoitti:

  Mä oon aina ollut normaalipainoinen/hoikka, mutta myöntää täytyy että elämäntavat etenkin ruokavalion suhteen ihan retuperällä. Ei ollut ihan pari vuotta, kun käytännössä elin leivällä ja karkilla. Nyt oon useamman vuoden treenannut jo tavoitteellisesti, ja syönytkin paremmin kuin ikinä ennen elämässäni, vaikka edelleenkin nuo karkit ja leipä on mun kompastuskiveni. Samoin kuin käytän makeutusaineita edelleen jonkin verran. Ja niin surullista kuin se onkin, oon jonkinasteisesta timmiydestä ja lihaksistani huolimatta melkoinen selluliittikasa. Ollut aina, muistan että näin ekat muhkurat takareisissäni jo joskus kymmenen vuoden kieppeillä., saati silloin nuorena laihaläskinä kuten myös nyt. Nyt ikää siis 27. Peppu ja reidet on kuin kynnöspelto, ja nyt uutena ihanuutena viimeisen puolen vuoden aikana muhkurat on ilmestyneet myös juuri tuonne ojentajiin, vaikkakin näkyvät myös mulla vain treenipuristuksessa. Mulla on tosi ohut iho, mikä vielä pahentaa tilannetta, mutta suurin syy on varmasti se mitä oon suustani alas tunkenut viimeisten parin kymmenen vuoden ajan. Joten veikkaan vahvasti, että näillä edellytyksillä en täysin siloreisiä koskaan pystyisi edes saamaan. Oon ollut tosi epätoivoinen tän asian kanssa pitkään, koska kyllähän se nyt syö naista että vaikka kroppansa eteen on vuodattanut niin paljon hikeä ja kyyneliä, ja sen muoto on etenkin vaatteet päällä jo aika kiva, niin esimerkiksi lyhyistä shortseista voin vain unelmoida, samoin kuin bikinit päällä huomio kiinnittyy (ainakin omasta mielestäni) ensimmäisenä vain hoikan ihmisen selluliittiseen kroppaan. Kaikkea muuta olen kokeillut, paitsi noita hirmuisen kalliita selluliittihoitoja kuten tuo hypoxi. Ehkä joskus jos budjetissa löytyy, yritän vielä näitäkin konsteja. Siihen asti ei ilmeisesti oo juuri muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä tilanne, jotenkin edes yrittää ajatella että tämä on sentään ”vain” esteettinen haitta 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos tästä tarinasta vaikakkin luonnollisesti toivoisin sydämeni ophjasta kuinka olisit kertonut että nykyään selluliitti on muisto vain. Tottahan se varmasti on että jos vuosikymmenen toimii toisin niin saman ajan se ottaa korjautuakin. Ja ikä tuo kaikkeen vielä omat haasteensa vaikka mikään vanha et toki sinäkään ole. Mitä muutoin tuohn loppuosaan tulee niin juuri tänään mietin ihan samaa, tai itseasiassa mietin että toiset hullut näännyttävät itseään nälkään ulkonäkökeskeisistä seikoista johtuen ja toiset taaas ihan kirjaimellisesti nääntyvät nälkään. Miten hyvä ja helppo meidän kaikkien onkaan vain siis olla ja elää Suomen kaltaisessa hyvinvointivatiossa, jossa loppupeleissä meno on kuitenkin melko rauhallista. Meni ehkä jo vähän ohi aiheen kun kyseessä oli kuitenkin ”vain” selluliitti. Tsemppiä meille!

 9. mikaela kirjoitti:

  ”Selluliittihän on aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena olevaa rasvakertymää, jonka suurimmat aiheuttajat ovat minun käsitykseni mukaan epäterveellinen ruokavalio, liikkumattomuus, stressi ja yleisesti huonot elintavat kuten tupakointi ja runsas sokerinsyönti.”

  EEeeeiii….
  Kopsasin tämän rekisteröitymisseinän takaa löytyvän tekstin:

  ”Cellulite is not a disease, but a connective tissue disorder (Pugliese, 2014). Even though it is still an obscure area in terms of research, most recent consensus is that it is not directly related to body fat, but to hormones.
  Please note this: cellulite is not caused by ”toxins” in ”unclean foods”, chemicals, sodium, water retention (Querleaux et al., 2002), poor circulation, poor hydration nor your occasional donut or diet coke. It is caused solely by hormones. Female sex hormones, estrogen and progesterone to be more specific. That’s why you don’t see a lot of men with cellulite (Müller, 1978), even when their body fat % is relatively high. That’s also why you might see skinny women with severe cellulite.

  Now, as Dr. Pugliese explains, there are two layers of fat in the body, the superficial and the deep one. These two are separated by the fascia, which is connective tissue. ”The fat in both layers resides in compartments, much as you would see eggs in an egg crate” Dr. Pugliese says.
  So that classic orange peel texture on the skin forms when estrogen destroys the collagen in the tissue that separate these little compartments, causing the fat ”eggs” to arise and grow without much restrain.”

  (macrofitness.net)

  • mikaela kirjoitti:

   Joku oli ehdottanut Hypoxia (LOL!!!)

   ”Please, please do not try electromagnetic treatments, vacumming, carboxy therapy (this is one of the worse), wraps, deep tissue massage or liposuction. Again, this cannot possibly be stressed enough. Just don’t.
   The reason? Well, for what you’ve learnt so far, you can infer that any and all of these will only cause more damage to your connective tissue, providing a momentary solution (because all the fat will climb up to the surface of the skin, evening out its appearence) only to further worsen it in the future (once the fat cells begin to grow and multiply without ANY connective tissue to withhold them).”

   (macrofitness.net)

   • jennie kirjoitti:

    Thanks!! Hormonitoimintav varmasti on se suurin yksittäinen tekijä mutta sitten seuraava kysymys onkin siitä että mitä sen optimaalisen hormonitoiminnan eteen voi tehdä. Ainakin vähentää sitä sokerin ja kofeiinin saantia sekä lisätä vedenjuontia ja vihreitä kasviksia yms.

 10. Sannukka kirjoitti:

  Sama homma täällä. I feel you girl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.