Hae
My Project Is Me

No miten kävi, pääsinkö alle 70 kilon painorajan?

Viime viikolla hihkuin ilosta ja ylpeydestä kun painoni oli jouluturvotusten jälkeen lähtenyt hyvään laskuun. Ilmiö on ihan luonnollinen kun poikkeavasta ruokavaliosta, kuten usein loma-aikoina, palaa takaisin arkisempaan ja tavanomaisempaan kun kertyneet nesteet lähtevät kiertoon. Painoni tippui siis kahdessa viikossa 1,3 kiloa kun se ennen joulua tippui joitain satoja grammoja kokonaisen kuukauden aikana. Suunta on kuitenkin koko ajan, satunnaisia notkahduksia lukuun ottamatta, ollut alaspäin eli ihan oikea.

 

Pääsinkö alle 70 kilon painorajan

Päästetään tässä vaiheessa kaikki jännityksestä – ei, en päässyt. Mietin ensin, että olen pettynyt mutta mitä enemmän asiaa olen mutustellut niin en sittenkään ole. Viikkopainoni on siis 70,2kg eli -200g edellisviikkoon.  Vaikken painoasioista ole erityisen paljon loppuvuodesta 2020 kirjoittanut, olen viikoittain kuitenkin vaa’alla käynyt ja tällainen muutaman sadan gramman viikkopudotustahti on ollut kohdallani melko tyypillistä. Joskus se ei putoa lainkaan, joskus jopa nousee ja joskus putoaa 100-400g välillä. Tämä kaikki huomioiden sekä se tosiasia että painosta se ns. helppo ylimääräinen oli jo lähtenyt, olen oikeastaan todella tyytyväinen 200g pudotukseeni.

 

Ajatuksia painosta

Painohan ei kerro koko totuutta ihmisen kehosta. Koen esimerkiksi itse että olen nyt 70+ kiloisena paremmassa kunnossa kuin todella kauan sitten vaikka painoin tuolloin vähemmän. Voin hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti ja vaikka painoa tosiaan on enemmän, on osa siitä lihasta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettäkö ylimääräistä rasvaa, ja sitä myöten pudotettavaa ei olisi. On sitä – ihan kehonkoostumusmittauksenkin mukaan. En kuitenkaan sokeasti tuijota vaakaa vaan tunnustelen omaa jaksamistani ja hyvää oloa. Painonseuranta on kuitenkin yksi konkreettinen, viikoittain, tai ainakin lähes viikoittain, muuttuva tarkastelupiste mikä parhaimmillaan motivoi jatkamaan.

Lue myös: Miksi painoa kannattaa seurata

Vaikka tällä viikolla en siis päässyt alle 70 kilon painorajan, pääsin kuitenkin taas askeleen lähemmäs. Ehkäpä sitten ensi viikolla pääsen ylittämään (vai alittamaan) tämän, henkisesti ison, rajan.

4 kommenttia

 1. miniswithstyle kirjoitti:

  Huippu juttu vaikka et vielä päässytkään alittamaan rajaa. Seuraavalla viikolla varmasti se menee alle sen, on se niin lähellä!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos, näin uskonminäkin 🙂 Ja jos en pääse niin mitäs sitten – Ei yhtään mitään, sillä kyllä se sieltä perässä tulee. Ennemmin tai myöhemmin. Musta tuntuu että olen viimein löytänyt sopivan rennon mutta kuitenkin jämäkän tavan omassa painonhallintaprojektissani.

 2. villananna kirjoitti:

  Mä en saa seurata mun painoa…Lääkärin määräyksestä kaikki puntarit on pannassa ja lääkärissä en saa nähdä mun painoa kun mut punnitaan. Jotain tekemistä sen kanssa kun painoin 30 vuotiaana 38kg. Tsemppiä kovasti, että saavutat tavoitteesi 🙂

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • myprojectisme kirjoitti:

   Painonseuranta ei todellakaan sovi kaikille, sitä en sanomisellani tarkoittanut ja onkin hyvä että terveydenhuollossa tämä myös huomioidaan. Toi sunhistoria on kyllä hurja ja onneksi olet niistä ajoista selvinnyt eteenpäin <3 Tulee itselle ihan huono omatunto kun puhuu julkisesti kilojen kanssa kamppailemisesta kun tilanne voi olla myös päinvastainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.